זה החמין שלי
חמין - שרית משרה חצי כוס חומוס במים כוס חיטה (או כמה שרוצים) במים למשך לילה. בסיר גדול מטגנת בצל, שיני שום טריות חתוכות לקוביות קטנות, שמה את החומוס (אחרי סינון המים) מערבבת, שמה כף רסק עגבניות, כף דבש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום, כמון, אבקת מרק פיטריות + אבקת מרק עוף (בערך כפית מכל אחד), עלי דפנה, 3-4 פלפלים אדומים מתוקים יבשים, מערבבת ומכבה את האש. מסדרת תפוחי אדמה שלמים קלופים, בטטות שלמות קלופות וגזרים קלופים וחצויים, ביצים ואת הבשר, עוף, רגל (מה שאוהבים, אני עושה עם הכל, הסיר שלי ענק), אני שמה גם ממש קצת רוזמרין יבש, בזיליקום יבש וקצת אורגנו יבש, ממלאה מים שיכסה את הכל ועל האש, אחרי הרתיחה על אש נמוכה כשעתיים. בסיר נפרד את אותו הדבר כמו עם החומוס אני עושה עם החיטה: מטגנת בצל, שיני שום טריות חתוכות לקוביות קטנות, שמה את החיטה (אחרי סינון המים) מערבבת, שמה כף רסק עגבניות, כף דבש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום, כמון, אבקת מרק פיטריות + אבקת מרק עוף (בערך כפית מכל אחד). בכניסת השבת שמה על הפלטה. מכניסה בשקית קוקי את החיטה ו-2 כוסות מים ושמה את החיטה בתוך הסיר על הכל. סוגרת את הסיר. כשנגמרים המים בשקית הקוקי מחוררת את השקית. כשעה וחצי לפני האוכל מוציאה את החיטה מהשקית ומפזרת לתוך הסיר שתספוג את כל המים. יוצא משהו, משהו. בתאבון שרית