שריתוש ? לניט ? צ'כה את עזרתכן פליז

dafgol

New member
שריתוש ? לניט ? צ'כה את עזרתכן פליז

בא לי להכין איזה תבשיל טעים וחמים לסופ"ש, אומרים שיהיה קררררר גשום וחורפי. אני מחפשת לעשות משהו בסגנון של חמין אבל לא מסובך מידי ולא פלצני מידי ( תרתי משמע
).... יש לכן משהו ככה קל לביצוע גם ל
כמוני
 

LANIT1

New member
אמרו שיהיה גשום. אז גמאני עושה חמין

תתקשרי אלי ואתן לך מתכון על המקום... פשוט וקל... לפני זה יש לך סיר לבישול איטי, ובאיזה גודל הוא.. תתחברי למסנג'ר אכתוב לך בדיוק.. ואם יהיה שאלות אענה לך.. בכיף מחכה שתתקשרי/תתחברי למסנגר לניט אוהבתתתתתת
 

frige

New member
זה החמין שלי

חמין - שרית משרה חצי כוס חומוס במים כוס חיטה (או כמה שרוצים) במים למשך לילה. בסיר גדול מטגנת בצל, שיני שום טריות חתוכות לקוביות קטנות, שמה את החומוס (אחרי סינון המים) מערבבת, שמה כף רסק עגבניות, כף דבש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום, כמון, אבקת מרק פיטריות + אבקת מרק עוף (בערך כפית מכל אחד), עלי דפנה, 3-4 פלפלים אדומים מתוקים יבשים, מערבבת ומכבה את האש. מסדרת תפוחי אדמה שלמים קלופים, בטטות שלמות קלופות וגזרים קלופים וחצויים, ביצים ואת הבשר, עוף, רגל (מה שאוהבים, אני עושה עם הכל, הסיר שלי ענק), אני שמה גם ממש קצת רוזמרין יבש, בזיליקום יבש וקצת אורגנו יבש, ממלאה מים שיכסה את הכל ועל האש, אחרי הרתיחה על אש נמוכה כשעתיים. בסיר נפרד את אותו הדבר כמו עם החומוס אני עושה עם החיטה: מטגנת בצל, שיני שום טריות חתוכות לקוביות קטנות, שמה את החיטה (אחרי סינון המים) מערבבת, שמה כף רסק עגבניות, כף דבש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום, כמון, אבקת מרק פיטריות + אבקת מרק עוף (בערך כפית מכל אחד). בכניסת השבת שמה על הפלטה. מכניסה בשקית קוקי את החיטה ו-2 כוסות מים ושמה את החיטה בתוך הסיר על הכל. סוגרת את הסיר. כשנגמרים המים בשקית הקוקי מחוררת את השקית. כשעה וחצי לפני האוכל מוציאה את החיטה מהשקית ומפזרת לתוך הסיר שתספוג את כל המים. יוצא משהו, משהו. בתאבון שרית
 

frige

New member
הנה מתכון של טבית

של מישהו בשם צחי והוא ממתכונים. עוד לא נוסה על ידי, אבל מתוכנן בקרוב מאוד. טבית - צחי מצרכים לסיר ענקי: 10 כוסות אורז שטוף ומסונן 2 קופ' קטנות רסק עגבניות 2-3 עגבניות גדולות בשלות 12 כפיות מחוקות מלח (עדיף לפי הטעם) 2\1 כפית פלפל שחור טחון 2 כפות גדושות תבלין בהרט עיראקי 2 עופות שלמים 2\1 קג' בשר בקר טחון 2-3 עצמות בקר למרק כמה חתיכות בשר בקר (לא חובה אבל מוסיף טעם) אנחנו מוסיפים טבעות בשר טלה. ביצים לפי הצורך ההכנה: במחבת עמוקה לטגן ללא שמן את הבשר טחון טיגון קצר עד שמשנה גוון, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, מוסיפים 2-3 כוסות מהאורז, פלפל שחור, ו2 כפיות מלח, מערבבים ומורידים מהאש, מוסיפים כף מחוקה של בהרט וחצי קופסה רסק עגבניות. בתערובת הזו ממלאים את העופות, תופרים או סוגרים בקיסמים את העופות. לשאר האורז מוסיפים את שארית תערובת המילוי וכל שאר החומרים(רסק, בהרט, מלח חתיכות הבשר והעצמות(מערבבים טוב. בסיר גדול שמים שכבה דקה של תערובת האורז, עליה מניחים את העופות עם החזה כלפי מטה, ומפזרים מעל ומסביב את שארית התערובת. מוסיפים מים רותחים שיכסו את כל האורז, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. לפני השינה מכניסים את הסיר לתנור מחומם על 100 מעלות מוסיפים מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה האורז (קצת פחות(ואת הביצים מסדרים בתוך הסיר (אני שם את הסיר בתבנית התנור ומסביב הביצים), דבר ראשון בבוקר בודקים את מצב הטבית וטועמים (אני מכניס כף לעומק) ואם יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים. כחצי שעה לפני ההגשה מורידים את המכסה, מוציאים את הביצים ומעלים את הטמפ' ל-150 מעלות על חום עליון להשחמת השיכבה העליונה (לקובבי הקרנצ'יות בלבד, זה לא חובה) מגישים בתבנית גדולה עם סלט ירקות והרבה פטרוזילייה, טחינה ועמבה. הטבית צריך לצאת שהשיכבה העליונה יבשה ולמטה האורז יותר רך אבל לא מימי או דייסתי. הטבית לא כבד כמו חמין שעועית ומומלץ לשבתות חורפיות, את הכמויות לומדים עם הנסיון, אבל בכל מקרה כבר מהפעם הראשונה מתאהבים בו.
 

LANIT1

New member
לא התקשרת דפגול חיכיתי

מה את מכינה בסוף.. אני הכנתי חמין ... רק רציתי לוודא איתך כמויות מדוייקות ועוד כמה שאלות וסתם ככה שנדבר.. אבל את עסוקה .. אני יודעת תמסרי ברוך שובו לארצינו הנחמדת לג'ולן והוא הביא משהו טעים? משם? חחחח בכל מקרה שבת מקסימה חורפית ונעימה לחחחחמיייין
 

dafgol

New member
הכנתי חמין....סוף הדרך....

אין לי מושג בכמויות..... השרתי יום לפני שעועית וגריסים במים....אתמול בבוקר טיגנתי קצת בצל והכנסתי לסיר את השעועית גריסים הבשרים אפונה גזר תפו"א וביצים קשות......שמתי גם קצת דבש .....אוקצור אילתרתי ...בישלתי על הגז אח"כ הכנסתי לתנור למלא זמן..... יצא סוף סוף סופני.....כולם נהנו....גולן ברי רזי ואפילו הכלב נהנה מהעצמות..... מזמן לא דיברנו.....טוב השבוע נחזור לשיגרה....נגמר החופש וגולן בארץ....לבנתיים....( מתוכננות עוד כמה נסיעות...)
גדול
 
למעלה