שרלוק 3X3 ספוילרים - רפרנסים לדוקטור או לא?

Lhuna1

New member
שרלוק 3X3 ספוילרים - רפרנסים לדוקטור או לא?

ספוילרים חמורים לשרלוק עונה 3 פרק 3

1. מייקרופט אומר לדוקטור על האיש הרע He is under my protection ביטוי שהדוקטור משתמש בו לא מעט.
מצד שני, הוא לא המציא את זה ובטח יש בזה שימוש בעוד מקומות, אז אולי סתם במקרה.

2. כששרלוק בטלפון מנחה את מארי למצוא את המקום שהוא נמצא בו הוא אומר לה It is hidden in plain sight - כמו הטארדיס.
ועדיין, מצד שני, זה ביטוי ידוע ולא הומצא בדוקטור הו, אז לא בהכרח מכוון.

3. וכמו שאומרים "פה חשדתי" - שרלוק בדיאלוג הדרמטי שלו עם מארי אומר לה: The doctor's wife must be bored by now .
השימוש במילים The Doctor's Wife צלצלו לי כבר באוזניים כמחווה מכוונת. הוא גם יכול היה להגיד לה סתם You must be bored by now.
ועדיין.... מצד שני... היה גם היגיון פנימי בסיפור עצמו לבחירה במילים האלו, בלי קשר לשום מחווה (מארי סוכנת הסי איי איי, המתנקשת והמרגלת ומה לא, חייה עכשיו חיים באנאליים ומשעממים בתור אשתו של רופא)

אז רגע אחד אני בטוחה שמופאט נהנה לזרוק קריצות כאלו למעריצי הדוקטור, ורגע שני אני חושבת שזו סתם המעריצה האובססיבית שבי מוצאת קישורים אקראיים בכל דבר.
מה דעתכם? מכוון או מקרי?

timetraveler900

New member
בדיוק עכשיו סיימתי לצפות בפרק

ואת האמת לא שמתי לב יותר מדי לרפרנסים.. אולי כי הייתי מרוכזת בעלילה ובמעקב אחריה כי תמיד כשאני צופה בפרק של שרלוק יש הרבה דברים שצריך לשים לב אליהם במקביל והרפרנסים האלה (בין אם מכוונים או לא) לא קפצו..

מה שכן, היה פרק מעולה :) בדיוק כשחשבתי שהם הולכים לחזור על הקליף האנגר של הפרידה הם הפתיעו ועשו את זה עוד יותר טוב.

ketrina

New member
זה היה מצויין שהפרק הסתיים עם הומור

בכלל פרק מעולה.
ב"אשת הדוקטור" ממש חשדתי, כי הוא יכל להגיד כל כך הרבה מילים אחרות והצירוף הזה ממש תפס את האוזן.
אני מתלבטת,אבל נראה שאחליט שזה היה רפרנס

BeatlesRulz

New member
כן גם אני שמתי לב למשפטים האלה

אני חושב שפשוט מופאט אהב את המשפטים האלה והחליט להשתמש בהם, אולי באמת סוג של קריצה למעריצי דוקטור הו ואולי סתם ככה, בכל מקרה לא נראה שצריך לייחס לזה יותר מדי חשיבות P:

but a scratch

New member
כבר כמה פעמים שכחתי לומר

שאני מסכימה עם ההודעה הזו

פרק נפלא

I n n u e n d o

New member
ומה עם |ספוילר|

אבא של שרלוק,שהתחפש למאט סמית,עם העניבת פרפר האדומה והג׳קט?;)

למעלה