שרף גאון!

asafsuf2

New member
שרף גאון!

קודם כל, הוא לקח קבוצה אחרי הפסד טראומטי בגמר הגביע שהיה מכניס כמעט כל קבוצה אחרת למשבר עמוק, והוביל אותה לשני נצחונות חוץ קשים - מול אולימפיאקוס, שכל הקשקשנים שאומרים שהיא קבוצה חלשה צריכים להסתכל על הרקורד הביתי שלה ביורוליג כולל הנצחון על צסק"א, ומול ירושלים, הקבוצה שהנחילה למכבי את ההפסד הטראומטי. את כל זה הוא עשה גם בלי שלושה שחקנים שבימים כתיקונם הם שחקני חמישייה (וויצ'יץ', פייזר ובורשטיין), מה שאני לא רואה אף מאמן אחר באירופה עושה. דבר שני, כששרף העלה את אליהו יום זה נראה כאילו מכבי משחקת עם ארבעה שחקנים וקונוס. לא הבנתי למה הוא לא מוריד אותו, וכמעט כל מאמן אחר היה באמת מעיף אותו לספסל. אבל שרף הוכיח שלמרות שהוא ייבש את אליהו על הספסל בחודש וחצי האחרון, הוא יודע איך להחזיר לו את הבטחון תוך 3 דקות משחק. הוא ידע שהוא צריך אותו בכושר טוב, עכשיו כשפייזר פצוע בנוסף לוויצ'יץ', והוא שיחק אותה בגדול.

MIIKLE

New member
צביקה לא גאון ולא כלום

הוא מאמן בינוני עם נטיה לשמוט משחקים חשובים ובעל כשרון לא מבוטל לנצח משחקים לא חשובים בהפרשים גדולים לא הייתי סומך עליו ברגעי האמת. עם כל הכבוד לו ,פיני צריך לעמוד על הקוים בעונה הבאה עכשיו כשהוא פנוי פיני+מכבי זה הרכב בלתי ניתן להבסה. אני זוכר כיצד ב-99 מינו את פיני למאמן מכבי באמצע העונה אחרי שירושלים גמרה מקום ראשון בגלל הפסדים מביכים ואז היה עדיין משחקי סדרות ופיני נצח במלחה ולקח את האליפות למרות יתרון הביתיות של ירושלים.יש רק אלוהים אחד ופיני אחד.

asafsuf2

New member
עם כל הכבוד לפיני

ויש הרבה כבוד. אני מאד מעריך את פיני ואת מה שהוא עשה במכבי, אבל יש שני אלמנטים במשוואה - המאמן והשחקנים. פיני אמנם לקח 3 אליפויות אירופה ומגיע לו כל הכבוד על זה, אבל היו לו שחקנים כמו פארקר, שאראס, באסטון וויצ'יץ' בשיאו. שרף אמנם הפסיד שלושה גמרים, אבל הכוכב שלו היה ג'מצ'י - יחי ההבדל הקטן... אפילו פיני עם פארקר, באסטון וויצ'יץ' אבל בלי שאראס שעזב בעונת 05-06 הפסיד בגמר לצסק"א, אבל מעבר לזה מכבי נראתה לא טוב במשך כל העונה ההיא. צביקה, לעומת זאת, חסר יום שלושה שחקנים משמעותיים מאד מעבר לכוכבים שעזבו, ועדיין מציג קבוצה מלאת בטחון שלוקחת משחקי חוץ ולא נשברת. נכון, הייתה נפילה בגמר הגביע, אבל לא שופטים עונה של מאמן לפי רבע אחד (אפילו פיני קיבל 25 בראש מהפועל תל אביב[!] ועלה לפיינל פור ב04 בנס שהורכב מטעויות פטאליות של ז'לגיריס ומהלך גור-דרק גאוני אך מלא מזל), חשוב ככל שיהיה, וצביקה גם הראה שהוא למד ממה שקרה, ובשני המשחקים האחרונים מכבי שברה בקלות כל נסיון לשמירת לחץ. אם תסתכל על שתי העונות האחרונות של פיני, תראה שגם צביקה ואפילו ספאחיה, עשו תוצאות יותר טובות ממנו בחצי תקציב ועם אילוצים של מלחמה (בעונה שעברה) כשאף שחקן לא רצה לבוא למכבי ואי אפשר היה למצוא תחליפים ראויים לכוכבים שעזבו. בקיצור, שניהם מאמנים גדולים, אבל אם מסתכלים על מבחן התוצאות לעומת התנאים שבהם הם עבדו, צביקה עדיין לוקח.

MIIKLE

New member
אני חושב אחרת

אני דווקא חושב שהרבה פעמים המאמן הוא זה שעושה את ההבדל תראה את הקבוצה עם אותם שחקנים תחת קטש ותחת שרף שרף לוקח את קטש בהליכה כי קטש מאמן טירון אך הוא עדיין פחות טוב מפיני.פיני הוא מאמן שיודע להפיק את המקסימום משחקניו הוא ממש מיצר זהב מאבנים.ועד כמה ששחקנים גדולים אם הם לא משחקים כקבוצה ואגואיסטיים הם לא ינצחו .פיני הוא מאמן שלא נרתע מלחץ וזה ההבדל הגדול בינו לשרף.פיני מתעלה במצבי לחץ והם רק עושים אותו טוב יותר וסך הכל ברגע האמת זה מה שחשוב בעוד שרף הוכיח שהוא מאמן טוב אך לחיץ וההסטוריה שלו מוכיחה את זה ואין לו גם את יכולת העיבוד שיש לפיני שיודע לגבש את השחקנים טוב יותר.הוא ,אני בטוח לא היה מאבד תואר וב-7 השנים שהיה במכבי הוא לא שמט אפילו תואר אחד בארץ, כי הוא יודע שזה הלחם והחמאה של מכבי אז מה אם הפסיד להפועל ת"א באיזה משחק זניח המאני טיים זה מה שקובע גם אוברדוביץ' שהוא מאמן מעולה נוטה לפעמים להפסיד במשחקים לא חשובים ובמבחן התוצאה וההשגים הוא אוכל את צביקה בלי מלח.אני לא יודע מה איתך אבל במצבי גמר גביע כשהלחץ מדבר ופחות היכולת פיני עושה את העבודה בצורה הטובה ביותר איתו אני בטוח לא היינו מאבדים את הגביע.

asafsuf2

New member
כמה דברים

1. איזה אבנים בדיוק שיחקו אצל פיני במכבי? שיחקו אצלו רק תותחי על בשתי הקדנציות. דווקא בקבוצות עם פחות כשרון כמו אולימפיאקוס (למרות תקציב של 23 מיליון יורו), ירושלים, ראשון ועוד הוא נכשל כישלון חרוץ. 2. לגבי המאני טיים - אצל פיני הייתה (למרות כל התותחים ששיחקו אצלו) נפילה עצומה בטופ 16 ב2004. ניהול המשחק שלו מול ז'לגיריס במשחק הקובע היה שערורייתי, וכאמור רק נס דרק הוציא אותו מהקבר. פיני לא היה זה שגרם לשחקן ז'לגיריס להחטיא שתי זריקות עונשין. הוא לא גרם לטאנוקה בירד להכנס מוקדם לאחר הזריקה ובכך לעצור את השעון ולסייע למכבי, והוא לא קלע את השלשה המשוגעת של שארפ. אם כל התנאים הללו לא היו מתקיימים מכבי לא הייתה מגיעה לפיינל פור, האימפריה הייתה כנראה מתפרקת כי העונה הייתה נחשבת לכישלון, וכולם היו אומרים על פיני שהוא נכשל במאני טיים. אז מה, בגלל שלשה שנכנסה הוא גאון, ואם היא לא הייתה נכנסת אז הוא כישלון? 3. שוב, אני לא אומר שפיני לא מאמן טוב. היו לו הרבה מאד הצלחות והקבוצה עם שאראס ופארקר כנראה הייתה הקבוצה הטובה בכל הזמנים באירופה, וזה גם - אבל בטח לא רק - בזכות פיני. אני רק אומר שזה לא הוגן להשוות את הרקורד של שני המאמנים מבלי להתייחס לתנאים שבהם הם עבדו ולחומר השחקנים שעמד לרשותם. לדעתי, בשכלול כל הגורמים, הרקורד של צביקה לא פחות טוב ואולי אפילו יותר טוב, ומעניין מה שאר חברי הפורום חושבים על זה.

שומו

New member
אמנם פיני לא קלע את השלשה של דריק, אבל הוא

בהחלט תכנן את המהלך.

asafsuf2

New member
נו באמת...

איזה מהלך אחר הוא יכל לתכנן כשיש שתי שניות לסיום המשחק? והטענה שלי הייתה על מכלול הדברים שקרו שהובילו למלך הזה, לא רק לשלשה.

MIIKLE

New member
אל תשכח מה פיני עשה לפני שהגיע למכבי

הוא לקח ממכבי אליפות ושני גביעים דבר שרק מאמן ברמה גבוהה יכול לעשות (אוי שנאתי אותו שנים על זה אבל אחרי שהביא למכבי גביע אירופי אחרי 20 שנה סלחתי לו
ומאז הוא נהיה מכביסט מבטן ומלידה). והרי היה לו חומר גלם פחות טוב וב99 כמו שכתבתי הוא הציל למכבי את האליפות והגביע כשירושלים כמעט לקחה אותם כך שאתה רואה יש לו יכולת אימון מצוינת גם כשאין לו חומר גלם טוב ותכלס הוא ניצח ב3 גמרים אירופיים בעוד צביקה שרף תמיד נכשל במעמדים האלה מה שקובע בסוף זה מבחן התוצאה אני לא מאמין במזל אתה לא תגיע להשגים כאלה לאורך זמן רק בגלל מזל .

asafsuf2

New member
שוב, אני ממש לא טוען שפיני לא מאמן גדול

אני לא מנסה לקחת מההישגים שלו כלום, והיו לו הרבה הישגים. אבל כמו שרף, לצד ההישגים היו כישלונות, ואילולא הצירוף המדהים של הטעויות שעשו זלגיריס והמהלך המוצלח של שארפ, אז העונה ההיא הייתה אחת מהכשלונות שלו, וכנראה שגם מה שהיה בשתי העונות הבאות לא היה קורה פשוט כי פיני כנראה היה עוזב או שהכוכבים שלו היו עוזבים. אתה לא יכול להגיד שלא היה פה אלמנט עצום של מזל. דבר שני, אתה משווה תוצאות של שני מאמנים שלאחד היו כוכבים ברמה עולמית ולשני היה בקושי את ג'מצ'י (אה, כן, גם את מוטי דניאל...). עם שרף הגיע לשלושה גמרים עם שחקנים כאלה, אתה לא חושב שהוא היה יכול לעשות תוצאות יותר טובות עם השחקנים שהיו לפיני? אני חושב שהרבה אוהדים של מכבי פשוט חיים בעבר. גם אם פיני יחזור למכבי, הקבוצה שהייתה ב 2003-2006 לא תחזור בעתיד הקרוב. לא צריך לגרום לדברים לקרות בכוח. שרף עושה עבודה מצויינת, ואם האוהדים של מכבי יתחילו להפוך את פיני לאיזו דמות קדושה, הם עלולים לעשות למכבי בכדורסל מה שהאוהדים בכדורגל עשו לה עם נמני.

אידי32

New member
לא גאון ולא נעליים...

אם הוא איבד גביע כשהוא הוביל ב 22 הפרש הוא לא כזה גאון. אבל שלא תבינו אותי לא נכון אני לא בא בטענות לצביקה. בסך הכל הוא לקח קבוצה במצב קשה. ועשה אותה קבוצה מצוינת. לגבי אליהו בהתחלה זה באמת היה נראה רע הוא איבד כדורים בשלומיאלות החטיא ליאפים ממש פשוטים אבל אחרי הדאנק שהוא הוריד ממסירה של הלפרין במתפרצת הוא נכנס לעניינים ועשה דברים יפים. אני אישית מאוד אוהב אותו הוא עושה דברים יפים וזה נראה כאילו הוא עושה את זה בקלות יתירה. אני מאחל לו בהצלחה...

TheRasmus

New member
אבל בכל זאת

עם קטש היינו מפסידים כבר בחצי בגמר לגלבוע

למעלה