שרפתי את רוב חסכונותיי ואין לי חשק לכלום

aryeri

Member
שרפתי את רוב חסכונותיי ואין לי חשק לכלום

אני נמצא לא רק במשבר נפשי, אלא במשבר כלכלי...
מכיוון שההורים שלי מאז ומתמיד נתנו לי הכל, אין לי שום ערך לכסף... יש למשל צ'ק שמישהו נתן לי באפריל 2015 על עבודה חד פעמית ע"ס 100 ש"ח שעד היום לא פרעתי, ולא לקחתי ממנו צ'ק חדש במקום זה שאינו בתוקף. כמו כן נלקחו ממני סתם 72 ש"ח כי לא עשיתי תיאום מס בין שתי עבודות חד פעמיות וזוטרות בהחלט, ואני לא דואג לטפל בעניין.
יש לי אפילו סלידה מהמושג "כסף", כל מי שאיכפת לו ולו במקצת מכסף גורם אצלי לניכור, כמו ניכור מכל מי שלא כמוני (שזה כל העולם).
אני לא עובד. אני היום בדיוק בן 24, (וכן, כמו שחשבתם, כמעט אף אחד ביקום לא אמר לי מזל טוב כי מה שמעניין את רוב העולם זה לקדם את עצמו ואת משפחתו לעבר השלב הבא בחיים, והם לא יורקים לכיווני...) ולמרות זאת אני יכול להגיד שרק פעם אחת בחיים עבדתי בעבודה מסודרת, וזה היה בקיץ שעבר בשמירה על בגרויות. (שכר מינימום עלוב לשעה). לא הרווחתי מזה הרבה. יש לפעמים עבודות קטנות שהיו בעבר מציעים לי והייתי לוקח בסלידה גדולה.

באמת שלא איכפת לי מכסף. כי לא איכפת לי מהחיים הדפוקים שלי ומעצמי. למה לי להשקיע? תהיה לי משפחה לפרנס? לא. כי אף אחת לא תתחתן איתי ואם כן אז נתגרש מיד כי אני בלתי נסבל... בעיניי זה מספיק בשביל שלא אעבוד.

אני עצלן גדול גם, פשוט לא משקיע בכלום בחיים. אין לי אנרגיית חיים.

בנוסף, התבררה היום כמות הביזבוזים שלי בשנה האחרונה.
במאי 2015 היו לי כ-21,000 ש"ח. זה בא מה"משכורת" הצבאית העלובה, ממענק השיחרור, ומהבר-מצווה.
כיום? יש לי 6,000 ש"ח. ביזבוז של כ-1,400 ש"ח לחודש. על מה? על אוכל בחוץ, שמבטא אצלי בריחה מהבדידות בבית עם המשפחה שהיא ואני כל כך לא מסתדרים, ואכילה בפיצריה או במזון מהיר תוך השמנה שהתחילה כבר בצבא לפני כשלוש שנים. כמו כן יש אצלי נוהל הולך וגובר של נסיעה במונית למכללה כל פעם שאני מאחר בגלל עצמי. זה עולה כ-50 ש"ח כל פעם במקום נסיעה באוטובוס שאותה ההורים מממנים.
ואתם יודעים מה? אני מרגיש אפס מאופס על כל זה... אבל לא איכפת לי מכסף כמו שלא איכפת לי מהחיים הארורים האלה שלי, שבהם כולם מצליחים חברתית וזוגית ואני לא.
אני לא עבדתי בשנה הזאת גם כי לא הייתי מסוגל לשלב בין הלימודים הקשים לעבודה. ומה יצא לי? ממוצע ציונים דפוק בגלל שעקב הבעיות קשב וריכוז שיש לי אני לא מספיק לענות על כל השאלות במבחנים. אז הממוצע דפוק. ואז אני מקנא באחרים ושונא אותם ואותי עוד יותר... אז למה לי לעבוד? עדיף היה למות אם זה היה בידיי. לא בחרתי להיברא לעולם הדפוק הזה ועם הקשיים הנפשיים האלה שקיבלתי...

אני מרגיש בודד... עזבתי בתחילת תקופת המבחנים את אתר ההיכרויות הדתי בו הייתי. ועכשיו לחזור? מה יש לי למכור לבנות שם? אני אמנם שומר שבת לכשרות אבל על תפילות אין מה לדבר. הבנות שם לא מתאימות לי ואני לא אתאים להן. אני רוצה מאוד חברה מהמגזר הדתי לאומי, אבל אני בעצמי לא עונה על הדרישות שלו. אני רוצה לחזור למוטב ולהיות דתי לאומי ומאמין כמו שצריך, אבל אעני כל כך מאוכזב מאלוהים שקשה לי לעשות את השינוי. חוץ מזה אני מאוד לא יציב נפשית וקשר או התפרקות של קשר יכולה לעשות לי הרבה בלגן. גם אין לי כסף ואני לא עובד. מי תרצה "נעבח" כמוני? לאור התקופה הקודמת שהייתי באתר הזה אני יכול להגיד שבנות שם לא הכי רציניות והן מאוד ביקורתיות. כמעט לא פנו אליי שם בנות ולא ענו לי על פניות שלי. אם אני ארצה חברה? מי יכיר לי כזו? יש לי מספיק חברים כמו אצל בני ישיבות ההסדר המעצבנים והמרגיזים האלה שמשדכים בנות אחד לשני? כל הגברברים המסוקסים והקרביים האלה זה מה שהרבה בנות רוצות ואני לא עונה על הדבר הזה. אין לי אנרגיות נפשיות להיכנס לאתר ההיכרויות הזה, וגם אין לי מה למכור. אבל אני כל כך בודד...

תעזרו לי! תציעו לי. מה הייתם עושים במקומי?

תודה, אריק בן ה-24 שעדיין מתנהג כמו בן 4

אלישבע24

New member
אריק יקר,

מאוד עצוב מצבך,
אבל הגורל בידיך,
אתה יכול לפנות לפסיכולוג של קופת חולים,
הוא יוכל להדריך אותך.

מקוה שהיתה לך יומולדת שמחה.
הרבה מזל טוב!!!

לאורה101

New member
קודם כל
ליום ההולדת

אכן כשמך כן אתה, אתה אריה, מזל אריה, כמוני

אריק היקר
הלוואי שהיו לי עצות כלכליות עבורך אבל אני עצמי מתקשה בניהול משק הבית מבחינה זו , ההוצאות מרובות ולפעמים גם מיותרות ומוגזמות וההכנסות לצערי קבועות ולא גדולות. לאחרונה בעלי חזר לעבוד, אחרי תקופה ארוכה שלא מסיבות שונות, אז מקווה שהמצב שלנו ישתפר קצת.
לדעתי בהרבה בתים לא מלמדים אותנו התנהלות כלכלית כי תמיד מעדיפים להסתיר מהילדים את הבעיות וההתמודדויות בנושא מתוך אמונה שזה יזיק להם או שזה לא לגילם אבל אני חושבת שכן צריך לשתף במידה מסוימת וכן להראות שיש דין ודברים והרהורים בנושא הכסף וגם ויתורים והתחשבנויות.
הדבר היחיד שניתן להציע לך זה באמת לנסות ולחפש עבודה. אני בטוחה שזה לא קל אבל אם יש רצון להתגמש אז אפשרי.
גם הפרעת קשב לא מועילה בנושא העבודה אבל זה לא בלתי אפשרי.
תנסה לא לשקוע במחשבות על מה אתה עושה/עשית לא טוב אלא בנסיון להתחיל התנהלות יותר נבונה וחכמה עם נושאי הכסף, העבודה והכלכלה.
בנוגע ללימודים האם אין לך הקלות כגון הארכת זמן הבחינה, הקראת החומר וכו'? כי זה ניתן אם יש איבחון מתאים על הפרעת קשב. אני יודעת כי בני לומד באוניברסיטה הפתוחה וקיבל הארכת זמן במבחן וכתיבה על מחשב במקום ידנית.
זה בסדר לפעמים להתנהג כמו בן 4, גם אני זוכרת התנהגויות שלי בגיל 40 כמו בגיל 4, נכון מבאס ,אבל אפשר להתגבר על זה ולהמשיך הלאה.
האם התחלת כבר את הטיפול החדש?
CBT הוא טיפול טוב ויעיל, זה יכול לעזור לך מאד.
אין אדם שאין לו מישהו שמתאים לו מבחינה זוגית, כלומר לכל 'סיר יש מכסה', אתה עוד צעיר, אל תתיאש, גם אתה יכול וגם מאמינה שתכיר בחורה שתהיה מעוניינת בך. לא יודעת בדיוק האם דרך אתרי הכרויות, אך בהחלט יש לך סיכויים טובים. אולי תנסה להכיר דרך חברים משותפים או במקומות כמו ספרייה, חוגים או מקומות מפגש חברתיים.
תאמין בעצמך, אל תזלזל בעצמך וביכולות שלך לפי דבריך בעבר אתה בחור שעשה ועושה דברים טובים וחיוביים כמו ההתנדבות שלך, כמו שהיית בצבא וכו' אתה לא 'נעבח'.
תתאמן כל יום מול המראה בלתת לעצמך חיזוקים חיוביים, בלציין את החוזקות שלך כגון: אני נותן מעצמי, אני מתאמץ ולומד, אני משקיע וכו' וכו'. אתה מכיר את עצמך בטח יותר טוב ממני. כשמחפשים מוצאים, בטוחה שתמצא בך דברים שאין לאחרים ,צריך להעלות את המודעות לעצמנו ולדברים שאנחנו חזקים בהם.
&nbsp
תרגיש טוב

ליום ההולדת

אינני מכירה את סיפורך במלואו, אך אני שותפה להרגשת הייאוש והחידלון שמופיעים בדבריך.
למרות שיש הרבה שיגידו שאפשר ללמוד ולעבוד במקביל, לא תמיד זה אפשרי ונכון לעשות זאת, במיוחד לא במקצועות קשים. ללמוד מקצוע זה דבר לא קל, במיוחד כשיש מפריעים מבפנים ומבחוץ שמקשים על הלמידה (מצב נפשי, קשיי קשב וריכוז, הלבטים בענייני דת, השידוכים - לפחות זה מה שעלה ממה שכתבת).
לדעתי אתה צריך למצוא את מקומך בחיים (וזה בסדר לחפש את עצמך גם בגיל 24). זה קודם בעיני, למציאת שידוך. לדעתי, זה שאתה רוצה להציע לבנות פוטנציאליות משהו מעצמך, זה רק מראה כמה החיים חשובים בעיניך.
&nbsp
אגב, אני חושבת שכן כדאי לך לחגוג את יום ההולדת. אם אף אחד לא זוכר את התאריך, תזכיר להם אתה. תקנה קצת "כיבוד" (חפיסת שוקולד?) ותחלק ממנו לכולם תוך ציון שזה לכבוד יום ההולדת שלך.

aryeri

Member
אני התחלתי טיפול DBT

אבל אני עדיין בשלב של לספר על עצמי, היו לי כבר שלוש פגישות ועדיין לא סיימתי לספר על עצמי.

עשיתי איבחון ויש לי את כל ההקלות האפשריות - תוספת זמן, חדר שקט, והכנסת מחשבון פשוט לכל מבחן. אבל זה עדיין לא מספיק לי... אני לא מספיק לענות על כל המבחן בזמן.
היה מבחן מועד ב' שניגשתי אליו ביום ראשון ואני בספק אם אקבל 55 (עובר), למרות שהשקעתי בלימוד אליו מאוד :( ולמה לא הלך לי? כי לא הייתי מרוכז במבחן, לא כי לא ידעתי את החומר...
הממוצע שלי מתחת ל-70...

אריק שלום

נראה לי שכולנו מרגישים כמה קשה לך, וזה עצוב.
אבל הכי הכי עצוב מהכול שאתה כל כך לבד ביחד עם הקולות הרעים בתוכך שיורדים עליך ללא הרף.
אני בטח מזדהה, עושה כבר הרבה שנים הרבה עבודה כדי להפסיק עם זה. וכשאני מצליחה אני נושמת ונהנית מהחיים. כשאני לא מצליחה אני נופלת עמוק.
קשה לאנשים כמונו שבאים מבתים הרוסים והורסים להגיד מילים טובות לעצמם על עצמם. נדמה לי שזה חלק ממה שקורה כאן בפורום. אנחנו מנסים לעזור זה לזו לראות את הצדדים הטובים.
אני בטוחה, למרות ההשמצות שלך את עצמך, שיש בך דברים טובים.
אני חושבת שחלק ממה שקשה לך הוא גילך הצעיר. כלומר, אנשים צעירים (סליחה אם אני מכלילה, אם אני טועה תאמר לי) מייחסים כל כך הרבה חשיבות ללהצליח לפי הקריטריונים של החברה מה זאת הצלחה.
בגילי המופלג - 57 - לפחות על זה אני יכולה לשים פס. אבל בצעירותי, אחרי שהעיפו אותי מהתיכון אני זוכרת כמה היה לי משמעותי להוציא תעודת בגרות אקסטרנית. לקח לי כמה שנים עד שבסוף עשיתי את זה. היום אני חושבת שזאת הייתה כזאת שטות. אבל כמובן הייתי אז בת עשרים. ואחר כך - אוניברסיטה. כי כולם עלק הולכים לאוניברסיטה. אז אחרי חודשיים הייתי בחוץ והייתי כישלון חרוץ בעיני החברה, והיום אני יכולה להגיד שיקפצו לי כולם.
אחד היתרונות שלי אישית בגילי המבוגר זה להבחין, באיזשהו שלב לפחות, שאני נגררת לשפוט את עצמי לפי הקריטריונים של העולם, ואז אני מנסה לפחות להגקיד לעצמי שימי על זה קצוץ. לפעמים אני מצליחה יותר ולפעמים פחות.
מה שאני מנסה להגיד זה (בא לי להכניס קללה ואני מתאפקת כדי לא לפגוע פה חלילה באףאחתד) שאתה כל כך צעיר, אתה עוד לא יודע לאן החיים מכוונים אותך. אולי (סתם זורקת) המשמעות האמיתית של החיים שלך היא לצאת מהחרה של חייך ואז לעזור בהסתמך על נסיונך ואולי משהו שתלמד לעזור לאנשים צעירים אחרים... אולי מיליון דברים.
אני חושבת על עצמי שרק החיבור לעצמי יביא באמת את הדבר הנכון.
אריק, תשתדל לא לשפוט את עצמך לפי הקריטריונים של העולם בחוץ. אתה נשמע בחור אינטליגנטי. אולי תתחיל מלחפש מה אתה רוצה, באמת רוצה לעשות, לקבל, לתת.... אני מקווה שהתגובות שלנו קצת נותנות לך פרספקטיבה. ו כן, ימי הולדת מדכאים גם אותי. ובכל אופן, אל תוותר. יש גם יופי והנאה בחיים, לצד כל החרה. ותמשיך לכתוב כאן.

מה אני הייתי עושה במקומך?

מנסה לדון את עצמי לכף זכות. מנסה לא להעמיד לעצמי רף ציפיות שקרי שלא לוקח בחשבון את היכולות והנתונים שלי, ומכתיב לי להיות כל הזמן כשלון בעיני עצמי.
מנסה לייקר ולהעריך מאוד כל הצלחה שלי, כל התקדמות. לראות את עצמי בעין טובה. להגיד לעצמי שאם למרות ועם כל הקשיים אני בכל זאת מצליחה כך וכך - אני נהדרת, ומגיעה לי על זה כל ההערכה שבעולם.
וכיוון שאתה גם אדם מאמין (גם אם כועס ) - הייתי מזכירה לעצמי שה' דן אותנו כל הזמן לכף זכות. ולא דורש מאיתנו מה שמעבר ליכולתנו.
וזה בסדר. זה ב-ס-ד-ק, אריה, אתה בסדר, כמו שאתה, עם הקשיים והכל, אתה ממש ממש בסדר. ועושה כל מה שאתה יכול...
מקווה מאוד שהטיפול יביא לשיפור. ובבקשה בבקשה - אל תאבד תקווה . טוב?

תודה, אוראור

אני די עמוסה, כי לצד העבודה בבוקר כותבת עבודה אקדמית לסטודנט בערב. וחוץ מזה הילדים וכו'. אז באמת אין לי הרבה זמן. ואולי טוב שכך. המטפלת שלי בחופשה, וגם זו התמודדות. אני מניחה שאם הייתי צריכה להגדיר את מצבי השיר הייתי בוחרת ב"עוד יום" (רחל שפירא/מתי כספי ). "ויש גם בזה נסיון, עוד יום, עוד יום...."

אלישבע24

New member
אופירה יקרה,

מתרגשת לגלות שאת מנהלת הפורום,
מתאים לך,
את נהדרת!!!

ואוראור, השיר שהכי מתאר אותי הוא
אתה לי ארץ
של ירדנה ארזי.

אופירA

New member
מנהל
הניהול זמני ביותר, והוא בעיקר לצורך סדר וניקיון

ידוע וגלוי לכולם כולל להנהלת תפוז, שאני לא פסיכולוגית אלא דווקא מטופלת.
אבל בגלל שכבר אני מנהלת של אתר אחר, זה חוסך להם פרוצדורה להביא מנהל זמני חדש, שצריך להיפגש איתו, להעביר את הידע של הניהול, לצרף אותו לספק האינטרנט וכל הבלגן שכרוך במנהל מתנדב חדש. אז שמחו שהצעתי את עצמי, כגולשת בפורום, עד שיגיע פסיכולוג כמו שצריך.

שחר יקירתי, סליחה שרק עכשיו משיבה

את ג'דאית!!!! ממש. מתפקדת מדהים!!!!!!

הפסיכולוגית כבר חזרה?..........

לא פשוט כשהן נוסעות...

תמשיכי בטוב

aryeri

Member
שחר תודה רבה לך! את באמת איכפתית

ואני מניח שגם דתיה, אז את מבינה מה אני עובר... באמת תודה רבה! אני אקח את דברייך ואת הדברים של כולם פה לתשומת ליבי:) כולכם עזרתם!

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
קודם תברר אם אתה יכול לקבל כסף מביטוח לאומי

הם גם מפנים לעבודה כאשר יש יכולת. אני למשל עבדתי שנים רבות למרות המחלה וגם סיימתי לימודים באוניברסיטה עם תרופות.
ועבדתי חלק מהזמן במיקצוע וחלק בסתם עבודות.
ברגע שיהיו לך הכנסות- תשתדל לא להוציא יותר ממה שאתה מקבל.
&nbsp

למעלה