שרשורים על עוגת מוס שוקולד למי ישששש

bali

New member
מנהל
עוגת מוס שוקולד שלי

ללא קמח כך שמתאימה לפסח ולכל ימות השנה. אהובה מאד במשפחתנו! עוגת מוס שוקולד של באלי המצרכים: 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8 ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית 2-3 כפות אבקת סוכר אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 או 24 לעוגה גבוהה יותר, משומנת, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת ריצ'. מקור המתכון: ענבל ברנר bali
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה אוורירית לקיץ

לא קשורה לשוקולד אבל היא במרקם די מוסי אפילו שהיא אפוייה. עוגת גבינה של אפרת מצרכים: 600 גרם גבינה לבנה 5% 1 שמנת חמוצה 5 ביצים 1 כוס סוכר 4 כפות קורנפלור 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל 1 כף קמח מעט תמצית וניל לציפוי: 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל 1 שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מערבבים את שאר החומרים ביחד. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות, מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה (כדי שהעוגה תצנח באופן שווה אם היא צונחת) ומצננים על השיש. העוגה שוקעת קצת במרכז, ועלולים להיות סדקים על פניה, אבל לא לדאוג בכלל. השקע ימולא בקרם וניל ולא יראו כלום. כשהעוגה מתקררת קצת מעבירים אותה למקרר לקירור מוחלט (אני בד"כ מכינה אותה לילה לפני ההגשה ולמחרת מצפה בקרם). מקציפים את חומרי הציפוי לקרם סמיך ומורחים על העוגה הקרה. אפשר לשים על הקרם חתיכות פרי כמו תותים, אפרסקים מקופסה, אננס וכיו"ב או שוקולד מגורר.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה על המחמאה ../images/Emo9.gif

יש לי עוד מה ללמוד כדי להיות כמו קרין גורן אבל אני לא מפחדת מאתגרים, זה בטוח.
 
למעלה