עוגת מוס שוקולד שלי
ללא קמח כך שמתאימה לפסח ולכל ימות השנה. אהובה מאד במשפחתנו! עוגת מוס שוקולד של באלי המצרכים: 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8 ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית 2-3 כפות אבקת סוכר אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 או 24 לעוגה גבוהה יותר, משומנת, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת ריצ'. מקור המתכון: ענבל ברנר bali