שרשורי עוגות גלידה וקרטיבים

סורבה - כתבה ומתכון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4537920,00.html
המתכון מתוך הכתבה
סורבה תאנים וליקר דבש
מתכון ביתי שלי שאני מכינה בחופשות הקיץ שלי ושל בני משפחתי בתל אביב, מתאנים טריות שאני רוכשת בשוק הכרמל ושמצויות כעת בשיא עונתן. דרך מעולה לעשות שימוש בתאנים הפחות היפות ונוטפות העסיס שנחבטות בדרך הביתה מהשוק.
גיוון: את ליקר הדבש אפשר להחליף גם בקלבדוס (וגם צריך להוסיף עוד 100 גרם סוכר אם עושים כן)
המרכיבים:
800 גרם תאנים בשלות וקלופות
100 מ"ל ליקר דבש - למשל ברנייגר (Bärenjäger)
100 גרם סוכר
600 מ"ל מים

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט ומעבירים לכלי עם מכסה שניתן להקפיאו.
מערבבים היטב כשעה וחצי אחרי ההקפאה בעזרת מזלג או כף ואז שוב ושוב, מדי 45 דקות, עד שמתקבל סורבה יציב אך רך. מגישים מייד או מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני ההגשה.
 
למעלה