שרשור אבירים ומעשי אבירות

sagiberg

New member
שרשור אבירים ומעשי אבירות../images/Emo39.gif

ישנם אבירים מפורסמים כגון סיר לנסלוט (אבירי השולחן העגול), יש נסיכים שמכתב בקשה לעזרה מביא אותם לצאת למסע אבירי (אתתצה הנסיך מ'מעשה במעשה')....... ויש עוד הרבה אחרים שממתינים שנעלה את שמם או מעשיהם..........

אלבי-סיפור אבירים\ יאיר לפיד../images/Emo106.gif

הספר של יאיר לפיד, "אלבי-סיפורי אבירים": אלבי, האביר הגיבור, מאוים על-ידי קבוצת אבירים החוזרים ומתריעים בו בקול: "היכון למות". המאיימים הם שליחיה של המלכה קונסנטה צילמוס, המבקשת את ראשו של אלבי, מחשש שינסה לשחרר את אלני היפה לפני שזו תוּצא להורג. בטרם תתבצע הגזירה ממהר אלבי להציל את אלני. אט אט מצטרפים אליו גיבורים נוספים: גיגו הגמד, צ'ילו האביר הוותיק, בימבול הענק טוב הלב והטמבל, מילאנרו מרדכי הקוסם וקוצ'י בת המלכה (ואפילו רבקה ויינברג על אף שהיא לא קיימת בסיפור). החבורה עוברת הרפתקאות שונות ומשונות: הגיבורים נופלים לבור החשיכה הנצחית, נאלצים לפתור חידות הפותחות שערים, נלחמים בתחרות "חיים או למוות" מושלכים לכלא ונלחמים בטובי גיבוריה של המלכה. כל זאת בתכנית מיוחדת ונועזת להפלת המלכה צילמוס ולהצלתה של אלני היפה.

sigalit33

New member
ספר נפלא - לא רק לילדים:

"גאוין האביר והגבירה המגעילה". נדמה לי שזה סיפור עממי אנגלי. יצא כספר בהוצאת פועלים (סופר ע"י סלינה הייסטינגס).

sagiberg

New member
דון קישוט איש למנשה/סרוונטס

אם כי אני לא בטוחה שיש תרגום מעודכן לספר היפה הזה. מישהו יודע ?

Lildi

New member
אייבנהו

למרות שאף אחד לא קרא את הספר הזה חוץ ממני.... אבל זה ספ ממש טוב, ואני ממליצה לקרוא אותו באנגלית.... מי שקרא בעברית ממש התבאס, כי השפה גבוהה, ואין לו גרסה עדכנית וממש לא מקבלים את התענוג מהספר שאפשר לקבל אם קוראים באחת מהשפות האירופואיות.

sigalit33

New member
דווקא יש!

אייבנהו יצא בתרגום מצויין של חנה לבנת (מתרגמת וחוקרת ספרות ילדים) בהוצאת מרגנית. זה עדיין מאד ארוך, אבל אוהבי הספר והסגנון בהחלט יהנו.

למעלה