שרשור אופרות אהובות

שרשור אופרות אהובות

אממ אני אתחיל יש לי 2 שאני מאוד אוהבת הספר מסביליה של רוסיני וכרמן

האלטית

New member
שלשום שמעתי את כרמן!

היה ממש מדהים. כרמן הייתה מצוינת! כל כך נהנתי! חבל שהיתי קצת עייפה. . . אני אוהבת את האופרה דידו ואנאס של פרסל למרות שאני לא מכירה אותה מאוד טוב ( אני אוהבת את קינת דידו).

Minerva

New member
*מסכימה עם הכל*

כולל עם "שמעתי את כרמן!" היה אלוהי...

אלו באמת אופרות נהדרות, אבל

יש הרבה שאני אוהב. אני נמנע בדרך כלל בלבחור ב"הכי" כי גם הטעם משתנה וגם ההעדפות משתנות ויש כל כך הרבה מוסיקה נהדרת! הנה כמה נהדרות: השלישיה המפורסמת של מוצרט - חליל הקסם, דון ג'יובני ונישואי פיגארו. ה"רינג" של וגנר ושלוש המוקדמות - לוהנגרין, טנהויזר וההולנדי המעופף. ורדי - לה טרביאטה, איל טרובטורה, ריגולטו, לואיזה מילר, אותלו, אאידה (וכל מה ששכחתי הרגע). סיפורי הופמן של אופנבאך הקלע החופשי של ובר ייבגני אונייגין - צ'ייקובסקי. פיטר גריימס של בריטן. הפסקה! חובבי אופרה מושבעים עוד יצלבו אותי על כל מה שלא הזכרתי.

knappertsbush

New member
על קצה המזלג

מוצרט - נישואי פיגרו, החטיפה מן ההרמון וובר - הקלע החופשי (פריישוץ) ורדי - פלסטף ואגנר - הכול... טוב, חוץ מ"לוהנגרין".

חוץ מ"לוהנגרין"?!?!?!

אם כבר אז חוץ מ"ריאנזי" ושאר אופרות מוקדמות שלו. את "לוהנגרין" ראיתי לפני שנים ב"קובנט גארדן" וזה היה נהדר. אולי לא ראית/שמעת ביצוע ראוי. אבל זה טבעם של חובבי אופרה - להתווכח. את "ריאנזי" שמעתי והחלטתי להחזיר למחסן. שם מקומה. אולי חוץ מהפתיחה מלאת תרועות כלי הנשיפה (ואמנם מספרים כי הנאצים עשו בה שימוש רב).

טוב, אז למען לא יישכח האבא השני

של האופרות האיטלקיות: פוצ'יני! [לה בוהם, טורנדוט, מדאם באטרפליי ועוד ועוד...] ____________________________________________ ואולי האב שאני הכי אוהבת: מונטוורדי!
("מחזה/ סיפור מושר") ____________________________________________
ואם מותר להכניס גם פסיונים/ אורטוריות אז כמובן אלה של באך. אי אפשר לסיים עם זה... (עד שהגברת השמנה שרה)

שמוצקין

New member
הבעיה עם וגנר

היא שמתוך 4 שעות של אופרה (לדוגמא) יש אולי 20 דקות של מוסיקה איכותית והשאר סתמי ומנוטוני. בלוהנגרין לדוגמא אני מסוגל לשמוע רק את הפתיחה למערכה השלישית ואת מארש החתונה שאחריה,בלי לאבד את הסבלנות.

lvbbb

New member
לכן הפיתרון "וגנר ללא מילים".......

דיסקים או קונצרטים שבהם מנגנים את המוסיקה של וגנר ללא זמרים או מקהלות . גם אני בזמנו אמרתי בפורום אחר שרוב האופרות של וגנר משעממות ( חוץ מולקיורי ) ואף טענתי שלשמוע את "זיגפריד" במלואה זה כמו לקחת כדור שינה ( זה היה בתקופה ששידרו את כל מחזור "הטבעת" בערוץ מצו ) האופרות האהובות ביותר עלי 1.כרמן של ביזה 2.נבוקו של ורדי 3.פידליו של בטהובן

dark eyes

New member
אתם פשוט לא

יכולים להבין אותו הוא גרמני בתקופה כזאת שלהיות גרמני אתה צריך להיות מאופק ומדויק וככה המוזיקה שלו... אותי וגנר מרתק היצירות שלו מזכירות לי המון עולם חדש לגמריי לחוץ אבל מאופק ויפה כל כך פאגאני קצת ומתוק, אויי שאני לא יתחיל להגיד כמה אופרה של וגנר עדיפה על "לינדט וופר" ביום רע
.

crane

New member
אף אחת! ../images/Emo11.gif

מצטער, אף פעם לא התחברתי לאופרות

f a t a l

New member
שלום

אני חדשה כאן וזאת באמת דרך נהדרת להתחיל. באופן אישי, כל אופרה של מוצרט, מכל תקופה בכל שפה ובכל סגנון, תמיד תיכנס אצלי לחמישיה הפותחת, אם כי יש עדיפות לאיטלקיות - נישואי פיגארו, ודון ג'ובני.

לא דנו על זה כבר?!

מוצארט- חליל הקסם, נישואי פיגארו, דון ג'ובאני ואגנר- אין אחת מועדפת, פשוט יש כמה חלקים מעולים וכמה נוראיים גרשווין- פורגי אנד בס ביזה- כרמן
נו טוף

למעלה