שרשור אירוח

effigy

New member
שרשור אירוח

היום בשעה 16:00 נארח בפורום קומיקס את אלי אשד, סופר וכתב. אלי אשד ´בלש תרבות´, חוקר של תרבות וספרות פופולארית כמו גם של תרבות המיסטיקה בישראל ובעולם. הוכתר כסופר השנה לשנת 2002 של העתון מעריב. פירסם את הספרים: ´מדע בדיוני עברי מקורי´ (1999) ביבליוגרפיה של ספרות המדע הבדיוני העברית המקורית. ´טרזן בארץ הקודש : גילגוליו של מלך הקופים בתרבות העברית´(1999) ו´מטרזן ועד זבנג: סיפורה של הספרות הפופולארית בישראל´ (2002) הגולשים מתבקשים לשמור על רמת דיון נאותה.

effigy

New member
ברוך הבא אלי

לצערי ייקח זמן עד שאנשים יגיעו כי ההנלה לא פירסמה את האירוח.. מקסימום ננסה פעם אחרת

elieshed

New member
אציין שאני מתמחה בעיקר

בתחום הבלתי ידוע כמעט של קומיקס ישראלי מקורי . סיפור הקומיקס המקורי הראשון הופיע בעברית ב-1902 לפני 100 שנה ! ומאז הופיעו עוד מאות יצירות שונות . למרבית הצער אם כי יש יצירות משובחות רבות של קומיקס ישראלי ומהם שנכתבו בידי סופרים ידועים כמו פנחס שדה , פוצ'ו ואתגר קרת הן כמעט שאינן ידועות לחובב הממוצע של הקומיקס ,שכן ברובן הופיעו במגזינים שאינם זמינים יותר היום כמו "דבר לילדים " , "הארץ שלנו " וכו'.

elieshed

New member
בין השאר

אני הכנתי רשימה שלמה של מיטב סיפורי הקומיקס העבריים המקוריים ב-100 השנים האחרונות שאותה ניתן למצוא כאן :

elieshed

New member
גיבורי על ישראליים

הז´אנר הפופולארי ביותר בקומיקס הוא כמובן הז´אנר של גיבורי העל מסוגם של סופרמן וספיידר מאן . עד כמה שהדבר מפליא ( וןאולי כלל לא ) כל הגיבורים האלה והז´אנר כולו הוא תוצר מוחם של כמה יוצרים ואמנים יהודיים כמו ג´רי סיגל , סטן לי וג´ק קירבי . וגם בישראל יש כמה וכמה גיבורי על כמו סברא מאן של אורי פינק ואורי און של מיכאל נצר ( שהוא גם צייר קומיקס ידוע מאוד בארה"ב ) . ועל כך ראו עוד פרטים כאן :

בדד1

New member
שלום אלי ואני מקווה שהשאלה שלי במקו

האם יכול צייר קומיקס מוכשר להתפרנס בכבוד בארץ והאם יש לך רעיונות בנושא?

elieshed

New member
צר לי לאמר שגם צייר קומיקס מוכשר

יתקשה מאוד להתפרנס מקומיקס לבדו בישראל . יש רק אדם אחד בישראל שמתפרנס מקומיקס בכבוד וזהו אורי פינק , הודות לכך שיצר את סידרת "זבנג "שהפכה ל"פנומנון " ל"קאלט " ומה שאתם רוצים ( וכמובן גם לסדרת טלוויזיה עם סאנדי באר ) . אבל הוא מקרה יחיד במינו כל שאר אמני הקומיקס בארץ נאלצים להתפרנס ממשהו אחר עד שגם להם יצוץ איזה רעיון מבריק שיהפוך לפנומנון .

blacknn

New member
שלום

רציתי לשאול מאיזה גיל התחלתה בעיסוק הזה...?

elieshed

New member
האמת : אני כבר לא זוכר בדיוק ...

אבל כנראה מגילאי 8-9 כאשר התוודאתי לחוברות קומיקס בשחור לבן של טקס , זאגור ,ותולדות המערב הפרוע שיצאו בהוצאה בשם "מ. מזרחי ". כל הסדרות האלה היו על המערב הפרוע אם כי כפי שהתברר לי לימים לא היו אמריקניות _(ששם הפלא ופלא קומיקס על המערב הפרוע אינו פופולארי כלל וכלל ) אלא איטלקיות דווקא. עוד סדרת קומיקס שהתוודאתי אליה באותוה זמן היתה סדרה על איש הג'ונגל טרזן שהישאירה עלי רושם חזק אף יותר ,לא בגלל הסיפורים ( שדווקא היו פחות מוצלחים מאלה של המערבונים ) אלא בגלל הגיבור. ולימים פירסמתי ספר שלם על חוברות טרזן הישראליות שניכתבו בידי ישראלים שונים בשנות החמישים והשישים שמהן היו יותר מ-1000 שבהם הוא נתקל בדמויות כמו דרקולה ופרנקנשטיין ופלאש גורדון ואפילו בגיבור הקומיקס קפטין מארבל . וזה שנים רבות לפני שהחלו לפרסם סיפורים כאלה בקומיקס העולמי . בזה הישראלים הקדימו את כולם אם כי כמובן תוך פגיעות גסות בחוקי זכויות היוצרים . אגב הסדרות האלה של מזרחי כמו כל חוברות הטרזן הן נדירות מאוד היום . וכמוהם עוד סדרת קומיקס שהתוודאתי אליה באותוה זמן בשם "בוקי " סדרה מסוף שנות השישים וראשית שנות ה-70 שממנה יצאו לא פחות מ170 חוברות ( עטיפות צבעוניות אבל תכנים בשחור לבן ) עם גיבורים כמו סופרמאן , באטמאן , האקס מאן ( שנקראו בעברית "הבלתי מנוצחים ") אירון מאן (שנקרא בעברית "איש הפלדה ") פלאש גורדון ורבים אחרים שלא יהיו מוכרים לקוראי הפורום . עם החוברות האלה התחיל רומן האהבה שלי עם הקומיקס בעברית .

elieshed

New member
אם כוונתך אם הסיפורים יצאו ברשותם

של המולים די סי ומארוול ,אז התשובה היא שאינני יודע . הרושם שלי הוא שמקור הסיפורים של מרארבל ודי סי שם הוא דווקא בחוברות בריטיות ולא האמריקניות המקוריות . "בוקי " הירבה לפרסם סיפורים בריטיים כמו "העכביש " על סופר פושע ואויביו המוזרים והמפחידים באמת ( שנכתב בידי ג'רי סיגל יוצר סופרמן) ןצרפתיים , אבל חוששני שהם לא אמרו דבר לקוראי הקומקיס העכשוויים. בכל אופן ידיד שלי בשם אלון העלה את כל ה-170 חוברות על תקליטורים ומתכוון להעלות עוד סדרות קומיקס מרובות שהופיעו בעבר על תקליטורים וכך לשמר אותם . ומכיוון שאי אפשר להשיג אותם בחנויות או בספריות ( חוץ מהספריה הלאומית בירושלים ) אפשר להשיג אותם היום רק דרכו .

effigy

New member
איזה קומיקס אתה קורא כיום../images/Emo35.gif

אמריקאי\ ישראלי\בכלל אתה קורא?

elieshed

New member
ובכן אני חובב מושבע של אורי פינק

ומשתדל לקרוא כל מה שהוא כותב ( ולדעתי המיטב שלו זה לא יצירות "זבנג " אלא דווקא הסאטירות הפוליטיות כמו "ספרי הג'ונגל " אבל הן ידועות פחות ) . ומשתדל לקרוא כל מה שיוצא בקומיקסים מחתרתיים ושמגיע לידי . אני קורא גם את אקטוס טרגיקוס בהנאה. מהקומיקסים הזרים אני מעריץ נלהב של אלן מור שהוא בעיני גדול כותבי הקומיקס בעולם ושל ניל גיימן ( מספר 2 אחריו ). וגם של סופרי קומיקס ידועים פחות כמו רוי תומאס ( היוצר של סדרת הקומיקס של "קונאן הברברי " ועוד רבות אחרות ) .וסדרות שונות של העל טבעי . אני חובב של קומיקסים קלאסיים כמו באק רוג'רס ,פלאש גורדון והנסיך ואליאנט . חוץ מזה אני גם אוהב קומיקסים צרפתיים ( בתרגום לאנגלית ) במיוחד כאלה שעוסקים בנושאים היסטוריים שונים כמו אסטריקס ואליקס . ואגב כתבה שלי על אלן מור ועל סדרת קומיקס מעולה שלו הופיעה רק לאחרונה כאן :

effigy

New member
ועוד משהו

מה הקומיקס הישראלי או בכלל משהו שקשור בתרבות הפום הוא החביב עלייך?

elieshed

New member
הקומיקסים החביבים עלי

הם כמו שציינתי בתשובה קודמת יצירותיהפ של אלן מור וניל גיימן וסופר בשם רוי תומאס. מהקומיקסים הישראליים אני מחבב ציירי קומיקס שהיו פעילים בשנות השישים והשבעים בשם אשר דיקשטיין וגיורא רוטמן שיצרו סיפורי הרפתקאות ריאליסטיים בהמשכים עבור עיתוני הילדים , סיפורים שכמוהם אין למצוא היום בקומיקס הישראלי שרובו המוחלט הוא הומוריסטי , קומי פארודי ומה שתרצו וחוסר הגיוון הזה כבר מתחיל לעייף .אורי פינק אמר לי שלדעתו זה הרבה יותר קל לצייר ציורים הומוריסטיים מאשר ריאליסטיים ואולי זאת הסיבה שרוב אמני הקומיקס כאן מעדיפים את דרך ההומור. אם זאת סידרת "ארינאה" שהיא מעין חזרה למסורת הקומיקס ההרפתקני הזה מאוד מוצאת חן בעיני אם כי יותר בגלל האמנות מאשר הסיפור.

yellow cheese

New member
שלום אלי אשד ../images/Emo13.gif

קודם כל-ברוך הבא ל
ועכשיו השאלה: אני בתור כותבת סיפורים, לעיתים נקשרת לדמות מסויימת בכתיבה.. האם זה קורה גם לך בעיצוב קומיקס
קרה שנקשרת לדמות מסויימת והמשכת איתה

למעלה