שרשור אלו שלא צמים והיו מחוברים

shelycat

New member
שרשור אלו שלא צמים והיו מחוברים

במהלך יום כיפור, למען אלו מבינינו שלא צמים ולא שומרים שנדע את מי אפשר יהיה לחפש ולמצוא במהלך ערב ויום כיפור. אז אני אהיה בסביבה מי עוד?

לא סתם אני כאן, אני כאן לבד

הגבר תורן ביומכיפור - מה שאומר שהוא צריך לנסוע לבי"ח ביומכיפור... הוא הולך לבוא עם חלוק ותג והכל כי הוא פוחד שהחבר´ה בכפר חב"ד יזרקו עליו אבנים... לא שזה ימנע מהמיון מלהיות מוצף ברגע שיצא הצום... במיוחד כל הנשים שצמו. חברות - בהריון לא צמים ! בטח לא בחודשים מתקדמים ! זה מה-זה מביא לידות מוקדמות ! בכל מקרה, אני כאן, וכבר קבעתי עם חברה שגרה קרוב שנעשה יום בנות (בעלה נוסע להוריו לצום)... אבל בטח אני גם אסתובב בפורום.

גם אני לא חושבת שזורקים...

אבל הגבר מרגיש נורא ואיום שהוא צריך לנהוג, אז הוא מנבא שחורות... האמת, שחשבנו במקור שיישן אצל הוריו שגרים חמש דקות מביה"ח - אבל אז ראינו שהדרך מהבית שלהם לביה"ח עוברת דרך השכונה ודרך לפחות 3 בתי-כנסת... בעוד שמהבית שלנו עוברים בכביש ראשי ובאילון - אז הסיכוי שאנשים ייפגעו (רגשית, לא פיזית) נמוך יותר... וכדי לא לגרום לאחרים לאי-נוחות מעבר לאי-נוחות של הגבר, הוא בא לישון בבית... אז השיקול הוא דווקא כיבוד האחרים ולא פחד.

מסתבר שטעיתי - זורקים...

הגבר קיבל הנחיה מביה"ח להגיע מחר ב-07:00 (תורנות חג או שבת מתחילה בד"כ ב-09:00, יום רגיל ב-07:30) כיוון שלפני שנתיים רופאים חטפו אבנים בכפר חב"ד בדרך מביה"ח הביתה או להיפך, ומקווים שאם כולם יגיעו או יצאו מוקדם מספיק (הרי יש גם תורנים שנמצאים עד מחר בבוקר), אז יהיה שקט. אז חדווה וכולם - הנה המדינה המופלאה שלנו...

בכפר חב"ד לא זורקים אבנים, לא לא לא

אני גרה פה כבר מאז נישואי (9 שנים כ-9 ימים...) ומעולם, אני חוזרת מעולם לא נתקלתי פה בתופעה של זריקת אבנים. ואם אם אם זה אכן קרה, (בכל זאת הם אמרו שכן) אז בטוחה אני במליון אחוז שהזורקים לא היו תושבי הכפר אלא סתם אורחים פרחחים שאוהבים לעשות שטויות ולקלקל את שמו הטוב של המקום המקסים הזה. ועצוב לי על אותם אלה שזרקו עליהם אבנים, ולא משנה מה היתה הסיבה. אגב - כל אדם דתי יודע שהרמת אבן וזריקתה בשבת היא איסור גמור. אז תנו דעתכם על אותו ההוא שהעיז ובחוצפתו זרק אבן על עוברי אורח. אני, בשם כל תושבי המקום הנפלא הזה, מצטערת ועצובה על מקרים שכאלה, ומתנצלת על מקרה נדיר זה. אהבה בין העם היהודי זה בטוח לא מוסיף וחבל.

fila

New member
ואני אולי- תלוי ברמת הוטו שיטילו על

מעשיי

POOH*

New member
אנחנו גם נהיה פה...

למרות שבראשון בערב יש משהו בקיבוץ שעוד לא החלטנו אם אנחנו הולכים או לא... אבל במהלך יום שני בטח נהיה פה.... [עד שנתחיל לחתוך סלט ותפוחי אדמה לארוחת ערב..] ואם מישהי/ו רוצה לבוא להעביר איתנו את כיפור בקיבןץ אתן/ם מוזמנות/ים.... POOH

למעלה