שרשור אנשי-עדות

jack90

New member
שרשור אנשי-עדות

שלום לכולם, אני חזרתי לפני קצת פחות מחודש מפולין, היה ממש טוב ואני שמח מאד שיצאתי חשבתי אולי לעשות שרשור אנשי עדות.........בכל אופן האיש עדות שהיה לנו הוא דוגו (מ"הסיפור של דוגו"-אם מישהו שמע עליו...) טוב, שבת שלום לכולם.

שירנות

New member
היי

אני לא מכירה את שלך אבל האשת עדות שלנו הייתה חנה טנצר...היא יצאה להמון מסעות משו בסביבות ה40+ ככה שאולי מישו מפה מכיר אותה,כאילו אני לא יודעת לכמה מסעות אנשים עדות יוצאים בדרך כלל אבל לי זה נשמע המון.

Galuush

New member
היי../images/Emo13.gif

אני שמחה שהיה לך מסע פורה
לי לא הייתה אשת עדות שיצאה, היה לנו סיפור שליווה אותנו במחנה מיידאנק- של הלנה בירנבואים
והייתה לנו חסידת אומות עולם, שאני לא זוכרת איך קוראים לה

שירנות

New member
באמת../images/Emo2.gif

לא היה לכם איש עדות?למה? איך זה? חשבתי שכל המשלחות יוצאות עם איש עדות.

מדריך1

New member
אנשי עדות במסע

יצאת אנשי עדות למסע, מהווה חלק חשוב ביותר של המסע , על מנת לשמוע ממקור ראשון את אשר היה ואת אשר חוו אותם אנשים מופלאים. לצערי,לצערינו, הביולוגיה עושה את שלה והם מתמעטים. לא לכל משלחת מצטרפים אנשי עדות מהסיבות- הם הולכים ומתמעטים הדבר תלוי ביס, כי מישהוא צריך לשלם עבור כרטיס הטיסה, המלון השהות וכו. כל ביס מקבל כרטיסי טיסה חינם על פי מפתח של מס' התלמידים היוצאים- ביהס הוא שמחליט על סדרי העדיפויות, לדוגמא- חובה על מדיכים לצאת , זה , על חשבון כרטיסי החינם, כנל מורים מלווים, אם המשלחת מונה 4 אוטובוסים חובה על רופא לצאת וכו' וכו. כל זאת במידה והמשלחת הינה עצמית. אם המשלחת יוצאת במסגרת מינהל חברה ונוער , הדברים מסתדרים מאליהם. לגבי חנה טנצר- איני יודע אם הייתה ב-40 מסעות, אך היתה הרבה. היה לי הכבוד והעונג , להחזירה בפעם הראשונה לאחר המלחמה, למקום הולדתה- העיר סטרחוביצה, שם היתה בגיטו ובמחנה העבודה, שם שכלה את כל משפחתה. היינו בכל המקומות הללו, שם היא פעם ראשונה דברה עם אביה ואני אמרתי אחרי משפחתה- קדיש. זה היה מרגש ומסעיר.

שירנות

New member
אני כמעט בטוחה שזה משו בסביבות ה-40

אבל אני יברר בכל מקרה היא מדהימה ומרגשת ויש לה סיפור מדהים. עשינו לכבוד אבא שלה מצבה ביער שבו הוא נקבר בקבר אחים והיא מאוד התרגשה. אחר כך עשינו טקס ליד האבן של הקהילה שלה בטרבלינקה וגם שם היה מאוד מרגש.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifרעיון טוב

שלנו הייתה נעמי (לא זוכרת כרגע את שמה המלא), חכמה ונחמדה.

yarden d

New member
אלינו הצטרפה אשת עדות

שמה מרים (שכחתי את השם משפחה). היה לנו גם ערב עם חסידי אומות העולם ושרנו באותו ערב- היה ממש כיף! מרים סה"כ תרמה למסע וזה אחרת לשמוע ממישהו שהיה שם. האמת שהיה לה מאוד קשה לדבר על הדברים המזעזעים שקרו שם, וזה די איכזב. אני חושבת שהמסע היה צריך להיות לפי המקומות שהיא הייתה, וכאילו היינו "עושים" את המסע שלה. אולי זה היה מכניס יותר לאווירה...

גם אליינו הצטרף איש עדות

ושמו סטפן.. במשלחת היינו 4 אוטובוסים ואנחנו מאשקלון היינו לבד באוטובוס כי יצאנו מאצלינו 20+אז לא היה טעם להוסיף אליינו ילדים ככה שאצלנו היה מקום וסטפן תמיד היה איתנו גם כשפוצלנו ל2 בתי מלון סטפן פשוט כל הזמן ביקש להיות איתנו חוץ מיומיים שהיה עם שאר האוטובוסים וחזר אליינו בזכותו הגענו לביתן הצוענים באושוויץ ולעוד מקומות שאמא שלו הייתה שם.. שמענו יותר הסברים בגלל שהיה איתנו יותר.. ואני עד היום בקשר איתו הוא פשוט נהדר!!!

אצלנו

גם הביאו איש עדות ,שמו דב (לא זוכרת את שם המשפחה..) הוא היה באושוויץ והיה ממש מרגש כשהיינו שמה הוא סיפר לנו אך שהוא שרד ועל משפחתו.

Efrat K

New member
ברור שהייתה לנו אשת עדות

קוראים לה אלישבע רביד והבן שלה הוא יגאל רביד מהחדשות.

איתנו יצאה..

סבתא שרה (לא זוכרת את שם המשפחה) במקור מצ'כסלובקיה, וכשעלתה לארץ היתה ממקימי קיבוץ "יבנה" המסע היה נראה שונה לגמריי בלעדיה!! אישה פשוט מדהימה שאני מאד מאד מעריכה ומעריצה! לא ראיתי מימיי בן-אדם כ"כ חזק ומאמין כמוהה. במקום שאנחנו נחזק אותה,היא חיזקה אותנו.. באמצע המסע הסתכלתי עליה ופשוט התחלתי לבכות מעצב שהיא עברה את מה שעברה..

לזרושקה

New member
איתנו..

אני לא כ"כ בטוח מי הצטרף אלינו, אבל ניפגשנו בתהליך המסע (שהיה בארץ) עם כמה אנשים, 2 הן הלינה בירנבאום, והשנייה שחכתי את שמה.. (סורי)

danieli rose

New member
איתנו יצא איציק ויינברג.

אדם מדהים ברמות, כולו מלא שמחה ואהבה- בהחלט עשה משהו שונה במסע הזה. זה חלק מהסיפור שלו, הוא כתב ספר

למעלה