** שרשור בוקר - היום ה-73 בבית - עדכונים ** 🎗️

מצב
הנושא נעול.

דפניה34

Well-known member
בוקר טוב. עידן מייצג הרבה לוחמים שחזרו מהמלחמה עם נפש מצולקת בדרגה זו או אחרת. קצה לצפות שאדם שעבר את מה שעבר, ברגעי השפל שלו, יהיה מודע למה שמצטלם טוב, ומה שמצטלם פחות טוב. תשאירו את זה לאילו שבאו מוכנים ומשחקים 24/7ל מול המצלמה.

tarimulu

Well-known member
בוקר טוב. עידן מייצג הרבה לוחמים שחזרו מהמלחמה עם נפש מצולקת בדרגה זו או אחרת. קצה לצפות שאדם שעבר את מה שעבר, ברגעי השפל שלו, יהיה מודע למה שמצטלם טוב, ומה שמצטלם פחות טוב. תשאירו את זה לאילו שבאו מוכנים ומשחקים 24/7ל מול המצלמה.
אולי בהתחלה
היום הוא כבר יודע מה מצטלם טוב ופחות טוב כי הוא היה בחוץ וצפה וחזר

דפניה34

Well-known member
זה שהוא צפה לא אומר כלום. כאשר אדם ברגע משבר אמיתי, ההגיון ומה שמצטלם טוב, לא משחקים שום תפקיד. אחרת לא היינו זקוקים לכל מערך בריאות הנפש ...

TyPooN

Well-known member
רציתי לכתוב כבר אתמול, דעתי הממש לא מקצועית
חבר של הבן שלי עבור תקופה לא פשוטה וזה דומה לי
נראה לי עידן הלום קרב ואף אחד מהקרובים אליו לא יכול להבין ולהכיל את מה שעבר
רק אלה שהיו שם, יוסי ונעם לא ממש מדברים בינהם על מה שעברו
רק מלני מכילה שומעת ומרגישה את עידן
אני לא יודעת אם מקומו של עידן באח הגדול, יש שם פסיכולוגים, אולי חשב לטפל בעצמו בתוך האח
או שצריך לקבל טיפול בחוץ

avi1_

Active member
רציתי לכתוב כבר אתמול, דעתי הממש לא מקצועית
חבר של הבן שלי עבור תקופה לא פשוטה וזה דומה לי
נראה לי עידן הלום קרב ואף אחד מהקרובים אליו לא יכול להבין ולהכיל את מה שעבר
רק אלה שהיו שם, יוסי ונעם לא ממש מדברים בינהם על מה שעברו
רק מלני מכילה שומעת ומרגישה את עידן
אני לא יודעת אם מקומו של עידן באח הגדול, יש שם פסיכולוגים, אולי חשב לטפל בעצמו בתוך האח
או שצריך לקבל טיפול בחוץ
יש אבחון מקיף של פסיכולוגים ופסיכיאטרים לפני הכניסה לאח. לכל דייר/ת
מי שלא כשיר - לא נכנס
זיכרונות כואבים אני מאמינה שכל לוחמ/ת סוחב איתו
יש כאלה שזה יותר בולט אצלם, כמו עידן ויש כאלה שפחות כמו יוסי/נועם

svtar25

Well-known member
בוקר טוב,
במקרה של חיבוק ממלאני אני לא מאשימה את עידן, יחד עם זאת לגבי מלאני אני לא סגורה בכל 100%. נכון שהיא גם לוחמת ויכולה להבין אותו, אבל לבוא לגבר לחבק אותו ככה מאחורה, זה נראה רע, קודם כל כלפי בן זוג שלה וגם כלפי בת זוג של עידן שנמצאת בתוך הבית ועברה איתו טלטלה. ברור שרבים עוברים הנה גם טל מורד, שאני מתה על הבחור הזה ובעניי טל וסאנה צריכים לזכות ברוקדימים ולא לינוי.
הייתי מכניסה לעידן את עידן עמדי, הם יבינו אחד את השני הכי טוב או את טל מורד ( אבל הוא בקשת )

סטיריקון9

Well-known member
בוקר טוב,
במקרה של חיבוק ממלאני אני לא מאשימה את עידן, יחד עם זאת לגבי מלאני אני לא סגורה בכל 100%. נכון שהיא גם לוחמת ויכולה להבין אותו, אבל לבוא לגבר לחבק אותו ככה מאחורה, זה נראה רע, קודם כל כלפי בן זוג שלה וגם כלפי בת זוג של עידן שנמצאת בתוך הבית ועברה איתו טלטלה. ברור שרבים עוברים הנה גם טל מורד, שאני מתה על הבחור הזה ובעניי טל וסאנה צריכים לזכות ברוקדימים ולא לינוי.
הייתי מכניסה לעידן את עידן עמדי, הם יבינו אחד את השני הכי טוב או את טל מורד ( אבל הוא בקשת )
כשהדר ישבה צמוד לעידן בחצר והשעינה את הראש עשו מטעמים מזה. אמילי דיברה עם אור

nicknick

Well-known member
מה היה עם עידן?
היה לו ערב קצת קשה אתמול , בכה עם עצמו בסאנסט...לא ברור כל כל כך מה, אבל ראו כמה שניות שאמילי סיפרה לעינב שלאחרונה עולים לו כל מיני דברים מה שהוא עבר ושהיא לא יודעת איך לעזור לו.
ומלאני עלתה לנחם אותו, אמילי קצת התעצבנה/נעלבה כי הוא אמר לה שהוא רוצה להיות לבד, אבל הלילה נגמר כרגיל.

svtar25

Well-known member
היה לו ערב קצת קשה אתמול , בכה עם עצמו בסאנסט...לא ברור כל כל כך מה, אבל ראו כמה שניות שאמילי סיפרה לעינב שלאחרונה עולים לו כל מיני דברים מה שהוא עבר ושהיא לא יודעת איך לעזור לו.
ומלאני עלתה לנחם אותו, אמילי קצת התעצבנה/נעלבה כי הוא אמר לה שהוא רוצה להיות לבד, אבל הלילה נגמר כרגיל.​
על פי מה שהבנתי בין הצנזורים ,אמילי ניסתה למצוא מילים כדאי לנחם אותו וסתם חיבקה אותו ואז עידן הלך לאח וחזר אמר לאמילי "אני בטוב" ( חזרתי אחורה, שמעתי שהוא אמר לאמילי שהוא בטוב עכשיו) רוצה להיות קצת לבד עלה לסאנסט. אחר כך מלאני עולה אליו וחיבוק הזה וסצנת בכי.
חלקית יתכן שזה לא רק מה שעלה לו מילואים אלה זה שהמשימה האחרונה הוא היה ממש לצד מלאני ונגד פרידה ועכשיו הוא מרגיש אשמה ואפילו לא מודה בזה לעצמו. הוא מרגיש שוב הוא הסתבך בגלל זוגיות. אבל זה לא מה שנאמר, זאת הרגשה שלי , ואני לא יודעת האם עידן הגיע לתובנה הזאת או רק אני
😉
מה שבטוח אני לא מצפה מילדה בת 21 להכיל את כל הבעיות של עידן, נופל על הכתפיים שלה המון וגם בנות זוג של הלוחמים צריכים טיפול פסיכולוגי.אז אמילי גם צריכה לעבור הנחייה איך להתמודד עם הקשיים של עידן.

פאף פה

Well-known member
עידן יכול היה בכל עת ובכל שלב לפרוש מהתוכנית או לפנות לעזרה. אני בטוחה שהוא קיבל ומקבל שיחות עם פסיכולוג וייעוץ.
הוא היה בבית, יצא החוצה לשבועיים, הבין איך הכל נראה מבחוץ ואז החליט לחזור, ואני בטוחה שגם לפני שחזר קיבל ייעוץ פסיכולוגי ואישרו לו להיכנס שוב.
אף אחד במערכת האח הגדול לא היה לוקח סיכון להחזיר או להשאיר בתוכנית אדם לא כשיר עם פוסט טראומה או כזה שיש ספק לגבי תפקודו הנפשי והפיזי. מערכת התוכנית ורשת 13 ממש לא רוצים להסתכן בתביעה או בבלגן תקשורתי.
עידן נשאר בבית והוא רוצה להישאר בבית כמו שכל דייר שם רוצה להישאר ולנצח. הוא יודע מי מדורג גבוה בסקרים ואת מי הקהל אוהב או שונא, ודי לחכימא ברמיזא.

svtar25

Well-known member
עידן יכול היה בכל עת ובכל שלב לפרוש מהתוכנית או לפנות לעזרה. אני בטוחה שהוא קיבל ומקבל שיחות עם פסיכולוג וייעוץ.
הוא היה בבית, יצא החוצה לשבועיים, הבין איך הכל נראה מבחוץ ואז החליט לחזור, ואני בטוחה שגם לפני שחזר קיבל ייעוץ פסיכולוגי ואישרו לו להיכנס שוב.
אף אחד במערכת האח הגדול לא היה לוקח סיכון להחזיר או להשאיר בתוכנית אדם לא כשיר עם פוסט טראומה או כזה שיש ספק לגבי תפקודו הנפשי והפיזי. מערכת התוכנית ורשת 13 ממש לא רוצים להסתכן בתביעה או בבלגן תקשורתי.
עידן נשאר בבית והוא רוצה להישאר בבית כמו שכל דייר שם רוצה להישאר ולנצח. הוא יודע מי מדורג גבוה בסקרים ואת מי הקהל אוהב או שונא, ודי לחכימא ברמיזא.​
אני יודעת שעידן נבחן על ידי פסיכולוגים נמצא כשיר להיכנס לבית האח. עידן עבר שיעורי משחק הוא מעוניין להשתלב בתחום וחשוב לו להגיע רחוק במשחק.
אחרי חודשים בעזה הלוחם רוצה להרגיש לידו אישה, עידן רצה את גאיה, אבל הסתבר שאין אופציה כזאת, אז הוא בחר באמילי, שלא התאימה לו בכל 100%. הוא נפרד ממנה, רק חברים טובים ואז טוויסט בעלילה. מגיע שילה ועידן מבין שזה מפריע לו אמילי ושילה. עכשיו אתם זוכרים בפרק האחרון את הסצנה של אור ועידן יוצאים מבריכה ( כמובן ערוכה)? אבל מי נכנסה במקום עידן לבריכה? אמילי! ואז בהמשך יש שיחה בין אמילי לעידן, שהוא היה ברע והיא הלכה לבריכה והיא חשבה שהוא רוצה להיות לבד. הוא אולי רוצה להיות לבד, אבל בבריכה הסתובב אריה טורף, לכן קיבלנו סצנה של "את לא נמצאת שם ב100%)
אם עידן היה יודע אתמול בלילה שעד שהוא מתחבק למעלה עם מלאני, האריה הטורף מבחין מצויין מה עובר על אמילי.

דפניה34

Well-known member
יתכן שפסיכולוגים אישרו שהוא חזק מספיק להתמודד עם מה שקורה באח הגדול. ואגב, פסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, ופסיכולוגים יכולים לטעות. ועדין , זה לא אומרת שהנפש שלו לא מצולקת, ושהוא לא זקוק לתמיכה כשהוא בדאון. לקבל חיבוק, ממישהי שמבינה מה עובר עליהם, זו לא סיבה לעליהום. אני בטוחה שהוא היה באותה מידה שמח לתמיכה ממישהו כמו יוסי (אבל זה האחרון לא ממש מחשיב אותו לחבר שלו, ושלא שם עליו..)

נערך לאחרונה ב:

פאף פה

Well-known member
יתכן שפסיכולוגים אישרו שהוא חזק מספיק להתמודד עם מה שקורה באח הגדול. ואב, פסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, ופסיכולוגים יכולים לטעות. ועדין , זה לא אומר שהנפש שלא לא מצולקת, ושהוא לא זקוק לתמיכה כשהוא בדאון. לקבל חיבוק, מישהי שמבינה מה עובבר עליהם, זו לא סיבה לעליהום. אני בטוחה שהוא היה שאותה מידה שמח לתמיכה ממישהו כמו יוסי (אבל זה האחרון לא ממש מחשיב אותו לחבר שלו, ושלא שם עליו..)
אין בעיה עם חיבוקים! אבל שלא תישכב ותיצמד אליו מאחור בתנוחת כפיות. יכולה היתה יפה מאוד לשבת לצידו ואז לחבק. התנוחה היתה אינטימית, מה שמצביע שוב על אישיותה הבעייתית של מלאני והפאסיב אגרסיב שלה. יום אחד מחבקת - יום שני הודפת. יום אחד אמפתית וסימפטית - יום שני מתחשק לה לזרוק עליו ספסל.

yalian

Well-known member
אין בעיה עם חיבוקים! אבל שלא תישכב ותיצמד אליו מאחור בתנוחת כפיות. יכולה היתה יפה מאוד לשבת לצידו ואז לחבק. התנוחה היתה אינטימית, מה שמצביע שוב על אישיותה הבעייתית של מלאני והפאסיב אגרסיב שלה. יום אחד מחבקת - יום שני הודפת. יום אחד אמפתית וסימפטית - יום שני מתחשק לה לזרוק עליו ספסל.
מתקשר לי לקטע הזה שהיא אמרה בזמנו להדר, ש"לא משנה איך אני איתך בבית, אם את במצוקה אני אגש אלייך" (אחרי שניגשה לנחם את הדר אחרי שכחתימה) -
זה מהמם, אבל לפעמים במבחן המציאות זה יוצא עקום ומבלבל

wellcome2

Well-known member
מתקשר לי לקטע הזה שהיא אמרה בזמנו להדר, ש"לא משנה איך אני איתך בבית, אם את במצוקה אני אגש אלייך" (אחרי שניגשה לנחם את הדר אחרי שכחתימה) -
זה מהמם, אבל לפעמים במבחן המציאות זה יוצא עקום ומבלבל
זה יכול אפילו יותר להזיק, כי אחרי שרגע ה'מצוקה' חולף היא מבינה שהיא עדיין לא סובלת אותה כמו שאמרה לה ואז הכל סתם..

yalian

Well-known member
זה יכול אפילו יותר להזיק, כי אחרי שרגע ה'מצוקה' חולף היא מבינה שהיא עדיין לא סובלת אותה כמו שאמרה לה ואז הכל סתם..
כן..... מצד אחד ברגע מצוקה זה יכול לנחם כשמישהו בא ומתייחס
מצד שני, באיזה קטע זה אמור לנחם שמישהי שאת יודעת שלא סובלת אותך + 'לא יכולה לראות אותך' + לא מוכנה לדבר איתך ביומיום - שמישהי כזו באה לחבק אותך 😬

מצב
הנושא נעול.
למעלה