** שרשור בוקר - היום ה-93 בבית - עדכונים ** 🎗️

מצב
הנושא נעול.

מרגוליקו

Well-known member
בוקר טוב

אני תוהה לגבי שילה כבר כמה זמן והחלטתי לשתף.

אני לא פסיכיאטרית אבל יש לי הרושם שיש לו o.c.d שקשורה בעיקר לסדר וקצת לניקיון.

לגבי הסדר- הוא לא יכול לראות מגבות זרוקות( גם אני לא) הוא חייב לכבס ולקבל אותן במדוייק כמו חיילים במסדר.

הכלים במטבח- הוא מסדר את הכוסות במגירה, ממיין את הסכום, ומסדר את כל הכלים בארונות והכל בדיוק במקום.

לגבי הניקיון- מצחצח ומבריק את המטבח.
ודואג לשאוב את השטיחים.

שטיפת כלים- דואג שלא יהיו כלים בכיור, לא בטוחה לגבי טיב ניקיונן.

השאלה שלי אליכם- בהנחה שההפרעה הזו מתבטאת רק במה שאנחנו צופים בטלויזיה- האם זה בעייתי לחיות עם כזה בן אדם, ואני לא מדברת כרגע על האופי שלו?

טוויגיי

Well-known member
בוקר טוב

לגבי הסדר- הוא לא יכול לראות מגבות זרוקות( גם אני לא) הוא חייב לכבס ולקבל אותן במדוייק כמו חיילים במסדר.

הכלים במטבח- הוא מסדר את הכוסות במגירה, ממיין את הסכום, ומסדר את כל הכלים בארונות והכל בדיוק במקום.

ודואג לשאוב את השטיחים.

השאלה שלי אליכם- בהנחה שההפרעה הזו מתבטאת רק במה שאנחנו צופים בטלויזיה- האם זה בעייתי לחיות עם כזה בן אדם, ואני לא מדברת כרגע על האופי שלו?
מרגול קמת רחומה וחומלת הבוקר. אני קוראת אותך לסדר נשמה
הם בריטריט, תחסכי לעצמך למי שבאמת זקוק

לשאלתך, מבחינתי אם מנקים כמו שצריך, אני בעד כמה שיותר כאלה סביבי.
שיעשו את העבודה ואני רגל על רגל ....

ולגבי שילה, רימון אומרת שאין לו אוסידי אז ..
אבל הפרעה בטוח יש לו בלי עין הרע

מרגוליקו

Well-known member
מרגול קמת רחומה וחומלת הבוקר. אני קוראת אותך לסדר נשמה
הם בריטריט, תחסכי לעצמך למי שבאמת זקוק

לשאלתך, מבחינתי אם מנקים כמו שצריך, אני בעד כמה שיותר כאלה סביבי.
שיעשו את העבודה ואני רגל על רגל ....

ולגבי שילה, רימון אומרת שאין לו אוסידי אז ..
אבל הפרעה בטוח יש לו בלי עין הרע
קודם כל חומלת ורחומה זה השם השני שלי וגם קצת הבעיה שלי בחיים כי יש כאלה שמנצלים את זה.
רימון פסיכיאטרית? אני שואלת ברצינות.
זה נראה או סי די קל. אני מכירה מישהי עם או סי די שאלוהים ישמור אותה את בעלה ואת ילדיה.

טוויגיי

Well-known member
קודם כל חומלת ורחומה זה השם השני שלי וגם קצת הבעיה שלי בחיים כי יש כאלה שמנצלים את זה.😘
זה נראה או סי די קל. אני מכירה מישהי עם או סי די שאלוהים ישמור אותה את בעלה ואת ילדיה.
גם מהיכרות עם מישהו כזה, כשזה לא קשור רק לניקיון, זה בכלל סיוט אמיתי

רימון בתואר שני פסיכולוגיה
מבינה דבר או שניים הבחורה

רימון2024

Well-known member
קודם כל חומלת ורחומה זה השם השני שלי וגם קצת הבעיה שלי בחיים כי יש כאלה שמנצלים את זה.
נורא קשה לשפוט דרך המסך אבל לפי דעתי לשילה אין OCD
זה נכון ששילה מראה התנהגות כפייתית בנוגע לסדר וניקיון
אבל על פניו, זה נראה שחסר לו את המרכיב השני של ההפרעה שזה המחשבות הטורדניות

OCD היא הפרעה שמאופיינת במחשבה טורדנית שלא נותנת לאדם מנוח והיא מובילה
לפעולה מסויימת כדי להשקיט את המחשבה

אם באמת היה לו OCD הוא היה מתקשה לתפקד בבית
היה קם באמצע המשימות כדי לסדר מגבות או לשטוף כלים
מתקשה להתרכז בשיחות וכדומה..
עצם העובדה ששילה בוחר מתי לנקות או לשטוף מגבות מעידה שהמקור
להתנהגות הזאת היא לא OCD אלא משהו אחר

אני לא פסיכיאטרית אלא סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית למבוגרים

נטעאפרת

Well-known member
בטוח שיש שם משהו כפייתי, כי אין לו שקט עד לא מסדר. יכול להיות באמצע שיחה ולעצור ולסדר/לקפל/לשטוף. גם צורת הסידור מאוד נוקשה וכפייתית (יש לסדר ויש לסדר…). יש גם פער גדול בין היכולת הורבלית לבין הקריאה, אז יש שם כנראה עוד לקויות.​

yalian

Well-known member
בוקר טוב

ודואג לשאוב את השטיחים.

לשילה יש אוסידי, אבל מה שטוב זה שהוא מודע לזה וגם פתוח לטיפול כנראה (ע"ע הנסיונות של עינב איתו בזמנו)
לי אישית היה מאוד קשה לחיות עם כזה אדם, כי זה הרבה פעמים מלווה באישיות עם מרכיב מאוד נוקשה ולא גמיש (עם עצמו, עם הסביבה), זה מתיש.
לפעמים הולך לשירותים ועל הדרך מיישר כסאות סביב שולחן האיפור, אותי זה היה משגע אם מישהו היה מסתובב בבית ומיישר דברים כל הזמן 🤣🤣

סטיריקון9

Well-known member
בוקר טוב

ודואג לשאוב את השטיחים.

Obsessive compulsive disorder היא הפרעה רחבת הקף שבאה לידי ביטוי באופנים ובעוצמות שונות כמו הגזמה ברחיצת ידיים, לא לאכול מאחרים, כוללת גם נזק עצמי (טיפול בעור הידיים) פחד מוגזם מזיהומים מחלות מגע עם כל אדם/התחכחות איסור לגעת במיטה, לבקהם יש OCD והוא מסדר שורות "למסדר" כמו שילה ויש לו אוספים של מכוניות לא רק בגלל שיש לו יכולת פיננסית. בדיקת הגז המון פעמים,אם סגרת את הדלת הראשית .זה קצת מפריע אבל כן אפשר לחיות עם בן אדם כזה למרות שגם את המחשבות הוא מסדר ולוקה בחרדה וזה משפיע על ראיית העולם שלו. זה הולך ביחד עיסקת חבילה. הכל תלוי בעוצמה בהקף ועד כמה הוא לומד לחיות עם זה בלי להפריע לני שחי לצידו

נערך לאחרונה ב:

סטיריקון9

Well-known member
Obsessive compulsive disorder היא הפרעה רחבת הקף שבאה לידי ביטוי באופנים ובעוצמות שונות כמו הגזמה ברחיצת ידיים, לא לאכול מאחרים, כוללת גם נזק עצמי (טיפול בעור הידיים) פחד מוגזם מזיהומים מחלות מגע עם כל אדם/התחכחות איסור לגעת במיטה, לבקהם יש OCD והוא מסדר שורות "למסדר" כמו שילה ויש לו אוספים של מכוניות לא רק בגלל שיש לו יכולת פיננסית. בדיקת הגז המון פעמים,אם סגרת את הדלת הראשית .זה קצת מפריע אבל כן אפשר לחיות עם בן אדם כזה למרות שגם את המחשבות הוא מסדר ולוקה בחרדה וזה משפיע על ראיית העולם שלו. זה הולך ביחד עיסקת חבילה. הכל תלוי בעוצמה בהקף ועד כמה הוא לומד לחיות עם זה בלי להפריע לני שחי לצידו
גם רפאל נדאל הטניסאי מסדר את בקבוקי השתיה שלו באיטיות בשורה כשהוא בהפסקת משחק וגם לפני כל הגשת כדור מבצע סידרת תנועות לא נשלטת שחוזרת על עצמה

sashalola

Well-known member
בוקר טוב

ודואג לשאוב את השטיחים.

זה הופך למטרד ובעייתי רק אם הוא בא בדרישות לסביבה,
נראה לי שהוא עושה את זה בכיף,
אם הייתי בבית האח גם אני הייתי מסדרת ומנקה, אוהבת שנעים לי בעיניים
וחוץ מזה מה יש לו לעשות שם כל היום, זה עיסוק.
אם זה נשלט, אז עדיף על שייך עצלן שמסנג'ר את כולם שישרתו אותו

רותרות7

Well-known member
בוקר טוב

ודואג לשאוב את השטיחים.

גם אני לא פסיכולוגית אבל לפעמים יש לי תחושה שהוא מנקה, מקפל מגבות וכו' כדי להסתובב בין האנשים ולהקשיב לשיחותיהם. נותן לו סיבה להיות בשטח ולאסוף מה שנקרא בלשון מקצועית - מל"מ [מודיעין למבצע].

מרגוליקו

Well-known member
שילה תירגע שלא יעצרו אותך על מהירות.
לא מתפללים ככה. צריך להשמיע כל מילה ואתה מחבר את המילים ומתפלל בהמון שגיאות הגיה.
אם היית קורא מהסידור לאט לא היו לך שגיאות.
אתה מנסה להרשים את הצופים בבית? אז תדע לך שזה לא מרשים בככל!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה