שרשור בישולים חורפי

debby12

New member
מנהל
שרשור בישולים חורפי


אם גם אצלכם, כמו אצלנו, צנחו הטמפרטורות בעשרה הימים האחרונים בהמון אז כנראה שהחורף בפתח... (בהלוואין, כשליווינו פה ל"תעלול או מעמול" עוד היה פה חמים עד כדי הזעה)

אשר על כן הבו רעיונות ומתכונים לימים צוננים (מרקים אבל לא רק), ובכלל טיפים איך לצלוח את הימים הקרים במורל משופר יחסית.
 

debby12

New member
מנהל
ואני אתחיל עם שאלה...

כשהיינו בישראל בקיץ, הילדות אכלו שם "אורז צהוב" כמו שהיו מכינים לי בילדותי. כלומר - אורז שהוסיפו למי הבישול שלו כפית מחוקה של תבלין יבש אבקתי העונה בישראל לשם "אבקת קארי". הוא מוסיף בעיקר צבע - לא ממש משנה הרבה את הטעם.

מאחר שנרשמה התלהבות, אפילו בקרב סרבנית האכילה שלנו, אצתי רצתי לסופרמרקט פה לרכוש אבקת קארי ממדף התבלינים. הוספתי פה לסיר אורז ו.... בלעכס. יצא טעם הודי חזק שאף אחד בבית לא חיבב (אפילו לא המבוגרים).

איפה טעיתי? איך זה אבקת קארי היא כה שונה?
 

CANADA101010

New member
זה לא קרי - זה כורכום TORMERIC

זה לא קרי - זה כורכום TORMERIC
הכירו את ניקי
https://nikib.co.il/tosafot/44882/
גאון קולינרי
היא גם עונה לכל שאלה (תראו שאלות)
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
שתי כפיות שטוחות מלח
 

placid1

New member
Turmeric כורכום.

נחשב לאנטי דלקתי/סרטני, את יכולה להוסיף כפית או שתיים לכל תבשיל כמו בולונז, רוטב עגבניות, מרק כתום/אדום וכו. בכמויות האלה הוא חסר טעם ואם לא יוסיף בריאות, גם לא יזיק. יש גם בכדורים לבליעה....
 

Boston Guy

New member
המקור צהוב בגלל זעפרן. הגירסא הזולה משתמשת בכורכום.

יען כי זעפרן נורא יקר - אנשים עברו להשתמש בכורכום כדי "לצבוע" את האורז בצהוב.
זעפרן באנגלית זה SAFFRON, ואלו בעצם האבקנים של פרח. המוצר המקורי נראה כמו חוטים אדומים, ומשרים אותם בטיפה מים חמים כדי לשחרר את הצבע מהם.

על כורכום כבר דיברו בשירשור הזה. קילו של כורכום עולה בערך כמו 10 גרם של זעפרן, רק לצורך הפרופורצייה במחירים.
מסיבה זו - אם את קונה זעפרן, רצוי לקנות אותו בצורתו המקורית, כאבקנים.
יש בחנויות "אבקת זעפרן" - אבל רוב הסיכויים הם שבצינצנת יש בעיקר כורכום, עם טיפה זעפרן כדי לא לצאת רמאים לגמרי.
 

CANADA101010

New member
מעט חמאה ושמן זית באורז משפר פלאים

נכון מאד
הזעפרן נחשב ליקר שבתבלינים
מחירו הגבוה של תבלין זה נובע מהקושי הרב בהפקתו, מאחר שכל פרח ממנו מופק התבלין פורח פעם אחת בשנה בלבד, בכל פרח ישנן שלוש צלקות והן נקטפות אך ורק באופן ידני. להפקת חצי ק"ג של התבלין היקר נדרשים כ-35,000 עד 100,000 פרחים. הפריחה מתרחשת בחודשים אוקטובר ונובמבר וגשם עלול להזיק לפרחים.
בסופר שלי הזעפרן מאחורי הקופאית
אבקנים בקופסא כמו תכשיט
אני קונה שורש כורכום (TURMERIC) ומגרד על פומפיה
מעט חמאה ושמן זית באורז משפר פלאים
 

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לכל העונים

אנסה כורכום / טורמריק....
 

gal1245

New member
שימושים נוספים לכורכום

אצלנו הולך טוב במרק ירקות (עם או בלי עוף) לקוסקוס,
וגם בתערובת תבלינים לתיבול כרובית בתנור (למשל - kosher popcorn cauliflower(
למקרה שרלוונטי למישהו, כורכום בכמות גדולה או כתוסף - לא מומלץ לבעלי אבנים בכיס המרה או בכליות.

מצטרפת להמלצה על ניקי בי, לרוב מתכונים ישראלים טעימים ולא מסובכים.
 
למעלה