סלט אורז / "מהמטבח בקלי קלות"
(ספרה של רות סירקיס)
חומרים לארבע-שש מנות 2 כוסות אורז מבושל (קר) 1 כוס גרגרי תירס (קפואים, לאחר הפשרה, או משומרים) 4 מלפפונים כבושים, חתוכים לקוביות קטנות 3 בצלים ירוקים, קצוצים, חלק לבן וירוק 4 כפות שמן זית מאיכות טובה 2 כפות מיץ לימון 1 כפית חרדל מלח, פלפל שחור 4 כפות מיונז 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק (אני וויתרתי על השמיר, בגלל ה -
)
הכנה 1. שמים את האורז בקערה ומוסיפים התירס, המלפפונים והבצלים הירוקים. 2. טורפים את השמן עם מיץ הלימון, החרדל, המלח והפלפל ויוצקים על הכל. מערבבים ומשאירים במקרר לספיגת טעמים. 3.
לפני ההגשה מוסיפים את המיונז והשמיר ומערבבים היטב. בתיאבון