שרשור דירוג סדרות המד"ב הגדול

Bajoran Preist

New member
שרשור דירוג סדרות המד"ב הגדול

חשבתי, למה שאנחנו, בתור טרקיז, לא נדרג את סדרות המד"ב והפנטזיה הטובות והגרועות של כל הזמנים? אז נכון, אנחנו קצת משוחדים בקטע של סטאר-טרק, אז ננסה לשמור על ראש אובייקטיבי. הדירוג יכלול רשימה מקיפה וכוללת של סדרות מד"ב מכל מיני סוגים, אבל לא פאואר-ריינג´רס, למשל.
אני חושב שנותיר בחוץ גם את כל הסדרות מבוססות הקומיקס, כמו אקס-מן, ספידרמן וכו´. הנה רשימה חלקית של סדרות מד"ב ופנטזיה, וכל אחד יכול כמובן להוסיף סדרות משלו: { מסע בין כוכבים מסע בין כוכבים: סדרת האנימציה מסע בין כוכבים: הדור הבא מסע בין כוכבים: חלל עמוק תשע מסע בין כוכבים: וויאג´ר אנטרפרייז בבילון 5 קרוסייד סטארגייט סליידרס("גולשים בזמן") תיקים באפלה זינוק לאתמול מנהרת הזמן באטלסטאר גלקטיקה פארסקייפ באפי קוטלת הערפדים אנג´ל הרקולס זינה הנסיכה הלוחמת סינבאד מכושפות first wave פרוייקט X שבעה ימים העולם האבוד אנדרומדה } אפשר לדרג את הטובות ביותר, הגרועות ביותר(התחרות כאן ממש קשה) או את כולן ביחד. אפשר להפריד בין מד"ב לפנטזיה, או לחבר, מה שבא לכם. (וממילא זה לא שאף אחד יקשיב ל"חוקים" שאני קובע). אני אתחיל מהדירוג שלי... הממ... אני רק רוצה לציין שלא צפיתי בכל הסדרות שציינתי ברשימה, ובחלק מהמקרים טוב שכך. אני אדרג מבין הסדרות שבהן כן צפיתי את הגדולות ביותר, לדעתי. חמש הגדולות, מד"ב בלבד: 1. מסע בין כוכבים: חלל עמוק תשע. לא ממש הופתעתם, נכון?
אין, אין, פשוט אין הסבר. זאת הסדרה הטובה מכולם. היא לא הראשונה, היא לא יצרה את סטאר-טרק, אבל אותה אני הכי אוהב. 2. מסע בין כוכבים: הדור הבא. המקום השני והמכובד ניתן לסדרה הזאת, בשל הבאתו של עולם סטאר-טרק לגדולה. לא צפיתי במקורית, ולכן אני לא יכול להגיב עליה. 3.בבילון5. בזכות הסאגה העלילתית המתמשכת שלא ראיתי כמותה בסדרת מד"ב אחרת. 4. מסע בין כוכבים: וויאג´ר. קשה, קשה... אני נקרע בין היותי טרקי לבין רצוני לנהוג באובייקטיביות. 5. סטארגייט. סדרה לא רעה בכלל. מפני שהסדרות שהתמזל מזילי לצפות בהן הן לא רבות במיוחד, זו זוכה למקום החמישי. גזעים "טרקיים" בזמן הווה, תיאוריה חביבה בקשר לאלים המצריים, בקיצור, הרוויחה את המיקום שלה. (לפני שניב הורג אותי- אני באמת מקווה שאני אוכל להכניס את אנטרפרייז לרשימה הזאת ביום מן הימים.) פנטזיה: 1. באפי קוטלת הערפדים. בלי ספק, סדרת הפנטזיה הטובה והמקורית ביותר שעלתה אי פעם למסך. בעיקר בזכות הכתיבה המעולה, שמתחרה אפילו ב..אהמ..סטאר-טרק.. אהם... אף אחד לא שמע אותי אומר את זה נכון? לאלו שכן- אמרתי מתחרה! לא עולה!
2. הרקולס. מה לעשות, הסדרה הזאת שפכה אור חדש על כל עניין הפנטזיה המיתולוגית, אז אני חייב לשם אותה במקום שני. 3. אנג´ל. סדרת הבת של באפי. עשויה להגיע לגדולה גם כן. זהו, אין לי עוד מה לדרג בפנטזיה. האמת היא שלא היו מספיק סדרות פנטזיה טובות, לפחות לא כאלו שאני מכיר, אבל אתם מוזמנים להביע את דעתכם. יאללה, להצביע! (אתם יודעים מה יהיה מצחיק? אם אף אחד לא יגיב לי בכלל...
)

אודו

New member
יותר מדי

איאפשר לדרג בין כולם והם גם כולם מכוונים ליותר מדי מכומות למשל באפי וחע"9 הם בכלל לא לאותו קהל יעד אז ברור שהקהל שרואה אותה ידרג אותה למעלה ולא את חע"9! תחלקאת זה לכמה קטגוריות קטנו יותר למשל: באפי, הרקולס, אנגל וזינה סדרת מסע בין כוכבים, פארסקייפ ובאטלסטאר גלקטיקה זינוק לאתמול ומנהרת הזמן זה סתם דוגמא אבל חומר למחשבה

Bajoran Preist

New member
איי, כל אחד שיעשה מה שבא לו

אני רק רציתי להתחיל שרשור
ודרך אגב, מי אמר שח"ע9 ובאפי זה קהלים שונים כל כך? אני לדוגמא אוהב את שתיהן(כמובן את DS9 יותר
), ובכלל קהל היעד הרבה יותר קרוב מאשר קהל היעד של אופרות סבון, דרמות בית חולים\בית משפט, טוק-שואז או תוכניות תחקירים. זה ידוע שמדע בדיוני ופנטזיה הולכים ביחד. חוץ מזה- אני דירגתי בנפרד מד"ב ופנטסיה. ודבר שני- מכיוון שזהו פורום של סטאר-טרק, אז המטרה היא בעצם לבדוק מה אנחנו, הטרקיז, חושבים

השליטה

New member
12 נקודות ל....

מד"ב: במקום הראשון כמובן מסע בין כוכבים הדור הבא. שני - דפ"ס 9 שלישי - האקס פיילס, ורק בגלל סקאלי ובגלל שלפעמים הפרקים הפחידו. רביעי - מכולן דווקא אנדרומדה, שלקחה שחקנים סוג זין, הכניסה אותם לתפאורה מזעזעת ובכל זאת יצרה סיפורים חביבים. פנטזיה: זינה - קודם כל לפני הכל זינה, למה? כי היא גיבורה, כי היא לסבית, כי היא פצצה, וכי גבי מדהימה לא פחות. מכושפות - בגלל שהן מכשפות.

Bajoran Preist

New member
hehe

המממ בו נראה באפי היא גיבורה, אפשר להגיד שהיא גם פצצה, יש שם את טארה ואת ווילו שהן באמת לסביות, והן גם מכשפות!
נו, מה תגידי על זה?

n i v1

New member
טוב שאנשים פוחדים

להתבטא בפורום הזה בגללי...

Bajoran Preist

New member
לא הייתי אומר מפחדים... ../images/Emo8.gif

יותר נותנים ריספקט ובעלי מצפון טרקי רב מדי. (לשון הרבים מכוון אלי בלבד)

Bufreak

New member
אני בשוק אני בהלם אני...

מצטט מרק בישראל(...?) אתה אוהב את הדור הבא *ו*את בבילון יותר מVOYAGER????!!!! למה לא אמרת לי??? אההם קבל 47 נקודות זכות ממני על הדברים הטובים שאמרת על...באפי קוטלת הערפדים. אצלי היא תמיד מקום ראשון...

Piglett

New member
באפי.. ../images/Emo99.gif

אני אישית לא אוהב לחבר בין מד"ב לפנטזיה, כמו שלא עשית פה.. באפי גם אצלי תמיד מקום ראשון, למרות שאנג´ל גם ממש לא רע. אגב, מישו יודע מתי מגיע הסרט לארץ? במד"ב.. הממ... קשה, אבל גם אני מת על חלל עמוק 9.

יש כל מני סוגים של סדרות

ולמרות שאני רואה הרבה אתה לא יכול לנסות אפילו להשוות בין סדרה שטחית שמהווה את הקיטש האמריקאי במיטבו כמו מכושפות (למרות שהייתי רואה את זה כן אני מודה) לבין סדרה עם עומק ופילוסופיה כמו מסע בין כוכבים!

למעלה