שרשור הודעות אקטואליה בקשר לילדים

לב אם

New member
סיירת האינטרנט

שמעתי הבוקר בחדשות: משרד החינוך הולך להקים סיירת אינטרנט שתהיה מורכבת מבני נוער שיוכשרו במיוחד כדי לסייע לבני נוער להתגונן מסכנות האינטרנט (סוטים אני מניחה). אני מברכת על היוזמה. חשובה במיוחד לנו כהורים שחרדים למי ילדינו נחשפים. אך מקוה שיהיו להם כלים נוספים על ההסתובבות, כי רבים מהמעשים המסוכנים נעשים ב"חדרים פרטיים"

לב אם

New member
הצעות חוק חדשות - מי מכיר מי יודע?

בדרך הביתה שמעתי ברדיו ידיעה על הצעת חוק שמוגשת עכשיו - על פי מה ששמעתי לא יאפשרו לתוקפים מינית לחזור לגור בסביבת הנפגעים מהם, כדי למנוע מהם סבל מיותר. נשמע כמו התחלה טובה - אבל לא מספיק - צריך גם להגן על הנפגעים העתידיים. לא? חיפשתי בעתונים באינטרנט ומצאתי רק את הידיעה הבאה, שגם היא מעודדת. אשמח אם מישהו שמעויכול להוסיף עוד פרטים על הצעות רלבנטיות הצעת חוק נגד צ'ט בעל אופי מיני עם ילדים

Jony Jerusalem

New member
אתר לכללי בטיחות בגלישה באינטרנט

חברים, שמי ג'וני, מנהל פורום איידס בתפוז והאתר לחיות עם איידס. כאחד שמגדיר את עצמו כ"חיית צ'טים" ואחרי כל מה ששמעתי בזמן האחרון אני פתחתי אתר משנה לאתר שלי ושמו "סימן קריאה" אתר שמטרתו לתת את כל הכלים לגלישה באינטרנט באופן מרורכז בעתיד הלא רחוק גם תצא חוברת שאנו מוצאים לגיל הצעיר בנושא גלישה ברשת לצעירים אתם מוזמנים לפנות אלי בכל שאלה דרך הפורום של האתר, דרך מסרים או איתות קריאה לפה ואני אכנס המטרה היא לשמור על כולם בדייטים, שיחות רשת, מפגשים כאלה או אחרים ובעצם כל מה שקשור באינטרנט ומפגשים וירטואלים ופיזיים במידה ויש לכם רעיונות לשיפור אשמח לקבל ג'וני

לב אם

New member
היום בטלויזיה

סשעה 19.45 יש סרט בהולמארק על אם שמנסה להגן על ילדים מפני פדופיל שמסתובב באינטרנט. מומלץ לראות.

לב אם

New member
זהירות!! סכנה בקיוסק השכונתי

הורים, שימו לב: ליקוויד אנרג'י - מוצר שנמכר בפיצוציות, גרם לאשפוז של בן 14. עוד סכנה מצטרפת לסכנות שילדינו יכולים ליפול אליהן בלי משים. נקווה שאכן הוראת משרד הבריאות תיושם במהירות. ראו בכתבה

לב אם

New member
באר שבע מתחילה להתאושש

אתמול הייתי בהיכל התרבות, להופעה של להקת נוער ישראלי. היתה הופעה מקסימה, ומדהים לראות את הקהל החום והאוהב והתומך שהתאסף שם להריע לנערים שמתאמנים יומם ולילה ומשקיעים זמנם בשירה ודרמה ומחול. כל הכבוד.

oranit g

New member
מצטרפת למברכים

לא מדובר רק על סוטים, פדופילים וכו' נערים ונערות צעירים נחשפים לדברים קשים ההורים אינם מודעים או שאין להורים אפשרות לעקוב. ככל שאני משוחחת עם יותר הורים על הנושא אני מגלה את חריפות הבעיה. ישנם צעירים רבים שהמחשב שולט עליהם , על סדר יומם ופעילותם החברתית. כמובן בחופש הבעיה מחריפה . ישנם ילדים שמודים "שאין להם חיים" פרט לאינטרנט והם ליד המחשב בשעות הקטנות של הלילה ולעיתים קרובות בתקופת הלימודים והבוקר הופך לסיוט. אני מקווה שהם ילוו ע"י גורמים מקצועיים באופן קבוע.

לב אם

New member
ג'וני ברוך הבא לפורום

נשמח אם תמשיך לעדכן אותנו מהידע שלך לגבי הסכנות באינטרנט וכיצד להתגונן בפניהם. וכמובן, הנך מוזמן להמשיך לבקר ולתרום בפורום.

לב אם

New member
הסרט מאד מעניין

מומלץ לצפות, למרות שזה בסך הכל סרט לא דוקומנטרי הוא מציג בצורה יפה מאד את הדברים ומאפשר להתרשם מהאופן שבו ניתן בקלות להגיע לילדות תמימות, עד כמה ידי המשטרה כבולות במעקב ובטיפול בפדופילים, וכמה מערכת המשפט מקלה בעונשים. וברקע סיפור מרגש של משפחה שהסודות לא אפשרו לה להגיע לקרבה ואינטימיות רבה - דוקא החשיפה קירבה לבבות.

אתר כתוב יפה מאוד לטעמי

אני לא יודע אם הייתי מכוון אותם לילדים בני 12-14, אבל ייתכן שדווקא אתה צודק בפסימיות שלך ואני מדי אופטימי. בכל אופן באמת אהבתי את העיצוב והתוכן. עכבר

לב אם

New member
כללי בטיחות אחרים לילדים

ג'וני ואחרים, הנכם מוזמנים להוסיף כללי בטיחות נוספים: בהליכה לבית ספר וחזרה ממנו ביציאה לבילוי וכד'. נוסיף זאת למאמרי הפורום או לקישורי הפורום

פסיכולוגיה של תוקפים

תקיפה מינית למרות שקשור בה הנושא של המיניות מסתובבת בעיקרה סביב מניפולציה. העניין הוא שאנחנו כל כך ממוקדים בנושא המיני שאנחנו מפסיקים להסתכל על השורשים של התקיפה שהם הפעלת מניפולציה שהתוצאה שלה, לצערנו, היא פגיעה מינית. ברוב המקרים של התקיפה המינית התוקף מוכר למותקף וסביר להניח שהוא גם מוכר לסביבה הקרובה של המותקף (שבמקרה הזה זה ההורים שלו) אם ניכנס לרגע לראש של התוקף, הרי שהוא לא רוצה להתגלות. המוטיב הזה של הסוד, של "אסור לספר" או של "אם תספר יקרה משהו רע" הוא מוטיב חוזר ברוב מקרה התקיפה והוא חזק במיוחד במקרים של ילדים שנוטים להיות יותר תמימים ולהאמין לאיומים שכאלו. ולכן העצה שלי היא שתעודדו את הילדים לספר ולשתף. כשיש מספיק פתיחות בין ההורה לילדים הסיכוי שהילד "יפלוט" משהו או שפשוט יספר להורים עולה ותוקף פשוט לא יתעסק עם סיכון כזה. הוא יעדיף סדקים במערכת היחסים בין ההורים והילדים. איזשהו חלל או חוסר שהוא יכול למלא, איזשהו משהו לא תקין במערכת היחסים שעליו הוא יכול להתלבש. אפשר להסתכל על תוקפים כאנשים שלא שולטים על הדחף שלהם שתוקפים ללא סיבה. אבל אפשר גם להסתכל עליהם כאנשים מחושבים שפשוט מחפשים הזדמנות ומנצלים אותה. והדרך להלחם בהם היא לצמצם להם את ההזדמנויות עד שלא יהיה להם כדאי להסתכן. הקדמה ארוכה לעצה מאוד תמציתית. תדאגו לפתיחות במערכת היחסים שלכם עם הילדים. תהיו מעורבים. דברו איתם על הלבטים שלכם כדי לתת להם לגיטימציה לשתף אתכם בלבטים שלהם. לגבי הכללים המעשיים אני לא חושב שיש לי מה לתרום מעבר לדברים הסטנדרטיים, שימו לב לשינוי בהתנהגות, שימו לב להעדרויות לא מוסברות וכמובן תסבירו להם איפה הגבול מבחינתכם בין נגיעות טובות לנגיעות רעות. עכבר

לב אם

New member
וחשוב להבין

שתקיפה מינית לעתים קרובות אינה קשורה כלל למין אלא לאלימות.

0 אור 0

New member
ומה אתנו ההורים?

אנחנו לא מכורים? אני לפעמים מוצאת עצמי בתקופה האחרונה מזניחה המון דברים בגלל "החיים השניים" שפיתחתי לי באינטרנט. כשאני מזיזה את בתי מהמחשב כדי להכנס לפורומים שלי לראות מה חדש אני עושה לה הצגה של "קריז" כדי שתבין על מה אני מדברת ...

ndg1

New member
מעקב אחרי הילדים באינטרנט

שלום אני קצת חדשה כאן ואני שמחה לקרוא שישנה אפשרות של מעקב אינטרנטי על ילדנו. האם אפשר לעקוב אחרי האיסקיו? ביקשתי שהם יתנתקו מזה אך הם חיברו אותו שוב איני יודעת למחוק אותו אך זה לא בעיה הם יכולים להתחבר בלילה כשאני ישנה כך שאין לי שליטה על זה. כשאם לא שמים לב אני מציצה לחומר שהם מקבלים וזה מאוד מפחיד ומדאיג אותי ישנה עוד בעיה הילדה הגדולה הולכת לחברות ושם היא מתכתבת באיסקיו ואני מודאגת מאוד כי ישנם 2 בנות שהיא מתכתבת איתם אחת אני מכירה ואחת לא. האם יש אפשרות לעקוב או לדעת מתי הם מתשמשים בו בלי ידיעתי או לבטלו בכלל אולי קוד חסימה אם יש דבר כזה אשמח לשמוע. האמא הדואגת,

דנה86

New member
חשבתי שהתכוונו לטרואמה כתוצאה מהטרו

אני חושבת שהטרואמה היא יותר מהטרור ולא מהאינטרנט! טמבלים

לב אם

New member
דנה

ברוכה הבאה לפורום. הפורום הזה מיועד לסייע להורים (ושאר מבוגרים תומכים וקשורים) של ילדים שעברו טראומה כלשהי - בין אם הטראומה נבעה מתקיפה מינית, כפי שסברו מקימיו הראשונים של הפורום, ובין אם נבעה מכל סיבה אחרת שהיא - ובפרט כמובן טרור. נשמח אם תאירי את עינינו בנקודות שחשבת עליהן בנושא הטרור ובבעיה שרצית להעלות - כאן זה המקום. כמו כן, אודה לך על שפה נקיה כמקובל בפורום זה.

אממ.... אולי גם וגם?!

לי אישית נראה שזה לא מהטרור אלא מכל הסוטים והחולים וכל המופרעים והמשועממים שרובצים באינטרנט. בכל אופן, כל הכבוד להם על היוזמה
הלוואי וזה באמת יעזור. יום נפלא לכולם!

למעלה