שרשור הורמונלי

מצטרפת ושואלת ../images/Emo6.gif על התקן

שלום לכולן, אני ליאת, אמא לבת 3+7 ולבן טרי טרי (3.5 שבועות) - נעים מאוד. ואפצח בשאלה... רציתי לדעת אם יש פה בנות שממליצות אן פוסלות שימוש בהתקן למניעת הריון על סוגיו (עם בלי הורמונים). אני מניקה - אם זה משנה.. תודה רבה! ליאת

a n y

New member
יסמין

קיבלתי מהרופא כדור בשם "יסמין" האם הוא טוב להנקה? האם זה כמו פנולן?

מדבקות למניעת הריון

הרופא המליץ לי עליהם................. מישהי מכירה/ניסתה???????????. אשמח לשמוע חוות דעת

ומוסיפה שאלה.. באותו נושא

הבנתי שאמורים לשים את ההתקן אחרי 6 שבועות בהנחה שמתנזרים בנתיים. הבעיה היא... ואם לא מתנזרים?...

אור67

New member
כמעט מרגישה מחוייבת לענות....

יסמין הוא כדור למניעת הריון כמו כל כדור אחר, רק חדש יותר עם מינון הורמנאלי קטן. לא דומה ולא מחליף פמולן.

אפרת12

New member
ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

לגבי ההתקן - תנסי לעשות חיפוש. היה פה לפחות שרשור אחד בנושא, כך שאולי תוכלי בינתיים (עד שמישהי שיודעת תענה) לקבל תשובות חלקיות.

ofik

New member
מומלץ אבל

1. לא חייבים להתנזר, אבל אז יש סיכוי שאת בהריון ולכן לא טוב לשים התקן. 2. התקן מומלץ, ואני כבר עם ההתקן הרביעי שלי (ארבע ילדים) אבל א. יש נשים שההתקן בלי ההורמונים עושה להן דימום רב בזמן מחזור, וזיהומים, לי זה מעולם לא קרה אבל אני לא סטטיסטיקה. וב. עם ההתקן בלי ההרומונים יש אחוז קטן של סיכוי להריון (בסטטיסטיקה הזו דוקא כן נפלתי). לגבי ההתקן עם ההורמונים, זה נסיון ראשון שלי ועושה רושם טוב, ובלי תופעות לואי, אבל שי רק בת 3 חודשים כך שאין לי הרבה נסיון עופיק

אלינה12

New member
אני בעד ההתקן

הייתי איתו לפני לידה שניה ועכשיו שוב איתו. שמתי 8 שבועות אחרי לידה. התקן זה מה שנוח ומתאים לי אישית. אני לא בנויה לגלולות, אני פשוט שוכחת לקחת ומספיק לקחתי הורמונים לפני הריון ראשון. אני לא יודעת מה לעשות אם לא מתנזרים, אנחנו עשינו את זה רק אחרי ששמתי התקן. אז קצת מתאפקים (או שתמיד אפשר לקנות קונדומים). לגבי התקן עם הורמונים, ברגע ששמעתי את המחיר (1200ש"ח לעומת 440 של התקן רגיל) זה מה ש"עזר" לי להחליט. זה יקר בטירוף. לעומת זאת, החברה שלי נכנסה להריון עם התקן. בסופו של דבר זה נהדר, יש לה בן שהוא כבר בן שנה וחצי. אז המינוס של התקן רגיל זה שיש סיכון להריון לא רצוי.

גבינייה

New member
תתיעצי עם הרופא לגבי הסוגיות

הרפואיות, אני יכולה רק להעיד מנסיוני: היה לי התקן אחרי הלידה הראשונה שלי, וזה גרם לי למחזורי וסת מאוד קשים, עם דימום רב וכאבים. ההחדרה של ההתקן כואבת למדי, ולי עשו את זה פעמיים, כי אחרי הפעם הראשונה ראו באולטרסאונד שההתקן לא יושב טוב. לא אהבתי. גם לא את הרעיון שיושב לי גוף זר מתכתי בתוך הגוף ועדיין לא ממש יודעים איך ההתקן עושה את פעולתו. כשהתחלתי לחשוב על עוד הריון פתאום נתקפתי קצת חרדות שאולי הוא גרם נזק, ואולי יהיו לי קשיים להכנס להריון ואז פיתחתי אליו שנאה. לא היו בעיות, אבל התחושה שלי היתה לא טובה. בקשר לשאלתך השניה - אם את כבר חזרת לפעילות מינית (סחטיין עליך! ועוד עם 3 ילדים...|אייקון של מתרשמת קשות|), אז תשתמשי בקונדומים בנתיים.

יש לי "רק" שניים... לא שלושה

וסליחה על הילדותיות.. אבל איכס, קנדום? אפילו ברווקותי הצלחתי להמנע כמעט לחלוטין (חברים קבועים לשנים...) אז עכשיו....

גבינייה

New member
יש לו יתרון שאני מאוד אוהבת - "הכל"

נשאר בפנים (בתוך הקונדום ולא בתוכך), ואז אין את ההרגשה הזו כל היום ש'אופס! ירדו לי המים!' וחשבתי ש-3+7 זה שני ילדים... אגב, בהשראתך ניסיתי היום לעשות סקס בפעם הראשונה אחרי - ממש ממש לא משו.

איזה כבוד להיות השראה לסקס...

תשמעי.. ואגב, אני בונה על עם האוכל בא התאבון..

גבינייה

New member
יש בזה משהו. עדיין לא ממש בא לי

התיאבון, אבל מקווה "יבוא לי, יבוא לי"..

1במיה

New member
ממליצה../images/Emo127.gif

לי יש התקן כבר חצי שנה (הנקתי שהרופא התקין לי ) ולא היו לי שום תופעות לואי. נורא חששתי בהתחלה להשים התקן, אמרו לי שיש דימומים ושזה כואב (אצלי זה לא קרה) ומישהי סיפרה לי שלחברה שלה זה נפלט החוצה .. ואחרי שהתקנתי אז אמרו לי טוב חכי שיוציאו לך אותו זה כואב נורא.. זה מזכיר לי את ההריון שכל הזמן מזהירים אותך ממה שמצפה לך ומפחידים אותך לקראת לידה (כל מיני "טובי לב" מספרים על השעות הארוכות והכאבים..) ובעצם החוויה משתנה מאדם לאדם. אני העדפתי התקן כי אין לי כח לקחת גלולות (יש לי בעיה בזיכרון) ואם אני מפספסת אני בלי שום בעיה נכנסת להריון (2 הבנות שלי חיות תודות לגלולות הנשכחות..)

חזרתי לקרוא את ההודעה שלך

כי אתמול בלילה ממש לא היה בא לי כבר על כל הענין בדיוק מהסיבות שאת תיארת. עכשיו התעודדתי. איזה יש לך עם או בלי הורמונים?

למעלה