שרשור הורמונלי

amera

New member
האם נכנסים להריון בזמן הנקה!

אני בעל ואישתי ילדה ב- 14 לאוגוסט. אחרי הארבעים יום לא היה לאישתי מחזור. היא מניקה עד היום. האם יכול להיות שהיא תיכנס להיריון חדש כל זמן שהיא מניקה ולא היה לה מחזור אחרי הארבעים?

שאלה: חזרתי לגלולות סוף סוף. היה לי

דימום והתחלתי את החבילה הראשונה ביום שני. מאז יש כל הזמן דימום חלש מאד, בקושי מחזור, אבל גם אי אפשר להגיד שזה הפרשה, זנ בהחלט דמי. מישהי התנסתה במצב דומה? חשבתי שאולי בגלל שהמחזור מלווה בנטילת הגלולה הוא נחלש. מה אתן אומרות?

lulyK

New member
כן יכול להיות.

הנקה היא לא אמצעי מניעה, יש גלולות שמתאימות להנקה .

ו שתי

New member
כשאני לקחתי גלולות

הדימום החודשי הלך ונחלש, עד כדי כך שבחודשים האחרונים הוא היה דימום מכתים שנמשך 3 ימים וזהו. הרופא שלי טוען שזה תוצר לוואי של הגלולות.

lulyK

New member
תתחדשי.

יש גלולות שזו תופעת הלוואי שלה בחודש הראשון, אבל יכול להיות שהסוג הזה פשוט לא מתאים לך.

T noki

New member
לא כתבת איזה סוג גלולות

אבל בהרבה גלולות כאשר מתחילים להשתמש בהן ישנה תקופה של כמה ימים עד כמה שבועות של דימום קל מכתים (לא חזק כמו מחזור). זה חלק מההתרגלות והתגובה של הגוף ושל רירית הרחם להורמונים. לא הייתי ממהרת להחליף, הייתי מנסה כמה שבועות ואם עדיין יש דימום (בד"כ זה חולף,) אז הייתי מתיעצת עם רופא הנשים בקשר להחלפה.

../images/Emo51.gifעדיין לא זוכרת את השם שלהן

כי זה לא מה שהיה לי פעם. בכל אופן קצת התחזק היום אז נראה לי שעם מה שכתבתן הכל בסדר.

amera

New member
גלולות!!!

עד היום אישתי לא לקחה שום גלולה משום סוג. יש לנו עכשיו ילד בן 5 ובת בת 3 חודשים. שנינו לא רוצים שניא תכנס להיריון ב- 5 שנים הבאות. האם יכול להיות שאחת מתופעות הלוואי של גלולה שיש סיכוי שאישה לא תיכנס להיריון שוב? ורציתי לדעת, על איזו גלולות הייתם ממליצים - גלולות שמתאימות להנקה וגלולות שלא קשורות להנקה! ורציתי לדעת מהו אחוז הנשים שמשתמשות בגלולות למניעת הריון? והאם זה מונע 100%? והאם לוקחים את זה ממש לפני קיום יחסי המין?

lulyK

New member
נראה לי שכדאי להפגש עם גניקולוג

ולדבר איתו על כל האופציות שקיימות, ומה מתאים במיוחד לאשתך.

מעיןבר

New member
יש לך המון שאלות ../images/Emo13.gif

אז גם אני אשאל שאלה - איך מנעתם הריון לפני הילדה הראשונה ובין הילדים? וקצת תשובות: גלולות למניעת הריון אינן פוגעות בפוריות האישה. בגלולות יש הורמונים שמניעתם ביוץ על בסיס חודשי ומכאן הצורך ליטול אותן על בסיס יומיומי (ולא רק לפני קיום יחסים). עם הפסקת נטילת ההורמונים הגוף חוזר לתפקד ולייצר הורמונים עצמיים שיובילו לביוץ ומכאן לסיכוי להיכנס להריון. יש נשים שחוות תקופה של הסתגלות של הגוף לאחר הפסקת הגלולות שיכולה להתבטא באי-סדירות של הביוץ והמחזור ומכאן קשיים בתזמון הריון, אך כעבור זמן מה תקופה זאת חולפת והגוף חוזר לתפקד באופן תקין. תופעה ידועה יותר היא של אישה שמיד עם הפסקת הגלולות מבייצת ונכנסת להריון (לעיתים אף מרובה עוברים). לגבי המלצה על גלולות - אין זה תפקידנו. פה על אישתך להתייעץ עם רופא גניקולוג מומחה שמכיר אותה ולהמליץ לה על אמצעי המניעה הטוב עבורה. יש לזכור גם כי גלולות למניעת הריון הינן תכשיר שניתן לקנות עם מרשם רופא בלבד. אינני יודעת מהו % הנשים המשתמשות בגלולות, אך אני מניחה שזהו אחוז גבוה בשל הנוחיות הרבה של אמצעי מניעה זה. % המניעה שלו הוא הגבוה ביותר מבין אמצעי המניעה הקיימים בשוק, ועדיין קיים סיכוי לכניסה להריון. הדרך היחידה שבטוחה ב-100% למניעת הריון הינה התנזרות.

מעיןבר

New member
ניתן להיכנס להריון בזמן הנקה

מחזור חודשי וביוץ: נשים מיניקות עשויות שלא לקבל את המחזור החודשי במשך תקופה ניכרת. עם זאת אין זה הכרחי. גם אם אישתך לא קיבלה את המחזור החודשי, יש לדאוג לאמצעי מניעה שכן אין ההנקה מהווה הגנה מפני הריון. בשוק קיימות גלולת נגד הריון מסוג ´פמולן´ שניתן ליטול אותן בזמן ההנקה. הנקה יכולה להיות אמצעי מניעה רק בתנאים מחמירים מאוד: הנקה בלבדית (ללא שימוש במים אפילו) מספר גדול של פעמים במשך היום והלילה וייתכן שיש עוד תנאים, ולמרות הכל אין בטחון במניעת ההריון.

אתה מוזמן לבוא ולראות את ביתי הקטנה

ובגלל שהנקתי אז לא חשבתי שאני בהריון. (היו עוד כמה סיבות) רק שהתחלתי לצעוק על הבנזוג - הבנו שיש כאן שינוי הורמונלי קשה... זה היה בשבוע 11-12.

amera

New member
יחסי מין מיד אחרי הנקה

האם זה נכון לחשוב שקיום יחסי מין עם אישתי מיד אחרי שהיא מניקה את הבת מקטין את הסיכוי שהאישה תיכנס להיריון חדש!! האישה מניקה כמה פעמים ביום וכמה פעמים בלילה (קרוב להנקה מלאה). ומה הכוונה ב- "הנקה בלבדית (ללא שימוש במים אפילו)"? מה הכוונה לשימוש במים?!!

galiaS

New member
קרוב להנקה מלאה= תשתמשו באמצעי

מניעה (אלא אם כן אתם רוצים עוד ילד עכשיו). המים עצמם לא תורמים לכניסה להריון, הכוונה שרק הנקה שמספקת את כל צרכי הילד (כלומר, הילד אוכל אך ורק חלב אם) נחשבת ליעילה (גם, בלי תעודות ביטוח) במניעת הריון.

משוש30

New member
הי רצוי וכדאי להשתמש בפמולן

אלו גלולות נגד הריון שאפשר לקחת כשמניקים אפשר להיכנס להריון גם תוך כדי הנקה אם כי הסיכוים קטנים יותר הנקה בלעדית זה כשהתינוק ניזון רק מהנקה ולא מתוספת מזון אחרת בנוסף. מה זאת אומרת מה הכוונה לשימוש במים? אם אתם נותנים לו מים לשתות אז אתם משתמשים במים אפשר אם ואפשר בלי זה לא קשור למזון שהוא מקבל בהנקה. ההנקה מספקת לו גם את המים שהוא צריך אלא אם כן מדובר בחודשי הקיץ החמים

עינבלית

New member
יחסי מין מיד אחרי הנקה לא מונעים

הריון. קונדום כן. גם פמולן(גלולות). אי הופעת ווסת לא מעידה על הגנה, יכול להיות עדיין ביוץ. יש הרבה הריוניות בפורום שישמחו לדווח שלמרות הנקה בלבדית ומלאה יש כניסה להריון נוסף. המלצה שלי- אם אין בכוונתך להיות אבא לגור קטנטן נוסף בעוד 9 חודשים- שים קונדום.

למעלה