שרשור הטעויות הגדול!

BatHell

New member
שרשור הטעויות הגדול!

בעקבות הבאת רעיון גדול של יובלנקו (וכל הזכויות שמורות לו), אני פותחת בזאת חגיגית את שרשור טעויות הלשון הגדול בשירים עבריים!.
רמי קליינשטיין אמר ליסוע?...
שייגעצ זמזמו את המילה יושן?...
סאבלימינאל ניצל את ההזדמנות וטען כי יש לו שתי אלבומים?!... ***אנחנו נמצא את הטעויות הקטנות!*** חלק מהן כבר נרשמו בשרשור של גק2. הכותבים מוזמנים להעתיק אותם שוב לפה... אז קדימה, חברים וחברות: סרקו כל שיר! חקרו כל בית! חרשו כל פזמון! בהצלחה שיהיה לנו

BatHell

New member
הדג נחש\שירת הסטיקר

בבית השני של השיר: "מדינת הלכה - הלכה המדינה מי שנולד הרוויח יחי המלך המשיח יש לי בטחון בשלום של שרון חברון מאז ולתמיד ומי שלא נולד הפסיד"... שתי טעויות שהם אומרים: במילים "הרוויח" ו"הפסיד" ששתיהן על משקל הפעיל, האות ה' נאמרת בסגול במקום חיריק!

or99

New member
שבק ס: "הדרך ארוכה....

וְמֶפותלת..." מעצבן! (כמובן צ"ל וּמְפותלת)

1נרקיס

New member
ברי סחרוף - אני מתחלק... (בחלליות)

"על אדמה רטובה ללא מעקה אני מתחלק ולעולם אין קצה"

מאייר

New member
לדעתי זו טעות נסלחת

מכיוון ש"טלפון" היא מילה מעוברתת (telephone).

BatHell

New member
הדורבנים...

יש להם מלא שגיאות! כמעט בכל שיר! כמה טעויות ב"לא בא לי לשמוע": "הוא התחיל לגדל פאות והבטיח שלא יאכזב - הוא עבד שעות וכתב אפילו שיר שמח, קל על אהבה. אז קנה לו איפור והרכיב לו כנפיים השיג חוזה בפאב דיי ידוע"... הבטיח, הרכיב והשיג- האות ה' נאמרת בסגול במקום חיריק! וכתב- העיצור כ' לא אמור להיות דגוש, אין לו סיבה להיות... ולמרות זאת הוא נאמר דגוש!

BatHell

New member
מק../images/Emo78.gif!

יש עוד רעיונות?... ומי שכתב טעויות בשרשור הקודם, מוזמן להעתיק אותן לפה.

rongostar

New member
לא ממש בטוחה

אבל תמיד מעצבן אותי השיר של נינט ושות' (מעבר לשיר עצמו) "עוד תראה שיום יגיע ומכל קצוות רקיע..." זה נכון שמשהו לא בסדר שם בקצוות (אני לא יודעת איך מנקדים פה)?

מעניינות טעויות

שנובעות מתיקון-יתר, מאמץ לדייק כאשר לא יודעים את הכללים הגורם לשינוי לא נחוץ בהגייה הנהוגה. אין לי כרגע אף דוגמה בראש. טעויות סתם יש המון בשירים היום, כי מקובל לשיר כפי שמדברים ומקובל לדבר בצורה לא תקנית. דוגמאות יש בכל שיר, למשל האחיות פיק: אני שומעת את השיר הזה ומשתגעת (שווא בו"ו) שרונה פיק עברית היא לא יודעת...

אִיתַי

New member
אכן כך

"תיקון יתר" נחשב לטעות לשונית לכל דבר, משום שגם הוא נובע מאי ידיעת כללי הדקדוק. כך, לדוגמה, יש האומרים: "לְברלין" או "בפריז" עם ב' ו-פ' רפות, והרי דגש לועזי אינו "נכנע" לכללי הדגש העברי, ומופיע כהגיית המילה בשפת המקור.

BatHell

New member
תרקדי\ישי לוי וחיילי הנקמה

תרקדי ולא רקדי! זה הורגגגגגגג אותי!!!!!

BatHell

New member
הצורה הנכונה היא

רִקדי כמובן... (לא היה נראה לי שההודעה שלי ברורה).

jonigat

New member
רִקדי זאת לא לשון ציווי ?

אני זוכר שיש ללשון ציווי חוקים נוקשים.

donatela

New member
עוד אחד של הדג נחש

בשיר: מספרים - שש מיליון (נראה לי שיש שם עוד כמה טעויות במספרים)

למעלה