שרשור היכרות וכיווני פעולה

טושטוש5

New member
שרשור היכרות וכיווני פעולה

אז אחרי שנתתם לי עצות טובות, אני מרימה את הכפפה ומתחילה שרשור היכרות + משהו שייקח אותנו לפעולה. המטרה הפעם היא לא רק להציג את עצמנו, אלא כמו שהציעו כאן לבנות כיוון ומטרות לפורום, ולהתחיל ליצור קבוצה שתפעל למען קידום הנושא מעבר לעולם הוירטואלי. אז אני מתחילה עם כמה שאלות - תרגישו חופשי להוסיף שאלות ותשובות משלכם. וכמובן, למקרה שזה לא היה ברור, גם גברים יותר ממוזמנים לתרום! 1) פרטים אישים ככל שמתחשק לכם - גיל, עיסוק, מצב משפחתי וכו' 2) האם אתם מרגישים שבעבודתכם - ואנחנו מדברים כאן ספציפית על הייטק, לא בכלל בשוק העבודה בישראל - יש שוני בין גברים לנשים? אם כן, איך זה מתבטא? 3) איפה הייתם רוצים לגרום לשינוי? 4) מה הייתם רוצים לראות בפורום? 5) מה צריך לדעתכם לעשות כדי לקדם את הנושא? 6) איך אתם מוכנים לתרום? וכאמור אתם מוזמנים להוסיף עוד ככל העולה על דעתכם. אז קדימה, בוא ניקח את הפורום הזה ככלי לגרום לשינוי. מחכה לכם...
 

mayaki

New member
אז אני אתחיל

מעדיפה לא למסור פרטים אישיים, אבל... הייתי רוצה לגרום לשינוי בעיקר בחינוך, עוד לפני שבוחרים מקצוע- בגילאים הקריטים, כמו חטיבת הביניים. לדעתי זה יגרום לשינוי גדול. צריך לקדם את הנושא ע"י שיחות עם תלמידי בתי ספר, לדוגמא, וזה לדעתי הדבר הכי חשוב. אני מוכנה לדבר בבתי ספר, וכן לדבר עם בתי ספר כדי שיתנו לנו לדבר.. :) ומוכנה לתרום בכל פעילות שתתקיים!
 

einatgross1

New member
../images/Emo207.gifלדבר עם המורים

ועם ההורים זה לא פחות חשוב. הם אלו שמאפשרים לרצון להיות בתחום הטכנולוגי לצמוח. כמו כן הם אלו שמחזקים או מרפים את הרצון בדרך. ופה יש המון עבודה של שינוי בפרטים מאוד קטנים ויומיומיים . שמי עינת גרוס, מכשירה מאמנים, מאמנת למיתוג עצמי, מדריכה ויועצת ארגונית. עולם העבודה מרתק אותי ולכן אני מסתובבת בפורום מדי פעם. אותי מעניינים דיונים והתלבטויות הקשורים ליום-יום בעבודה, לחלומות ושאיפות בקריירה, ודיונים כללים הקשורים לעולם העבודה ונשים בעולם זה.
 
מרימה את ה../images/Emo100.gif

אם כי, ברשותכן, גם אני אדלג בקלילות מעל משוכת הפרטים האישיים ... אז ככה: 2. אני רואה הבדלים בין גברים ובין נשים בהי-טק בעיקר בתחומי העיסוק. כלומר, כולנו "עובדי היי-טק", אבל אילו תפקידים אנחנו ממלאים בעבודה? אני מוצאת (על סמך מה שאני רואה סביבי במקום העבודה הנוכחי, ובמקומות עבודה קודמים) שיש "תפקידים של נשים" ויש "תפקידים של גברים". אז דבר ראשון והכי בולט: כל נושא ניהול כ"א, רווחה וסוגים שונים של פקידות, גם בחברות הי-טק, מרוכזים בידי נשים. אם כבר תמצאו שם גברים, הם יהיו בצמרת הפירמידה. אבל גם אם נעבור למחלקות ההנדסיות אפשר לראות את ההבדל מאד בקלות. אפשר למצוא הרבה נשים בכל תחום בדיקות התוכנה, כולל בתפקידים ניהוליים. הרבה פחות נשים נמצאות בתפקידי פיתוח. נשים ממלאות את שורות המתודולוגיות, אבל לא תמצאו אותן בתפקידי מהנדס מערכת או מנהל פרוייקט. בחברות שבהן גם מייצרים, אפשר למצוא נשים במחלקות הייצור - כמלחימות. במעט החברות שמחזיקות צוותים מיוחדים לכתיבה טכנית, תמצאו שם כמעט רק נשים. בקיצור, גם ב"הי-טק", למרבה האכזבה, קיימת חלוקת תפקידים מגדרית מאד חזקה. הרבה חברות מתגאות בהעסקה של אחוז גבוה של נשים בחברה, אבל אם בודקים במה מועסקות הנשים הללו, מגלים שרובן הגדול אינן מהנדסות, ואינן עוסקות בתפקידים הנדסיים. 3. יש הרבה תחומים שדורשים שינוי לדעתי, וחשוב לפעול בכל הכיוונים במקביל. מצד אחד צריך לעודד בנות לפנות מלכתחילה לכיוונים של מדע וטכנולוגיה. מצד שני, צריך להכשיר להן את הדרך, כדי שאותן בנות לא ימצאו את עצמן כפועלות שחורות בתעשיית ההי-טק בעוד 10 שנים, בלי יכולת קידום ממשית. 4. כאן בפורום הייתי רוצה לראות קודם כל עוד הרבה נשים! כל מני נשים. מכל הגילאים, מכל מני מקצועות (הי-טק זה לא רק מחשבים!), ומכל מני דרגים מקצועיים (כן, גם מנהלות מוזמנות!). הייתי רוצה לראות כאן מנטורינג - נשים שעוזרות זו לזו בעצה, בליווי, בקשרים מקצועיים. לא רק מקום לדיבורים, אלא גם מקום ליצירת קשרים עיסקיים וחבריים בין נשים אקדמאיות מתחומים שונים ודומים. הייתי רוצה לראות כאן יוזמות לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה - לא רק יוזמות שנוצרות כאן בפורום, אלא גם יוזמות חיצוניות, שהייתי רוצה שיפורסמו כאן בפורום, ואולי יסחפו לתוכן עוד נשים הכותבות וקוראות פה. וכן, הייתי רוצה לראות גם יוזמות יוצאות מהפורום הזה ומשנות את המציאות החברתית כאן בארץ. 5. אז מה צריך לעשות? לדעתי, קודם כל להביא לפורום נשים. הביאו את החברות שלכן, את הקולגות מהעבודה. פרסמו את הפורום בפורומים אחרים הקשורים לנושא, עניינו נשות הי-טק הכותבות בפורומים החביבים עליכן. העלו כאן בפורום הודעות על כל כנס, הרצאה או יוזמה בנושא אם שמעתם על אחת כזו. העלו רעיונות ליוזמות משלכן. איספו מידע על החברה המעסיקה אתכן - אחת הבעיות ההסברתיות הכי קשות שלנו היא שהמידע נשמר בקנאות על ידי החברות. איספו מידע כזה (אפילו בפנייה רשמית אל מחלקת כ"א), והעלו את המידע לכאן לפורום. שרשרו כתבות ומאמרים בנושא, ופתחו דיון פה בפורום על ההשלכות של הנאמר בהן. 6. את כל הנ"ל עשיתי ואני עושה בחיי היומיום שלי, וגם אמשיך לעשות (אם לא פה בפורום, אז במקומות אחרים). אשמח לסייע לכל יוזמה שתפורסם פה בפורום הנוגעת לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה. עשיתי זאת בעבר, אני עושה זאת בהווה, ואמשיך לעשות זאת בעתיד.
 

einatns

New member
טוב הגיע הזמן שגם אני אכתוב משהו

1) אני לא ממש בהיי-טק, אלא סטודנטית למדעים. זה לא רחוק - עדיין מבוסס על הכשרה והשכלה טכנולוגית. אני גם אמא (לשניים הכי מקסימים בעולם). אני כרגע בסיום שלב אחד, ותהייה לגבי השלב הבא. 2) באקדמיה יש המון סטודנטיות, בחלק מהתחומים 50% ויותר. אין פקולטה (מדעית) עם יותר משליש נשים ראשי קבוצות, יש פקולטות בלי נשים כראשי קבוצות בכלל. 90% מעמיתי המחקר הן עמיתות. עמיתות מחקר - נשים עם תואר שלישי, שלוקחות חלק במחקר, לרב לא עצמאיות , משכורת מאוד נמוכה, אבל יש אפשרות לקביעות. 3) מטריף אותי כשאומרים שהאקדמיה מקדמת באופן שיוויוני, שזה רק הנשים שלא רוצות, ומעדיפות להשאר בבית עם הילדים (!?!) 4) דבר ראשון אינפורמציה, כמו שאמרה גטו נגרו - הנתונים לא נמצאים בחוץ. גם אלה שאמורים להיות. אני אעלה כמה לינקים וקבצים בקרוב. לגבי אנונימיות - מניסיוני, קשה לשמור על אנונימיות כשכותבים באופן קבוע בארץ קטנה וצפופה. אם יש לכן אינפורמציה רגישה, תשתמשו בשם אחר מהרגיל שלכם. מצד שני כשכולם מכירים יותר קל ליצור קשרים, וזאת גם לדעתי אחת ממטרות הפורום.
 

saskya

New member
הייתי חייבת לענות לך

למרות שהפורום הזה לצערי גוסס. ההצעה שלך להקים באמצעות הפורום רשת חברתית בה אנו נקדם אחת את השניה היא מצויינת, אבל יש כמה בעיות אחרות. הראשונה שאני מזהה היא שיש פער גדול בין מה שאנחנו האמהות חוות לבין מה שחוות הנשים האחרות שטרם כבולות למשרה ב' בבית. האמהות מתחבטות בשאלת ההשתלבות שלהן עצמן, ואילו הצעירות חושבות שצריך לקדם את הנושא החינוכי. אני מסכימה איתך שבאוניברסיטה בפרט תקרת הזכוכית פחות בולטת בעיקר מהסיבה שבתארים הנמוכים יש לנשים ייצוג מצויין. מעבר להסכמה הזו שלי, אין לי הרבה מה להציע. איך משנים, מה עושים, אין לי מושג. כאמור אני עצמי מגששת.
 
למעלה