שרשור היכרות

• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
שרשור היכרות../images/Emo68.gif../images/Emo150.gif../images/Emo132.gif../images/Emo6.gif

הרבה זמן לא היה כאן שרשור היכרות אז חשבתי לנצל את ההזדמנות ולפתוח בשרשור חדש כדי שנכיר קצת יותר את הנפשות הפועלות פה בפורום. אתם מוזמנים להצטרף ולספר על עצמכם וכמובן לספר מאיפה הזיקה להונגריה ולתרבות ההונגרית!

liti

New member
../images/Emo48.gif אני אתחיל,

אני לא כל כך אוהבת לתת על עצמי פרטים אישיים אז בזה אקצר. מין-
אך לא בלונדינית
גיל- נראה לי שמצעירי הפורום מגורים- איזור המרכז תחביבים- נהנית לאכול, להכיר מאכלים וטעמים חדשים ולהרחיב את ידיעותי בתחום המזון. חוץ מזה- פה ושם מצלמת (אך מהרגע שקניתי דיגיטאלית זה הפך לפחות כיפי), אוהבת לקרוא מגזינים בכל מיני נושאים ולטייל בעולם. זיקה להונגריה- סבא (ז"ל) וסבתא מצד האמא הם הונגרים. סבתי נולדה בכפר ברדוש שבאזור סומבטהיי ובשלב יותר מאוחר המשפחה עברה לסומבטהיי. סבי - ככל הידוע לי (אך זה דורש בירור נוסף) נולד בסומבטהיי. הם נפגשו לאחר המלחמה כשחזרו לסומבטהיי לאחר המחנה ופלוגות העבודה, נישאו שם ועלו לארץ יחדיו באוניית ההגנה. כשנולדתי דיברתי הונגרית שוטפת, אך עם השנים, כשהסבים החליטו לדבר עברית בבית השפה נשכחה, אך אני עדיין מבינה ומדברת באופן בסיסי. אוכל הונגרי אהוב- מרטש (פלפל ממולא באורז ברביכת עגבניות), אטריות עם כרוב, אטריות עם תפוחי אדמה, קישואים ברוטב עגבניות ועוד ועוד... ביקורים בהונגריה- נכנסתי להונגריה מספר פעמים כשטיילתי באירופה לפני כשש שנים וביקרתי גם בסומבטהיי מה שהיה מאוד מרגש עבורי. באפריל האחרון הייתי בה שוב, הפעם עם בעלי וזו הייתה חוויה מעניינת מאוד (ומי שזוכר- כתבתי את המאמר על רשמים קולינאריים מבודפשט). מאוד מצפה לביקור הבא!

דף הכרות

נולדתי לפני 68 שנים בבודפשט, אני משער שאני הזקן בחבורה. חי בארץ מ:1947, נשוי מזה 45 שנה, סבא לתריסר נכדים. עד עכשיו ביקרתי רק פעם בהונגריה, למספר ימים קצר, משהו דומה לטיול שורשים, בית הקברות, הבית הישן, בית הספר העממי בו למדתי ועוד. השנה ניסע למספר ימים לנפוש באזור ההררי של הונגריה. המאכל ההונגרי האהוב בכל המשפחה הרחבה, היא korozot, ודאי לא צריך להסביר לחברי הפורום, מאין צץ הממרח הזה.

טומי*

New member
טוף...אני חושב שאותי חלק מכירים/ות

גם באופן אישי,ממפגשים קודמים. יליד הונגריה,עליתי בגיל 15 מבודפשט.בארץ 39 שנים...יענו יחד 54 קורא,כותב, מדבר הונגרית..מה עוד? אהההההה... אני גרוש תל אביבי,אבא לבת גדולה ונהדרת,שמדברת הונגרית גם.אוהב לאכול אוכל, ובמיוחד עוגות הונגריות.בתור אחד שבעבר הרחוק היה קונדיטור..אז גם להכין אין לי בעיה.נסיעות להונגריה? אין ספור פעמים,עדיין ישנם חברים שם. תחביבים,זה הכי קל...צילום,מוסיקה,טיולים ועוד כהנה וכהנה זהו מספיק לא? הנה קולז' של תל אביב שאתמול צילמתי וגם היכנתי

mocsari

New member
היכרות

ההורים שלי ז"ל היו שניהם ילידי הונגריה ועלו לארץ בשנת 1946 עם "הכשרה" של השומר הצעיר באוניית "הגנה". ילידת 1961 ויודעת הונגרית לא רע.פעם ראשונה בהונגריה באפריל השנה.הרגשה ממש מוזרה להיות לא זר במקום שמעולם לא היית בו. הניק שלי מוצ'ארי הוא שם נעורי. מרגלית.

B T1

New member
../images/Emo140.gifהיכרות....

אני יליד בודפשט (VI kerulet) שנת 1942. עליתי ארצה בשנת 1956 בזמן המרד. הייתי נשואי עם ילידת הונגריה עד התאלמנותי. מדבר, קורא וכותב היטב הונגרית. ביקרתי בהונגריה ביקור שורשים בשנת 1989 התפלאתי כיצד נשארו כל כך אנטישמים. שומר טינה להונגרים על שהרגו את הורי וכל משפחתי בגטו ובשואה. לגבי תרבות ואוכל הונגרי, מצטרף לאהבת ה-korozott של סבא יעקב.

kropacsek

New member
עכשיו תורי?

שלום לכולם, אני גיל, בן שלושים מת"א. שני הורי נולדו בהונגריה ועלו כילדים ב-1957. ביקרתי שם עד היום שלוש פעמים: ב-1990 עם הורי, ב-95 עם חבר וב-2001 לבד. אבל גם הלבד הוא לא לבד כי יש לנו שם קרובי משפחה וחברים. אינשאללה בשנה הבאה אני אסע שוב לכמה ימים, עם הדרכון ההונגרי שלי. את השפה דיברו בבית רק עם הסבתות אבל השפה תמיד היתה ברקע. היינו מקבלים חוברות של LUDAS MATYI בדואר או קונים אצל גונדוש. אני מדבר שוטף הונגרית קלוקלת...בלי דקדוק אבל עם אוצר מילים עשיר שמאפשר לי להיות מובן, ולהסתדר לא רע בכלל. באיזה שהוא מקום, ההונגרית שלי נותנת לי את ההרגשה שאני יכול לשבת עם "זקני השבט". הכוונה היא לא לגיל אלא לכך שההונגרית היא כמעט כמו שפת סתרים – זר לא יבין אותה, היא הרי לא דומה לשום שפה אחרת. אני דובר קצת צרפתית וגרמנית, אבל הונגרית זה משהו שונה לחלוטין. הרבה יותר עסיסית וכיפית. אוכל כמובן שהונגרי ברובו. הפייבוריטים שלי: Tolttot Kaposzta ובאירועים מיוחדים מאוד: Hortobagyi Palacsinta) ולקינוח: UNICUM ! באוניברסיטה לקחתי קורס על נפילת הקומוניזם במזרח אירופה, שחלק נרחב ממנו היה על הונגריה. כתבתי עבודה סמינריונית במדע המדינה על השתלבותם של הצוענים בחברה ההונגרית בסוף המאה העשרים. שיהיה לכולנו רק טוב!

אבוטבול

New member
גם אני לפעמים בפורום

אני יליד הארץ סבתי ילידת דברצן בן 42 בהונגריה ביקרתי כבר כ 12 פעמים בקשרים מאד טובים עם אנשים בשיופוק מגמגם בהונגרית שינקתי מסבתי לאחרונה ביקרתי בהונגריה לפני חודש באוגוסט אהיה שוב בפסטיבל הלחם והיין שנערך בשיופוק

reuven4u

New member
OK - אז אני בין הפאסיבים בפורום

אני בן 29 נולדתי בהונגריה - עליתי לארץ במסגרת עלית הנוער בגיל 16. קורא כותה מדבר הונגרית (נו טוב זה די הגיוני - אני כאן רק 13 שנים( מבקר בהונגריה את שאריות המשפחה+חברים לפעמים מת על אוכל הונגרי (למורורת שמאז שאני צמחוני - ההתלהבות ירדה והאוכל הצטמצם לpalacsinta וכולי...)

menyroth1

New member
כולם אוהבים palacsinta

אתה יכול להרגע כי אני למשל מוכן לאכול את זה יום ולילה ברצף

kropacsek

New member
יכול להיות שכתבתי עם שגיאות, אבל...

לוקחים פאפריקש עוף מוכן, מנקים מעצמות, עור וסחוס. טוחנים את הבשר ומסננים לתוך קערית את הנוזל שנזאר מהפאפריקש. את העוף הטחון מערבבים עם קצת פטרוזיליה ומאדים למעט זמן עם חמאה. מכינים פאלאצ'ינטות קטנות ולא מתוקות,ממלאים בעוף עם הפטרוזיליה. מסדרים בתבנית חסינת חום. את הנזולים שסיננו קודם מערבבים עם שמנת, ומכסים את הפאלאצ'ינטות. מכניסים לתנור וכוססים ציפורניים בחוסר סבלנות. בעזרת השם (לא שהוא יעזור לי אם זה מה זאני אוכל) אני אסרוק לפורום את המתכון מתוך הספר (בהונגרית).

אלהלה

New member
ועכשיו תורי?../images/Emo13.gif

אלה בת 44 ילידת הארץ. ההורים של ז"ל היו מיוגוסלביה ודיברו הונגרית בבית. נכון להיום כבר לא ממש מדברת הונגרית כי אין כל כך עם מי אבל שומעת הונגרית ושולטת לא רע בשפה. מתוך נסיון בביקור בהונגריה לפני שנים לא הצליחו למכור אותי גם כשניסו. גננת עם עבר של מורה למלאכה. מציירת עוסקת בעבודות יצירה שונות ומשוטטת המון באינטרנט. ומגדלת מספר לא מבוטל של חתולים
מאכלים אהובים: מרק שעועית, פפריקש, פלצ'ינטה ועוד
וכשמאוד רוצה להזכר מזמינה חברים או את האחיינים ומכינה להם. ומצרפת את התמונה של משי זהב

עב

New member
אורחת די פאסיבית

ילידת הארץ. ההורים עלו מהונגריה לפני שנים רבות ורצו להתנתק מהעבר המעיק. רק מהאוכל הם לא הצליחו להתנתק (נראה לי שהאוכל מעסיק גם את הפורום לא מעט!). אוצר המלים שלי בהונגרית מוגבל למלים שימושיות, לא מה שאתם חושבים! מלים שקשורות לאוכל כמובן. הגעתי אליכם בגלל מחקר שאני עושה על המשפחה, כדי שלא נשכח את העולם שאבד, חיפשתי קצת מידע והכוונה וגם קיבלתי. אני מרגישה שייכת לאזור הים התיכון וקשה לי לחיות בלי זית ודקל בנוף שטוף שמש. אני לא חושבת על ביקור בהונגריה, אבל מי יודע? אולי בעקבות המחקר המשפחתי ארצה לראות את האדמה עליה התהלכו פעם אבותי, לחפש רמזים מהעבר...

עוד אורחת פסיבית (בעיקר מחוסר זמן)

אני ילידת טרנסילבניה ARAD , מבית עם שורשים הונגריים לחלוטין,[כלומר משפחה שבקושי דיברה את שפת המקום (רומנית)], שפת אם הונגרית וכל מה שקשור בזה. עליתי ארצה בגיל 12 , אבל כיוון שלא הפסקתי לדבר הונגרית עם כל מי שרק אפשר, עד היום השפה השתמרה אצלי די טוב, כולל קרוא וכתוב. המאכלים ההונגריים הם הפייבוריטים במטבח שלי וגם ילדי גדלו לאהוב אותם. בשורה ראשונה זה ה-rakot krumpli וה- szilvas gomboc אבל יש עוד שורה ארוכה מאד ברשימה. בבודפשט ביקרתי רק פעם אחת, אבל נהניתי מאד ומתכוונת לבקר שוב מתישהו. אז שיהיה יום טוב לכל חברי הפורום.

Mshell

New member
../images/Emo82.gif הכרות

אני מבקרת פסיבית בפורום נהנית מסיפורי האוכל, המתכונים והתמונות משם. אני ילידת הארץ, אבי ז"ל ואימי שתבדל לחיים ארוכים ניצולי שואה מאיזורים שונים בהונגריה. הם הכירו ונישאו בארץ והקימו משפחה לתפארת. כל הילדים נושאים שמות של אלו "שלא חזרו" ביטוי שלדעתי מיוחד ליוצאי הונגריה. אני דוברת הונגרית, כך קל לי לשמור על קשרים עם המשפחה הענפה בהונגריה. מבשלת אוכל הונגרי כמו ילידת המקום לשמחת המשפחה והחברים. ביקרתי בהונגריה מספר פעמים והיה לי קשה להבין איך אומה כה חמה ומסבירת פנים יכולה היתה לשלוח את יהודיה להשמדה. כך שההנאה היתה מוגבלת.

liti

New member
../images/Emo24.gif שמחים להכירך!

גם במשפחתי הילדים (הכוונה לדור ההורים) נושאים שמות של קרובי משפחה שנספו בשואה. מעניין, האם לדעתך הדבר השפיע עליהם מבחינת התנהגותם או מהציפיות מהם, ואיך?

טומי*

New member
ברוכה הבאה,Mshell לפורום

גם במשפחתי ישנם שמות של בני משפחה שניספו בשואה.השם העברי שלי,על שם סבא..אבא של אבא ז"ל.

olee

New member
בעניין ההיכרות אנחנו אולי ואולית

זוג הונגרים,נצר להונגרים, אוהבי גולש ופפריקש פלצינטה ושומן אווז.....ועוד ועוד ועוד לאחרונה עוסקים בחיפוש שורשים ובונים עץ משפחתי. נעזרים הרבה מאוד באינטרנט ובמוזיאון בצפת כפי שכבר ספרתי זזה גוזל הרבה מאוד זמן,שאין לנו בדרך כלל, אוהבים לטייל,בהונגריה אנחנו פעם בשנה בעיקר בתקופת החגים או בתקופת התרבות העירה שם ,משמע לא בקיץ כמובן דוברי הונגרית. זהוזה

למעלה