שרשור הכרות!

נ ו ע ה 12

New member
שרשור הכרות!

שם:
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר):

מלבד הפרטים הבסיסיים שכתבתי למעלה ^^ יהיה נחמד לשמוע מכם איך אתם רואים את השירות הצבאי שלכם, האם אתם מרוצים ואם לא אז למה? מי שעוד לא התגייס מוזמן לספר לנו באיזה שלב בתהליך ההתנדבות הוא נמצא, למה הוא מצפה לקראת הגיוס, לאן הוא רוצה להגיע ואיך הוא מתכוון להשיג את זה. ממי שהתגייס ונמצא בשירות סדיר, או לחלופין כבר השתחרר, אשמח לשמוע באיזה תפקיד הוא שירת ואיפה, וכמובן איך הגיע לשם. מי שרוצה יכול גם לספר על הסיבה לקבלת הפטור.

ספרו כל מה שתרצו (כמובן בגבולות בטחון מידע)
אחרי הכל המטרה היא שיתוף מידע והיכרות טובה יותר עם חברי הפורום. :)

נ ו ע ה 12

New member
אני אתחיל

שם: נועה
מקום מגורים: ראשון לציון
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): סדיר

תפקיד: גרפיקאית
יחידה: יחידת ההסרטה של חיל האוויר (שה"ד)

התגייסתי לפני כמעט שנה ו-7 חודשים ולמעשה נשארו לי 5 חודשים ו-5 ימים לשחרור, אבל מי סופר

הגעתי ליחידה שלי בעקבות כתבה שפורסמה באחד המקומונים על מתנדב ששירת בה באותו התפקיד; קראתי את הכתבה, חקרתי קצת באינטרנט ומצאתי את המספר של תא מתנדבים בחיל האוויר (עד אז לא ידעתי שקיים דבר כזה, וחבל). לאחר שיחה קצרה עם מש"ק המתנדבים בחיל (תומר, חלקכם מכירים אותו
) נקבע לי ראיון עם מפקד הגף ביחידה ומשם העניינים התגלגלו עד לגיוס בספטמבר 2011. את הטירונות עשיתי בבה"ד 11. מיום הצו הראשון שלי עד לאישור ההתנדבות עברה שנה וחצי, מאז עוד חודשיים עד לגיוס. את הפטור קיבלתי בגלל מום מולד, חוסר אצבעות בכף יד שמאל. זה כמעט לא משפיע עלי בחיי היומיומים ולאחר 20 שנה אתה מסגל לעצמך מיומנויות כאלה ואחרות... שורות אלו מוקלדות ב-2 ידיים. (-: אני ממש מרוצה בשירות שלי, שה"ד זו יחידה מדהימה (מאוד פתוחה למתנדבים, אגב) ואני ממש מתחברת לתפקיד. מה גם שלמדתי המון מבחינה מקצועית ואני די רואה את עצמי ממשיכה הלאה בתחום הזה.

זהו בגדול. אם יש לכם שאלות עליי ועל תהליך ההתנדבות שלי, או בכל תחום אחר, אני תמיד כאן.
אשמח להכיר אתכם ולשמוע את הסיפור שלכם!

liavavraham

New member
:)

שם: ליאב
מקום מגורים: טבריה
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): מלש"ב (מתגייס בקרוב סוף סוף!)

הגעתי לפה גם בעקבות שאלות ותהיות רבות בנושא ההתנדבות לצה"ל, לא ידעתי שמץ של מושג למה אני נכנס, עד שנתקלתי בפורום הזה. נדהמתי לגלות את העזרה הרבה של המשתמשים. בלעדי הפורום הזה, לא יודע מה הייתי עושה.

כרגע, אני מחכה לאישור סופי של לשכת הגיוס, אני נמצא בשלב האחרון של התהליך, יש לי כבר שיבוץ (טכנאי מחשבים, בפיקוד צפון, אני מתחבר לזה מאוד ואשמח לתרום בנושא), ובעצם - אני ממש עוד קצת מתחיל את השירות. אחרי המון המתנה (9 חודשים כמעט) והרבה ציפיות להתחיל את השירות! אני פשוט מתרגש.
אני מתנדב בעקבות פטור רפואי, אבל בחרתי בכל זאת לשרת כמו כולם, גם אם זה לא בדרך ה"רגילה", ואני שמח על הבחירה שלי :)

נ ו ע ה 12

New member
ליאב, המון הצלחה בהמשך הדרך!

נשמח לקרוא ממך על אישור ההתנדבות הסופי וכמובן אל תשכח לעדכן כשתדע כבר את תאריך הגיוס (;

בר דותן

New member
ואוו .. מזל טוב על המינוי החדש :)

שם:בר דותן
מקום מגורים:ראשון לציון
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): סדיר

השירות הצבאי שלי מאוד נחמד אני משרת בגלי צהל אני עושה משהו שאני מאוד אוהב , לומרות שכל הזמן יש לי את המחשב שתמיד רציתי להיות לוחם , אני לא מצטער על מה שהגעתי ועל מה שאני עושה אבל מרגיש סוג של פספוס קטן על דרך אחרת שיכלתי לשרת ,
אפשר להגיש שהשירות ייצב אותי והסביר לי בדיוק מה אני רוצה מעצמי בחיים, ממליץץת לכל אחד מיואש או לא .. לעמוד על שלו ולהיתגייס בכל דרך .. לתפקיד שהוא אוהב ..
בהצלחה חברים

ולך נועה :) שיהיה המון מזל טוב ובהצלחה עם המינוי החדש.. זה ממש מגיע לך .. לא ההיתי פה איזה שבוע וחצי שבוועיים וכנירא שפיספסתי המון .

נ ו ע ה 12

New member
אני מבינה אותך...

גם אני נתקלתי מדי פעם לאורך השירות שלי בתחושות האלה (לא שחלמתי להיות לוחמת חח אבל עדיין...). אבל לצד זה יש גם לא מעט רגעי סיפוק ממה שעושים ומהידיעה שבסופו של דבר, לתרום אפשר בכל מקום... :)

orlev146

New member
היי:)

אור
18 וחצי
ראש העין

מלשבית(חוודש לגיוס!!)

אז לאחר שנה וחודש מקבלת הפטור סופ סופ יש לי תאריך גיוס ,עוד חודש .
אני הולכת לשרת בגבעתי-מודיעין,עדיין לא ידוע אם אני ישובץ בגדודים או בבסיס עצמו.
לאחר הרבה אנשים טובים שפגשתי בדרך שתמכו בי בצורה מדהימה ! שהפעילו קשרים ,ועשו הרבה
היה לי ברור מהרגע הראשון של קבלת הפטור שאני הולכת להתגייס, למרות שלא מעט אנשים חושבים שאני מפגרת שאני מתגייסת בכלל חחח .
אני חייבת לציין שהפורום הזה תומך בצורה מדהימה! היה לי כיף לראות שעוד אנשים נמצאים באותו מצב:)
אני ממש מקווה שהשנתיים הבאות יהיו שנתיים של חוויה,ושינוי .
מאחלת לכולם פה בהצלחה .
ונועה בהצלחה !!:)

נ ו ע ה 12

New member
תודה רבה :)

לאורך השירות יהיו עוד הרבה אנשים שישאלו (חלקם בזלזול) למה התגייסת, יגידו שאת פרייארית ושהם לא היו עושים את זה במקומך. אז טוב שהם לא במקומך
את זאת את והם זו הם. אף פעם אל תתני לזה לערער אותך, בדיוק ההפך :) מאחלת לך שירות מספק ומהנה

גם אני

שם:מיכל
מקום מגורים:ירושלים
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר):מלשבית

מחכה לגיוס בתקווה שיהיה בספטמבר, קיבלתי כבר אישור נשאר רק תפקיד.
כרגע ש"שינית ..
בפורום מהרגע המפתיע של קבלת הפטור (שנתיים וחצי) באופן עקבי, הפורום היה ועדין מקום לשאלות הלא ידועות, לפני לא שמעתי על בצבא ומתנדבים ובטח שלא הכרתי כאלה.
מקווה להנות בצבא ולשמוח שנלחמתי על זה.
כרגע בשלב של להחלית עם ללכת לחיל חינוך או למודיעין.

או היחידה הטכנולוגית במודיעין או ללכת עם גרעין (האלה של הש"ש )ואז זה ככול הנירא מורה חיילת תפקיד במדור נחל וכו. לא ברור בדיוק מה אני יכולה לעשות

שרשור הכרות

שם: אלכס
מקום מגורים: נהריה
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): מלש''ב
יחידה: יחידת הטכנולוגית במודיעין

הי לכולם! לא כתבתי פה הרבה, אז זאת הזדמנות מצוינת להציג את עצמי ולהכיר חבר'ה אחרים שגם הם מתגייסים ב 2.5 .

קוראים לי אלכס, לקוי שמיעה ( 65 ו 75 dB). לפני קצת פחות מחודש סיימתי תואר ראשון בהנדסת מכונות. עכשיו הגיע הזמן לפתוח פרק חדש בחיים. החלטתי שזה יהיה ההתנדבות בצבא. את הבקשה להתנדבות הגשתי באוקטובר 2011, כלומר עבר קצת יותר משנה וחצי עד שאושר הגיוס. בדיעבד אני חושב שאם הייתי מכיר את הבן אדם המתאים עוד מתחילת התהליך היה אפשר לסיים את תהליך אישור לגיוס תוך כמה חודשים..
מקווה שלא אצטער שבחרתי להתנדב, ולא ארגיש שבזבזתי את הזמן לחינם.

מי עוד מתגייס איתי?

להגיש בקשה עד 21

אפשר להגיש בקשה עד גיל 21 כפי שאתה בטח יודע לוקח הרבה זמן לאישור וזה יכול להיות יותר משנה

איזה כיף

היי אלכס אז מסתבר שגם אני מתגייסת ב2.5 (סכרת נעוריים )
אותי תהליך ההתנדבות משך 10 חודשים אבל ידעתי מראש שזו הולכת להיות מלחמה לא קלה עם המערכת הצבאית ..
וברור שלא תצטער על הבחירה שלך ...המון בהצלחה !:)

שרשור הכרות

שם: לירז
מקום מגורים :טבריה
סטטוס: מלש"בית

אז לי היה פטור רפואי עקב סכרת נעורים,הייתי בתהליך התנדבות במשך 10 חודשים. ב"ה בישרו לי שאני מיועדת לגיוס 2.5
אז השירות שלי יהיה בבסיס סגור כמו שממש רציתי ,גדס"ר צנחנים משקית שלישות.
אני רואה את השירות הצבאי שלי כחובה ככל אזרח במדינה ,עם מעט הקלות :p היה לי ממש חשוב להיות חלק לתת ולתרום ככולם .
אני מאמינה ובטוחה שזו היתה ההחלטה הכי טובה שיכולתי לעשות ,הצבא יתן לי המון להמשך החיים.
אז שיהיה בהצלחה לכל המתנדבים !:)

למעלה