שרשור הלכתי בקשר לצריבת

שרשור הלכתי בקשר לצריבת

שכל אחד יביא ראיות ומקורות הלכתיות האם מותר לצרוב דיסקים או לא

יש כל מיני שיטות

השאלה היא האם זמר יכול ומכוון לשייר לעצמו חלק בדיסק שלא מכר את זכויות הצריבה. זה נדון שלם יש על זה קונטרס "כל הזכויות לא שמורות" של אברך חשוב מקרית ספר עיינו ותהנו!

משנת זכויות היוצרים

ישנו ספר שחיברו הרב מנשה וייספיש בעניין זכויות שמורות בקינינים רוחניים

ועוד שאלה...

האם ל אם פי 3 יש היתר לצרוב יותר מדיסק רגיל משום שאי אפשר להשיג את זה בחנות, האם יש בטענה הזאת?

ההלכה היבשה אומרת

שאסור לגנוב , נקודה . זה פשוט איסור דאורייתא לא תגנוב או לא תגזול . אבל יש תנאי שיתכן שיהיה מותר 1) אם אתה מקליט את זה בשביל עצמך מדיסק שקנית בכסף מלא מותר,לא למסחר ולא להעביר לחבר ולא לשכן .הנקודה לא לעשות כסף מזה , ולא לפגוע בזכויות היוצרים. אבל היום בעכבות המגפה של הצריבה ומעבר על כל הכללים ההילכתיים נאסר באיסור חמור ע"י כל הרבנים ואפילו התנאי הנ"ל "בטל ומבוטל" מפני שזה הפך ללכתחילה .

asaf2000

New member
מותר אסור - אסור מותר

תסתכל בכל השו"תים ההלכתיים באינטרנט כתוב שאסור אבל בנימוקים לאיסור אין שום הסבר תורני מעמיק רק מושגים כללים בלי להתיחס איך זה קשור לנושא הצריבה ונימוקים מוסריים. אני שאלתי את הרב שלי והוא אמר לי שהוא שמע מרב ניסים קרליץ שמותר בתנאי שלא התכוונתי לקנות את הדיסק הזה ובתנאי שאני לא מתכוון לצרוב בשביל להפיץ ולעשות מזה מסחר, אבל לצרוב לחבר פה ושם אם הוא לא מתכוון לקנות את זה גם מותר. השאלה שלי האם מותר לי להפיץ דיסקים באינטרנט, והאם מותר לי להוריד דיסקים באינטרנט, זו כבר שאלה אחרת...

זה ברור שמיועד לשימוש עצמי

ולא למסחרי אז נראה לי שזה מותר. אבל כמובן שאינני פוסק ואף לא טוען לתואר של רב.

למעלה