שרשור המלצות (שלא קשורות לסטיבן או אביב).

Benn Is Kane

New member
שרשור המלצות (שלא קשורות לסטיבן או אביב).

בשביל שנוכל להפתח לעוד עולמות/להקות/ווטאבר.... יאללה, תזרימו את הלהקות האולי קצת פחות מוכרות לכולנו (לא להמליץ על רדיוהד, מיוז או פינק פלויד בבקשה)... בהצלחה
.

Benn Is Kane

New member
מספר המלצות:

1. The Mars Volta. המלצתי עליהם גם בקומונה ז"ל, אבל בשביל מי שלא היה שם - שווה לנסות. להקה מטורפת פשוט, במובן הטוב והרע של המילה. משוגעים, מפגרים, מוזרים ומה לא. אבל פרושיאנטה מנגן שם, אז איך זה יכול להיות רע? 2. Frost. יש להם אלבום אחד, בשם Milliontown. זה מין סופר גרופ כזו שמורכבת ממספר חברים מארינה (שעוד מעט יגיעו), IQ (שזו גם סופר גרופ שבקרוב תגיע) והלהקה ההיא שהייתה לרוברט פלנט בסוף שנות ה-90 עד תחילת שנות ה-2000. 3. IQ. להקת פרוגרסיב רוק מטורפת, עושה הרבה קטעים מעניינים ואוהבים להשתמש בקלידים - שזה טוב. 4. Arena. אני מאמין שכמה מכם מכירים אותם, אבל לאלה שלא - שווה לנסות. שוב, להקת פרוגרסיב רוק טובה מאוד. 5. Spock's Beard - עוד להקת פרוגרסיב (כמה מפתיע). יש להם קטעים טובים מאוד, למרות שלדעתי הם מעט פופיסטים. אבל המוזיקה שלהם כיפית לשמיעה ובשביל להעביר את הזמן. יש להם גם שיר בשם ג'יבריש, שהוא פשוט אורגזמי
. 6. UK. מה צריך יותר מג'ון וויטון וביל בופורד (קינג קרימזון, למתקשים)? עוד סופר גרופ בריטית (מן הסתם, UK) שהוציאה אלבום קלאסיקה איי שם בסוף שנות ה-70 (78 כמדומני). הקטע הראשון באלבום הוא אחד מקטעי הפרוגרסיב הגדולים איי פעם, לדעתי. הם הוציאו עוד אלבום אחד ועוד הופעה אחת. 7. Marillion. להקת פרוגרסיב שהשנים היפות יותר שלה הן אי שם בתחילת/אמצע שנות ה-80. לסולן שלהם דאז, דרק דיק (הידוע יותר כ"פיש"), יש את הקול הכי דומה לפיטר גבריאל איי פעם. כשהשמעתי אותם לחבר שלי, הוא היה בטוח שמדובר באלבום של גבריאל/ג'נסיס שמעולם לא יצא. באותה תקופה הם נחשבו למעין דור ההמשך של ג'נסיס של תקופת גבריאל, אחרי שהוא עזב אותם לקריירת הסולו שלו. כיום הם מנגנים מוזיקה שונה מאוד, הרבה יותר רכה (ולדעתי, משעממת). סטיבן ווילסון הפיק להם מספר אלבומים בתחילת שנות ה-90 אני חושב.. בכל אופן, הוא חבר טוב מאוד של הלהקה. 8. Rush. אני ממש מקווה שאני לא מחדש למישהו פה, אבל מדובר באחת מהלהקות הגדולות של שנות ה-70/80 בכל הקשור לרוק/פרוגרסיב רוק/רוק כבד של אותן שנים. עדיין פעילים, ואפילו מוציאים אלבום חדש בקרוב. הגיטריסט שלהם, אלכס לייפסון, מתארח באלבום החדש של פורקיופיין טרי, בסולו (הראסון) בשיר השלישי באלבום, Anesthetize. הוא אחד מהגיטריסטים הגדולים של כל הזמנים לדעתי, ולא מוערך מספיק. הבאסיסט/סולן/קלידן שלהם, ג'די לי, הוא יהודי גאה (לא בצורה הזו, you blue-minded freaks!), ואחד מהבאסיסטים הגדולים איי פעם. המתופף, ניל פרט, הוא ללא ספק (לדעתי) המתופף הגדול בכל הזמנים. עוד מעט יעלו לי לראש עוד להקות שאפשר לכתוב עליהן פה... בינתיים אתם מוזמנים לכתוב את שלכם. שבת שלום לכולם
.

Apoca1ypse

New member
נחמד

Arena שמעתי רק את Pepper's Ghost ואימורטל, שניהם מעולים ללא ספק מה שבולט זה בעיקר השירים הסוגרים את שניהם Opera Fanatica אחד השירים הכי אהובים עלי, בנוסף לFriday's Dream וד"א בקשר ללייפסון, הוא לא עשה את הסולו של arriving somewhere גם לפני כן?

ספוקס בירד ../images/Emo45.gif

גם את כל השאר אני מכיר אבל לספוקס בירד יש מקום מיוחד בלב שלי. מחר אני אביא המלצות. עכשיו אני חייב לצאת לשתות כמה בירות צ'או

עדן גפן

New member
..../images/Emo190.gif|פיס|

חייב להקות?
טוב אני לא ארשום בדיוק המלצות. פשוט מה שאני שומעת וזהו:]
The Beatles- כ"כ לא מוכרת שאני פשוט חייבת להמליץ עליה, שכלום ישמעו [חה חה]
Bon Jovi- פשוט להקה טובה. באמת.
Brayen Adams- כמה שירים נחמדים..
David Bowie-פשוט מדהים
Elton John- הוא חמוד ויש לו קול אדיר וגם איזה 3-4 שירים טובים [הדואט עם ג'ורג' מייקל גאוני]
Eric Clapton- הוא מדהים
Foo Fighters- יש להם בדיוק שני שירים יפים, אבל באמת יפים=]
George Harrison- ג'ורג'י היפה מהביטלס, בקריירת סולו שלא הייתה יותר מדי מוארת, אבל השירים טובים..
Green Day- אל תבלעו אותי, אבל אני אוהבת אותם, וממליצה עליהם בחום.
John Lennon- פשוט ג'ון לנון.
Leonard Cohen- כי הוא סוג של גאון.
Mike Brant- כי יש לו כל מדהים וצרפתית זו שפה יפהיפיה.
Pinkfloyd- למרות שאמרו לא להמליץ
Paul McCartney- כי זה פול. ולמרות שיש לו שירים קצת דביקים וקיטשיים, זה עדיין פול והוא עדיין מקסים=]
Richard Sanderson- או לפחות השיר Reality.
Scorpions- כי הבלדות שלהם מדהימות ביותר.
U2- אממ.. הם בסדר
אריק אינשטיין- כי אריק זה.. אריק. ואריק זה טוב.
ארקדי דוכין- כי הוא חמוד, ויודע לשבת על הרגש.
החברים של נטאשה- כי הם אחת הלהקות הישראליות הטובות.
מאור כהן- כי הוא מאגניב ויש לו שירים נחמדים
עמיר בניון- אל תרימו גבה, הוא פשוט מדהים!
שלום חנוך- כי שלום גאון. [על בלאקפילד ועל אביב אני מניחה שאין צורך להמליץ פה
]

Benn Is Kane

New member
זה לא הקטע אבל..

כי מה הקטע בלהמליץ על להקות שכולם מכירים? זה כמו שאני אבוא ואגיד "כדי לכם לנסות איזה להקה בשם בלאקפילד, הן אחלה להקה", בפורום של בלאקפילד.. אני מאמין שאני חידשתי לכמה חבר'ה פה... אני לא חושב שיש מישהו בפורום שלא מכיר מישהו מהרשימה שלך.

LightbuIb sun

New member
למה אתה מבקר אותה?

זאת המוזיקה שהיא אוהבת וזו המוזיקה שהיא ממליצה לאחרים לשמוע. אני לא כותב את זה ברוח רעה אבל.. באמת, היא יכולה לכתוב מה שהיא תרצה, גם אם היא לא 'מחדשת' כמוך

Apoca1ypse

New member
שלי

Paatos - אם אני לא טועה גם מחממים את פורקיופיין בטורים שלהם באירופה, להקת פרוג-רוק שבדית אפילו מין צ'ילאאוט שכזה- ואחלה סולנית אלבום מומלץ Kallocain Pure Reason Revolution אותה להקה אנגלית שמופיעה יחד עם בלאקפילד (בד"כ) להקת פרוג-רוק לא רעה, הייתי ממליץ על The dark third טוב אז איך...לא המלצת על Riverside? ריברסייד מעולים, פשוט ככה האלבום היותר חדש של הפולנים האלה אפילו עדיף מהקודם שגם הוא אדיר - כדאי לכם לשמוע את שניהם Second Life Syndrome אחד האלבומים שכמעט נכנסו ל5 מתחת לשרשור הזה... כנ"ל ל Out of Myself Tenacious D משהו קצת שונה, שרובכם בטח מכירים אבל ג'יק בלאק גאון ואי אפשר להתעלם מזה, מיינסטרים או לא כדאי לכם לשמוע את האלבום שלהם שכולל לא קצת קטעים קומיים (האלבום- שם הלהקה) Tiamat גות'יק מטאל משבדיה לא רע בכלל, נכנסתי לחומר שלהם יותר בשנה הזו אלבום מעולה לדעתי, Wildhoney אינסטרומנטלים לפנים, אותם הנגנים של דרים ת'יאטר, הקלידן והגיטריסט: Jordan Rudess & John Petrucci או שניהם לחוד, עם אלבומים מטורפים John Petrucci - Suspended Animation Jordan Rudess - Rhythm of Time לא לשכוח את Liquid Tension Experiment כל מילה מיותרת לגבי הרכב האינסטרומנטל הטוב שקיים כרגע, פשוט עובדה קצת אלקטרוני: God Module אישית אני חולה עליהם, הארש-איביאם. כיף לשחק עם זה אלבום מומלץ Empath Air האלבום האחרון לא משהו, באמת אבל דברים כמו Talkie Walkie תמיד יהיו יצירות מופת של זוג הצרפתים האלה Infected Mushroom כתבה קורעת עליהם בידיעות אחרונות - שבעה לילות מומלץ לקרוא, באמת גאווה למדינה האלבום האחרון שלהם פשוט תותח, השיר השני Heavyweight נשמע כמו פרוג-מטאל עם אפקטים אלקטרוניים בכללי, הם לא ממש פסי-טראנס כמו פעם, בהחלט משלבים כ-ל סגנון במוזיקה שלהם תבחינו בכך באלבומים Converting Vegetarians CD2 Vicious Delicious (האחרון שיצא כולל ראפ-מטאל-סולואים מטורפים של ארז נץ-ג'אז וכו', הכל משולב בצורה גאונית) האלבום הכי טוב שלהם - Classical Mushroom ללא ספק... אממ...ישראלי? אינפקציה! תהנו

Benn Is Kane

New member
כן, שחכתי את Riverside...

בהחלט להקה טובה מאוד. טוענים שהיא הדבר הכי דומה לפורקיופיין טרי כיום, אבל אני דיי חולק על זה. לדעתי אין להקה שקרובה למה שPTREE עושה. אינפקטד באמת מעולים. בכתבה שלהם הם יורדים על אביב, בלאקפילד וטוענים שאביב היה מוכן למכור את הכלייה של סטיבן בשביל הכסף שהם עושים מהופעות והפרסום שלהם
. טניישס D גדולים, והסרט שלהם פשוט קורע. אחד מהסרטים שהשתמשו שם במילה Fuck הכי הרבה איי פעם. לא אהבתי את הפרוייקט סולו של פטרוצ'י, אבל ההופעה שלו ביחד עם רודס גדולה. ליקוויד טנשן זה
גדול.

Apoca1ypse

New member
לזה התכוונתי

חבל שאין להם זמן להופיע בארץ, במקום נורמלי אחח, פתאום כיף להיות קרייתי

כמה המלצות

Martin Grech - הבנאדם גאון. הוא כתב את האלבום הראשון שלו (וההכי טוב) כשהוא היה רק בן 19. שם הוא שר ומנגן על כל הכלים. שירים מומלצים הם Dali, Open Heart Zoo, Penicilin. יש לי את האלבום שלו כבר כמה שנים, ואני מתלהב ממנו כל פעם מחדש. RPWL - להקת פרוג נחמדה מאוד מגרמניה שהתחילה את הקריירה שלה בכלל בתור להקת קאברים לפינק פלויד, אבל בסוף החליטו ללכת בדרך שלהם...וטוב שכך. ממליץ על האלבום World through My Eyes Tweaker - הפרוייקט של כריס וורנה, המתופף לשעבר של NIN. סוג של אינדסטריאל לא כבד מדי. ממליץ על האלבום 2 AM Wake UP CALL Kino - להקת פרוג המורכבת מג'ון מיטשל (ארנה), פיט טרוואבס (מריליון, טרנסטנליק) וקריס מייטלנד מפורקיופיין
יש להם רק אלבום אחד. ועדיין לא הצלחתי לשים עליו את הידיים (שלא כמו כל האלבומים האחרים שאני ממליץ עליהם, שיש לי אותם) הוא עולה איזה 30 $ באמזון
בכל אופן...מומלץ A Perfect Circle החצי הקל יותר של tool. הפרוייקט צד של מיינרד. כל 3 האלבומים מומלצים מאוד. The Servant - עדיין לא שמעתי על מישהו שלא התאהב בשיר Cells שלהם. Seer - להקה שעדיין לא הצליחה להגיע לקהל רחב, אבל הם פשוט מעולים. סוג של רדיוהד/מיוז כבדים יותר. OSI - להקת פרוג אמריקאית, שנעזרה במייק פורטנוי בתיפוף, ואפילו בסטיבן ווילסון לשיר אחד. (מי שזוכר, העלתי לקומונה בהורדת השבוע את השיר Shutdown Rene Aubry - גיטריסט ג'אז מעולה. ממליץ על כל האלבומים שלו. במיוחד על Signes מספיק לעכשיו.

Benn Is Kane

New member
Kino...

לא אהבתי בכלל. יש לי את האלבום, והוא לא יותר מבינוני. אם אני לא טועה, גם ג'ון ווסלי, הגיטריסט של PTREE בהופעות, מנגן שם. מכיר פה את כולם חוץ מאת מרטין גרץ'. את פרפקט סירקל לא אהבתי במיוחד. RPWL - ל שמעתי מספיק, אבל ממה שמעתי הם ממש טובים. כל השאר הם
אחד גדול. במיוחד Seer, שהם לדעתי העתיד בתחום שלהם.

נר2

New member
amiraminc

Amiraminc להקה ישראלית חדשה ששרה באנגלית והוציאה אלבום בכורה בשם "little defects" לא מזמן בהוצאה עצמית. יצא לי לראות אותם בהופעה שבוע לפני זאת של בלקפילד והיה מצוין. סולן הלהקה עמירם עייני כותב את רב השירים וניתן לשמוע שניים מהם, את alright ו-little defects בערוץ 24.

נר2

New member
amiraminc

Amiraminc להקה ישראלית חדשה ששרה באנגלית והוציאה אלבום בכורה בשם "little defects" לא מזמן בהוצאה עצמית. יצא לי לראות אותם בהופעה שבוע לפני זאת של בלקפילד והיה מצוין. סולן הלהקה עמירם עייני כותב את רב השירים וניתן לשמוע שניים מהם, את alright ו-little defects בערוץ 24.

Apoca1ypse

New member
כן...לא רע בכלל

אני זוכר ששמעתי מחבר את השיר הזה ד"א אני בעצמי שכחתי משהו שהיה לא קצת ב24 Solstice coil - deep child ממה ששמעתי גם הם די טובים, אפשר למצוא את הסולן שלהם אפילו בפורום רוק מתקדם כאן D= את ההשפעה מרדיוהד אפשר לשמוע בקלות

למעלה