שרשור המתכונים הגדול!

nepthys

New member
שרשור המתכונים הגדול!

טוב, האמת שחוץ ממני ומארדן, אני לא יודעת מי כאן חסיד גדול של להכין קטורת\שמן\קרם\אבקה ביתית... אבל אני בכל זאת מתחילה את השרשור הזה כדי לחלוק מחוכמתי ואולי להוציא גם כמה פנינים משלכם (אם יש, אני מקווה..). אז אפשר לשחק משחק: אני אתן מתכון שאני אוהבת, ומישהו אחר (בתקווה..) יתן מתכון אחר עם אחד הרכיבים שציינתי. אני אנסה להסביר איך עושים דברים מסויימים יותר בפשטות ככה שגם מי שמתחיל יוכל להבין.. מעבר לכך אני רק רוצה להגיד שהשימוש בעשבים בכל צורתם, אם זה שמן, קטורת וכו', הוא אחת הדרכים המספקות ביותר לעשות מאגיה לדעתי. ריח של קטורת, אם היא מצליחה, יכול ממש לשנות אווירה ולהיכנס למצב של ריכוז לקראת טקס. גם למרוח שמן על הגוף, בעצם פעולת המריחה, הוא אקט מאוד מדיטטיבי. אני חושבת שזה מצויין גם למי שמתחיל ועוד קשה לו עם הטקסים, באמת קל יותר ללמוד בהתחלה על ידי מעשים סמליים כאלו ושימוש בכוח של עשבים. ולהלן המתכון הכי חביב עלי בעולם, קטורת לאלמנט האש: 1 כפית של קינמון (לדעתי קינמון טחון נשרף יותר טוב ממקל קינמון מרוסק) 1 כפית של ג'ינג'ר\זנגביל (שוב, עדיף להשתמש באבקה יבשה שיש בה פחות לחות מבשורש עצמו) 5 טיפות שמן בנזואין (אפשר להשיג בסופרפארם..) את הקטורת אני משייכת לאלמנט האש בגלל החריפות של הקינמון והג'ינג'ר, והמתיקות של הבנזואין. השילוש של מתוק-חריף מאוד מזכיר את אלמנט האש, שהוא אלמנט התשוקה אבל גם של כוח ואומץ. הייתי משתמשת בה כדי לזמן אלים כמו מארס או אפרודיטה - שני אלים יוונים נאהבים, שמהווים שילוב בין כוח המלחמה וההרס לכוח האהבה. (מאוד דומה לפרויד..) כמו כן, הקטורת מתאימה להגנה מכיוון שבצורה סמלית הקינמון הוא גזע של עץ, והג'ינג'ר הוא חלק מצמח שנמצא מתחת לאדמה (בדומה לשורש). את השילוב הזה כדאי לערבב קצת עם עלי ומכתש, ולשרוף על פחם של נרגילה בתוך כלי חסין אש (וטוב יהיה אם הפחם ישב על כמה אבנים שיספגו את החום). למרות זאת מכיוון שלפחם יש ריח שהורס את הריח העדין של הקטורת, ולא כל כך נעים בחדר סגור, הייתי ממליצה לשים את התערובת בתוך חתיכת קטנה של נייר כסף, ואת זה לשים מעל נר. אפשר להשתמש במאדה של שמן, להסיר ממנו את הקערית ולשים במקומה את הנייר כסף. בסופר אפשר למצוא תבניות קטנטנות מנייר כסף להכנת מאפינס, או מגיני-שעווה של נרות מנייר כסף, שאפשר לשים בהם את הקטורת ואז לשרוף. אפשר כמובן לשרוף גם על מחבת מעל מקור חום כלשהו.

RainBird

New member
מי פלורידה- מי רוחות (או נפש) שלא תחשבו שזה מים מהאקוויפר של פלורידה- זה שם של אחד הבשמים המסורתיים במאגיה של הוודון. בזמנו נתקלתי בהמוני מתכונים לזה- רובם מורכבים ודורשים חומרים מיוחדים. אבל בספר של סטפני רוז בירד Sticks, stones, roots & bones יש מתכון מפושט. הניחוח הזה אמור דבר ראשון להיות בתור אקט של מנחה. על מזבחות וודון מסורתיים יש כוס שבה הבושם הזה שמתאדה לאט אל האוויר. הניחוח הזה אמור להיות גם מטהר או רכיב מעשיר בלחשים שיש בהם כוונות טובות או ברכה, כמו ברכה לבית חדש למשוך אליו רוחות טובות או מזל. המתכון אמור להריח כמו תערובת של תבלינים, הדרים בשילוב פרחים. מי פלורידה מופשטים- מתכון. ליטר מים מזוקקים*. רבע כוס אלכוהול **100% שש טיפות שמן אתרי*** לוונדר שתי טיפות שמן ציפורן (clove) שמונה טיפות שמן ברגמוט. לערבב ולשמור בכלי נקי בעל זכוכית כהה כדי למנוע חימצון. *מים מזוקקים ללא חיידקים מאפשרים שימור חיי מדף ארוכים יותר.ניתן להשיג בבתי מרקחת ** אלכוהול 100% שאינו נועד לשתייה (אני מזהיר אותך רידהו) טוב לחיטוי יעיל ושימור תרכובות צמחיות. במקרה הזה יש הקשר בוודון לעובדה שהרוחות אוהבות תענוגות של החיים כמו אלוכוהול. *** שמן שמיוצר על ידי הצמחים ומזוקק בשיטות מיוחדות- מכיל את ניחוח הצמח בצורה מרוכזת ומסוכן לשימוש כאשר לא מדולל- אז להרחיק מהעור אלא אם כן אתם יודעים מה אתם עושים. במקרה של שמן לוונדר בטוח להשתמש בו בצורה מקומות לחיטוי פצעים- אבל שמנים אחרים יכולים להזיק. לדוגמא שמן קפסיקום יכול ליצור כוויות על העור ושמן ברגמוט יכול לגרום לשיזוף מוגבר ומהיר במקרה של חשיפה לשמש. אני אישית אוהב להוסיף טיפה של שמן וורדים כדי להעלות את הניחוח הפרחוני ולאזן את ההדרי. הבא בתור?

nepthys

New member
חליטת ריכוז למבחנים

כשרק התחלתי להתעסק עם עשבים ברגמוט נשמע לי כמו שם אקזוטי כזה. אבל גיליתי שקל להשיג אותו בשמן, ומעבר לכך, הוא רכיב מאוד מאוד נפוץ בתה. תה ה-earl gray הוא תה בריטי שמורכב בד"כ מתה שחור עם כמה טיפות שמן ברגמוט (עדיף לא לנסות להכין בבית, לא כל השמנים הקנויים מתאימים לשתיה..). ניתן להשיג את התה כמעט בכל סופר והוא טעים מאוד, יש לו ארומה עם נוכחות חזקה והוא מאוד שימושי במאגיה. לברגמוט ריח תפוזי מאוד מעורר שמתאים לדעתי לכשפים שאמורים לעורר חשיבה, ולאלמנט האוויר. יש מיתוס לא מוכח ושאין לי מושג מאיפה הגיע, לפיו רוזמרין תורם לשיפור הזיכרון, ולכן גם הוא התאים לי כשחיפשתי משהו שיעזור לי ללמוד. מעבר לכך, הרוזמרין הוא צמח שמשתלט על אדמה בקלות, והוא צומח בכמעט כל גינה. קל להשיג אותו - פשוט לקטוף, לשים באגרטל, ולהוסיף לחליטות או לבישול כשצריך. מעבר לחיפוש אחר צמחים, עבדתי עם כמה אבנים כדי להצליח להתרכז במבחנים ובלמידה, והכלציט הכחול (בהמלצתו של ארדן..) התאים לי הכי. יש לו צבע כחול מאוד מרגיע, אבל הוא גם מצליח לשמור עלי מרוכזת. לכן מה שאני עושה כשאני לומדת למבחן הוא לחלוט: כפית תה ארל גריי (תה בתפזורת, באופן כללי, כמעט תמיד איכותי יותר מתה בשקיות.. לא ברור לי למה, זו פשוט עובדת חיים) 8 עלי רוזמרין (מספר סמלי, מכיוון ש-8 הוא מספר של חוכמה אין סופית, ושל שלמות) כלציט כחול כדי לחלוט תה בצורה הכי יעילה, כדאי לשים את העשבים בכוס ולכסות אותה במגבת או צלוחית. רק אחרי שהמים הרותחים התקררו מעט, אפשר להוציא את העשבים ולהכניס את הקריסטל. אני ממליצה לעשות קצת מדיטציה, לעשות שיחת מוטיבציה עצמית, לשתות את החליטה ולהתחיל ללמוד. לי זה עוזר מאוד, ואת הקריסטל אני לוקחת איתי גם למבחנים.

שמן חיזוק לידה

הי, אני חדשה בפורמכם המרתק, מתעסקת בהריון, לידה, הנקה והרבה צמחי מרפא ובאך. כשהצירים מתרחקים זה מזה והמצב רוח מתכדרר לכדור קוצים חסר סבלנות, וצריך לנתב מחדש את האנרגיה לחיבור לאש ולאדמה, לשלווה וסבלנות וגם תשוקה ונשימה- בבקבוקון 30CC שמן שקדים מוסיפים 6 טיפות שמן תפוז, 3 טיפות שמן מנדרין ו3 טיפות שמן יסמין. מריחים וכן מעסים על אגן הירכיים ועצם הזנב להקלה בכאבי הלידה. זהירות: מזרז לידה, מאוד. יכול להפוך לידה קצרה ללידת בזק ולכן להשתמש מעט מעט ובפיקוח מיילדותי.

RainBird

New member
ברוכה הבאה! אני מכיר את הצמח שעל שמו את קרויה ../images/Emo13.gif השתלבות נעימה בפורומינו הנעים והנוח

nepthys

New member
ברוכה הבאה!

שמן לאהבה (ובעיקר לסקס) שלא מצריך המון שמנים של פרחים (שהם בד"כ היקרים יותר): 2 טיפות לוונדר 2 טיפות תפוז 2 טיפות ג'רניום מכאן אני הכי אוהבת את הלוונדר. ללוונדר תכונות מאוד מרגיעות (לא רק הריח אלא גם מבחינה רפואית), הוא צומח מלא בארץ, ואפשר לעשות איתו כמעט הכל. אפשר לייבש ולשים בשקית בארון כדי שיהיה ריח טוב, אפשר לשתות אותו, ויש לו פרחים מאוד יפים שאפשר לקשט איתם את הבית וגם את המזבח... השימוש הכי טוב לשמן אהבה הוא לדעתי, לערבב אותו עם קצת טלק ולשים על מצעים ובגדים תחתונים. ארדן-אני יוצאת אלייך בבקשה אישית, לאור כל הניסויים שעשיתי בבית ולא הצליחו, לאור השעווה שלא התערבבה עם השמן, חמאת השיאה שהייתה שמנונית כבר מלכתחילה, ושאר האילתורים הביתיים שלא עבדו - תן לי מתכון טוב לבסיס לקרם!

RainBird

New member
טוב נו, רק אל תאכלי אותי! קרם פנים של קירקה. למה של קירקה? כי היא הייתה מכשפה, היא הייתה יפה, היא הפכה גברים לחיות וזה נקרא לוגו! זה מוכר יותר! חמש כפות ג'ל אצות מוכן- בסיס מימי ופחות שומני. 7 טיפות שמן אובליפיבה- שומניות אבל לא כבדה. ניתן להחליף בחוחובה 2 טיפות קמומיל גרמני כחול- מאוד טוב לאקנה, פצעונים וסריטות. מרפא צלקות בלי להשאיר סימנים. יקר אבל שווה את זה. כחול בגלל כמות האזולן הגבוהה שבו. 4 טיפות שמן לוונדר- שעושה פעולת ניקוי, וגם עוזר עם פצעים ונקבוביות נפוחות 2 טיפות שמן ערער- גם מנקה וגם "סופח חום" מן העור ומשאיר אותך לא סמוקה. טיפה אחת של שמן ורד מרוקני. לערבב בצנצנת מחוטאת ולשמור במקום קריר ויבש אבל לא קר כמו מקרר. ארדן.

gwizard

New member
אגב, קריסטלים

לי אישית מאוד עזר לריכוז ולמידה טורמלין כחול. סתם טיפ למי שירצה לנסות.

PurpleFilth

New member
לגבי הרוזמרין,

הבנתי שהמיתוס מגיע מיוון העתיקה (כך לפחות כתוב על המאחורה של שמפו הרבל אסנס בריח רוזמרין =]).

רוזמרין ../images/Emo45.gif

יש לו ריח נפלא כשכותשים אותו! שונה לגמרי מהריח המקורי שלו או הריח שלו לאחר הרתחה. והוא בהחלט עוזר לכל מה שקשור בלמידה,גם מהניסיון שלי. (לאחר שארדן המליץ) והוא גם טוב נגד נשירה בשיער: חולטים ושוטפים בו את השיער יום יום.

RainBird

New member
עוד קצת על רוזמרין- ישנה אמונה עתיקה שרחיצה באמבט של רוזמרין משמרת ומחזירה נעורים ../images/Emo13.gif

RainBird

New member
אני מפחד רק שאת בוגדת במרווה ידידתך משכבר הימים בצורה זו שאת נותנת כזאת אהבה לרוזמרין

gwizard

New member
תה נגד שיעול וליחה

להלן מתכון אשר עוזר לי כל פעם שיש לי שיעול או ליחה (טוב במיוחד למעשנים). חצי כפית רוזמרין חצי כפית נענע רבע כפית לימונית כמה עלי תה ירוק סיני או טיון רגיל אם אין מערבבים את שלושת הראשונים יחד לתערובת אחידה ע"י תחינה עם עלי ומכתש אם המרכיבים טריים. אם מיובשים אז רק מערבבים. שמים את תערובת הצמחים המוכנה יחד עם התה לכוס, שופכים מעל מים רותחים. חשוב מאוד שהמים יהיו כמה שיותר קרובים לנקודת הרתיחה. זאת אומרת להרתיח את הקומקום אחרי שסיימתם להכין את התערובת ומייד לשפוך לכוס אחרי שרתחו. מכסים את הכוס בניילון נצמד ומשאירים ל-5 דקות. ניתן להוסיף סוכר או דבש לפי הטעם למי שלא רגיל לתה קצת מריר (בגלל הרוזמרין).

nepthys

New member
יש כוסות ממש יפות

שאפשר לקנות לחליטה והן כייפיות. זה בא בצורת ספל, כשבתוכו יש עוד חלק מחרסינה שמהווה מסננת ואפשר להוריד אותו, וגם מכסה בנוסף. ככה שאתה שם את המסננת בתוך הספל, שם בה את העשבים ואפילו קריסטלים, שם על זה מכסה, ואז אתה יכול להוציא את המכסה והמסננת יחד עם העשבים ולשתות בלי שצפים לך עשבים בתה. זה ממש כיף. ועכשיו לעוד סיפור מרגש. לפני שנים רבות בארץ רחוקה, טיילתי באיזו עיירה שכוחת אל, ופתאום הגעתי לחנות של קטורת. זה באמת היה מוזר, כי לא חשבתי שאיפשהו קיימת חנות רק של קטורת, ועוד בכזה מקום משעמם, אבל זה בערך כל מה שהיה שם, ואולי כמה תבלינים וקטניות אורגניות. בכל מקרה, ראיתי את הבחור שורף קטורת בצורה משונה. הוא לקח מבער (דיפיוזר) של שמן, אבל במקום שתהיה לו קערית מחרסינה בה יש מים עם שמן, הייתה שם סוג של מסננת קטנה, ובתוכה קטורת. המסננת התמקמה מעל הנר, וכך העשבים נשרפו. בלי ריח מצחין של פחם. אבל לצערי, לא ידעתי, מאיפה להשיג כזו מסננת. לא היה שם בשום מקום כזה דבר, ולא הצלחתי להסביר למוכר, שלא הבין אנגלית, שאני רוצה לדעת איפה משיגים כזה חלק שאפשר לשרוף עליו קטורת. מאז, הייתי לוקחת מבער של שמן, ושמה עליו נייר כסף - בדרך כלל מהתבניות הקטנות של המאפינס, או נייר כסף שמיועד לתפוס שעווה נוטפת של נר. הקטורת הייתה נשרפת על הנייר כסף אבל בכל זאת היה לזה ריח מוזר, מתכתי.. חיפשתי בכלמיני הזדמנויות בחנויות של ברגים ושאר חומרי בניין, מהיכן אפשר להשיג מסננת עם חורים דקים כל כך שהקטורת לא תימס או תטפטף לתוך הנר. ואז, לפני יומיים, הייתה לי הארה. הייתי ב-cook store, ראיתי דברים שאין לי כסף לקנות, ופתאום ראיתי שייקר של אבקת סוכר. אפילו, יש לי אחד כזה בבית. ואז נזכרתי, שהמכסה של השייקר, הוא בדיוק כמו מה שראיתי אז, כשהייתי בחנות. ולמרות זאת, לא הייתי בטוחה שזה יעבוד, מכיוון שייתכן שהמתכת תעשה ריח לוואי מוזר (כמו שעושה הנייר כסף), וגם חשבתי שייתכן שהשרפים שאני משתמשת בהם, כמו לבונה ומור, יידבקו למסננת ואי אפשר יהיה להשתמש בה שוב. ולכן היום ניסיתי את זה - וזה עובד. זה הופך את כל מלאכת הכנת הקטורת הרבה יותר קלה ונוחה, מכיוון שאין צורך לדאוג לפחמים שיסריחו את הבית, ובמיוחד כשפחמים לא תמיד נדלקים והם די מגעילים באופן כללי ולא בריא לשאוף אותם. ועכשיו כדי שיהיה גם מתכון, זו הקטורת שניסיתי, גרסא קצת שונה של הקטורת איזיס של סקוט קונינגהאם: 3 חלקים מור 2 חלקים לבונה 1 חלקים עלי שושנה 2 טיפות שושנה 2 טיפות יסמין 2 טיפות מאסק 2 טיפות אילנג אילנג עצה: תמיד תשתמשו בקטורת מיד כשאתם מכינים אותה. הקטורת הכי נחמדה היא קטורת שעשויה מערבוב של שרף ושמן (לדעתי). עלים נשרפים פחות טוב. למרות זאת, משום מה אם זה עומד אפילו יומיים בצנצנת, זה מאבד מריח השמן... נתתי מידה של חלקים, אבל כדאי שתדעו שבשביל שימוש אחד צריך שסה"כ החלקים המוצקים (כלומר, מה שלא שמן) יהיו כפית. זה ממש לא הרבה. הטיפות של השמן מחושבות לפי כפית של תערובת עשבים. אני אישית קונה מור, לבונה, סנדלווד ובנזואין באיביי, אבל ארדן טוען שאפשר להשיג גם בשווקים בארץ אם מחפשים ממש טוב..

RainBird

New member
מור לבונה ובנזואין ניתן ממש להשיג בקלות בארץ- סנדלוור בצורה של שמן. ממש נלחמתי עם אישה זקנה שהייתה צריכה את החתיכה האחרונה בחנות תבלינים ערבית עתיקה בנצרת. הרבה חומרים כמו שושנת יריחו וכדומה הגיעו בהברחה מסוריה אבל אחרי האינטיפדה המקורות האלו אזלו למוכר- יחד עם הסנדלווד. אז היא הייתה צריכה את זה כתרופה עממית לכאבי פרקים- אבל שתשתמש באספירין כמו כל הזקנים האחרים, יש לי עבודה מקודשת לעשות עם החתיכה הזאת ../images/Emo13.gif מי הפנים הטובים ביותר בעולם: שלוש כפות מי וורדים 8 טיפות שמן ערער. תודה לאבוני על המתכון הזה שקיבלתי לפני שנתיים. לערבב היטב לפני השימוש.

RainBird

New member
פיתוי עם גבישים ../images/Emo13.gif זוג גבישים שביחד יוצרים פיתוי- קרנליאן וגראנט. הם מפעילים את הצ'קרות התחתונות. הטיפ הוא לפזר זוגות שלהם ברחבי המקום שבו הפיתוי אמור להתרחש. אם לא בא לכם ממש לפזר גבישים בכל מקום, אפשר לשים את הגבישים במים שיקבלו את התכונות שלהם ולהזות על הפנים והגוף לפני פיתוי. עובד מנסיון.

nepthys

New member
תוספת

למים בהם משרים את הגבישים מומלץ להוסיף פרחי הדס (שיש כמעט בכל גן ציבורי בארץ הזו...) וקליפת לימון. שני צמחים קלים להשגה שהיו מקודשים לאפרודיטה. מעבר לכך, כמובן שאפשר להוסיף עלי ורדים. אני אוהבת להשתמש בשילוב של סאנסטון ומונסטון, שתי אבנים ש"משלימות" אחת את השניה ומייצגות איחוד ואהבה של גבריות ונשיות.

למעלה