שרשור הפעולה השבועית

F00D Is G00D

New member
שרשור הפעולה השבועית ../images/Emo168.gif

על שלי כמובן התעצלתי, ולא הספקתי...

F00D Is G00D

New member
קומונתה.

מחלקים את הקבוצה לשתי קבוצות. 1. הקבוצות מתחרות בינהם על שתיית כמות התה הגדולה ביותר בזמן קצוב. 2. כל קבוצה צריכה לעשות הצגה שקשורה לתה (המצאת התה?!?) ההצגה שקשורה ביותר לתה או היפה ביותר. זוכה בנקודות! 3. במשימה זו. על הקבוצה לקלוע תה בעזרת אקדח תה לתוך כוס העומדת על עמוד או שאם זה חברה מספיק עם "ראש פתוח" אז שאחד מחזיק את הכוס 4. על הקבוצה להביא כמה שיותר שקיקי תה מהבית (והשכנים) בזמן מוקצב של 15 דקות. הניקוד יחושב לפי סוגי התה.. והכמות. 5. הקבוצות צריכות להכין את התה הכי טעים מכל התיונים. ולהגיש לנו אותו... התה הטעים ביותר זוכה 6. על השולחן יעמוד 50 כוסות תה. בכוס אחת נשים במקום הסוכר מלח. (הרבה מלח) אסור לאף קבוצה לקחת את כוס התה עם המלח. הקבוצה שלוקחת, מפסידה 7. כל אחד מקבל X במבות – הסבר קומינזם. סיכום הנקודות אני עדיין מחפש עוד פעילות לקומנויזם. אשמח להצעות

eviv

New member
נראה לי

שאתה חוטא למטרה אם אתה תסביר מה זה קומוניזם בהגדרות ברורות ואם לא תסביר באופן ברור זה היה מאוד שיטחי וחסר כל תועלת. אני ממליץ לך לדבר על ערכים של סוציאליזם כמו סולידאריות וכמו ערכים אחרים של הומניזם בו האדם הוא ערך עליון ולא לגרור את החניכים שלך בכיתות ד' להסברים בילתי מובנים או למשחקונים שלא באמת מעבירים את ההגדרה המדוייקת...

F00D Is G00D

New member
התיעצתי עם מרכזת ההדרכה הארצית

והסתבר שתנועת הנוער שלנו לא יכולה לנקוט עמדה לגבי הזרם. זאת אומרת שלסוציאליזם יש לי הרבה מה להסביר, הקאפיטליזם זה כל כך פשוט שלא צריך להסביר. והקומוניזם די ריק מתוכן-אומרים:זה קיבוץ. אז אני מצד אחד מנסה לא להגזים בידע שאני נותן-ומצד אחר אסור לי להצמד לשום זרם... גידי

eviv

New member
גידי...

סוציאליזם זה שם שמאגד הרבה זרמים. הקומוניזם והסוציאל-דימוקרטיה, ואפילו האנארכיזם נכנסים לתוך זרם זה. הקומוניזם זה ממש לא קיבוץ, הקומוניזם הופיע בהיסטוריה בתור מספר שנים חד ספרתי בזמן לנין ברוסיה. כשאתה אומר זרם למה אתה מתכוון?

F00D Is G00D

New member
ממ הכל מתקשר בפנים.

זרמים אני מתכוון בדיוק כמו שכתבתי במחברת היסטוריה לפני 3 שבועות. העובדה השטחית היא שיש קפיטליזם סוציאליזם והקומוניזם של מרקס. לפי הספר בהחלט מתייחסים לזה כ 3 זרמים נפרדים, לפי המורה והאינצקלופדיה הקומוניזם הוא אכן חלק מהסוציאליזם אבל ההתפתחות דווקא היתה הפוכה. קודם קומוניזם של חלוקה שווה בין כולם ואז שכלול לסוציאליזם שכל אחד מקבל כמה שהוא צריך אז מול החניכים התייחסתי לזה ככה: סוציאליזם. שיטת ממשל בה כל אזרח מקבל תמיכה מהממשל על פי צרכיו ויכולתיו להשיג את צרכיו קומוניזם. שיטת ממשל שעל פי המודל כל הרכוש שייך לכלל(מדינה) והאזרחים מקבלים חלק מהכלל באופן שווה, אולם כל הכנסה מגיעה ישירות אל הכלל ואין הון פרטי, המודל הזה נבנה בקיבוץ וזה היה יסודו של הקיבוץ הראשון ושל הקבוצה הקטנה(לפני הקיבוץ). בנוסף ולזה לא התיחסתי כי זה פוזל לנקיטת עמדה. שיטת ממשל כושלת שהתקימה ברוסיה, קפיטליזם, העולם הכלכלי המוכר לנו כיום בו כל אחד לוקח כמה שהוא יכול עם מינימום התחשבות באחר ותוך מבט בראיה קרובה ולא מתוכננת... גידי

eviv

New member
קומוניזם

קומוניזם גם הוא מתייחס בתיאורייה שלו לעניין לתת לאנשים לפי הצרכים שלהם. ואם הבאת את הקיבוצים כדוג' גם שם היה נהוג ועדיין נהוג לתת לאנשים שונים דברים שונים בכדי לספר את צרכיהם. בוא נעזוב את העניין הסמנטי כי הוא סתם שולי, אבל כל השיטות הללו יסודן הוא שהמדינה תדאג לאזרחים לכל צרכיהם ההבדלים בין הזרמים השונים זה כמה המדינה תתערב ואיך.

F00D Is G00D

New member
זה פעולה שבועית....

אז אפשר להוסיף מתי שרוצים במהלך השבוע, פשוט ברוב הסניפים בארץ מעבירים ביום שלישי או שישי. ואיפה שמעבירים בשישי עד יום שלישי כבר צריך להגיש מערך.. אז זה היה נראה הכי הגיוני... בתאכ'לס אפשר להעלות בכל יום במהלך השבוע, במיוחד בפורום לא קפיץ כמו שלנו...

יום שלישי היה פורימון

והיום עשינו פעולת הגשמת חלומות. כל אחד כותב על דף חלום שלו. בתורו כל חניך יוצא החוצה ובנתיים האחרים מכינים ת]אורה ומגשימים לו חלום למשל- חלום: לזכות בששטוס ולטוס לח"ול אז כולם מכינים כאילו מטוס וכשהוא נכנס עושים- מזל טוב! זכית בששטוס ואז מדמים טיסה.... הלך ממש טוב.... חוץ מאלימות

למעלה