שרשור הפרק השני

Let me entertain you...זה השיר

של רובי וויליאמס שמופיע בפרסומת של התוכנית ואז מאוד מרגיז אותי... לבדר אותנו על חשבון אחרים? לגרום לאנשים האלה שמופיעים בתוכנית שעומדים לרצוח אותם? שהם צופים ברוצח שכיר אמיתי בפעולה? או לגרום לאנשים לחשוב שהם נאשמים בגין שוד שכלל לא ביצעו? או יותר טוב, לגרום לאנשים לחשוב שהם רואים שעומדים לרצוח בחורה אחרת... זה ממש יבדר אותנו... ולמה עושים את זה? "כדי לבחון התנהגות של אנשים אחרים במצבים לא שגרתיים" זה מחקר לכל דבר ולא נענתי מקום כששאלתי האם זה עבר אישר של ועדת הלסינקי והם האנשים האלה יודעים שהם משתתפים בניסוי ושהם יכולים לצאת ממנו בכל זמן שהם רוצים? התוכנית הזו יכולה להוביל לבעיות בריאותיות באנשים אלה למרות שהם צעירים כמו לחץ דם גבוהה עד כדי התקף לב או שבץ. ראיתם את הורידים בגרון של הבחורה בגופיה הלבנה? הם אמרו שזה נקרא "ורידי אמת" שהגוף זועק שהוא דובר אמת...אבל למה רואים את הורידים האלה...בגלל שלחץ הדם עולה והם הופכים לבולטים לעין. כך שגם נוצר נזק גופני לטווח הארוך. אם אותי היו מעבירים מסכה כזו של התעללות (שזה ממש כך) הייתי תובעת את התוכנית על עוגמת נפש ודורשת פיצויים. זה לקחת בנאדם ולהתעלל בו. לגרום לו לחשוב שהוא עובר משהו שמתרחש במציאות כשזו בעצם "מתיחה".
אם הודעה זו תמחק אני אראה בכך עוול גדול מפני שבסך הכל אני מביעה כאן דעה ולא עשיתי דבר הנוגד את חוקי תפוז

התוכנית הזאת ממש מטומטמת!!

אני חושבת שצריך לתבוע את מי שעושה את הסדרה הזאת...!!! אסור לקחת אזרחים ולעשות להם טראומה סתם כדי לבדוק איך הם יגיבו. זה לא פייר, זה לא בסדר ואני מקווה שגם לא חוקי!!! זו פשוט חוצפה ואני מקווה שהסדרה תרד בקרוב ושיפסיקו לשדר אותה ולצלם פרקים שלה. זו ממש חוצפה!!!

אם את כ"כ מתעבת את התוכנית הזאת,

למה המשכת לראות גם את הפרק השני? ונמאס לי כבר שאתם קוראים למתיחות האלו "התעללות", "עריכת ניסויים פסיכולוגיים באנשים ללא הסכמתם" וכו'. זאת לא התעללות! ברור שבזמן המתיחה האנשים האלה מאוד לחוצים, אבל אח"כ כשזה נגמר והם מביטים לאחור, הם מתייחסים לזה כאל חווייה, וזה בדיוק מה שזה! אין מאחורי התוכנית הזאת שום כוונה רעה! בסה"כ מוציאים אנשים להרפתקה מעניינת, וזה נחמד! לפי התגובות שלכם אפשר לחשוב שחטפו אותם והעבירו אותם עינויים קשים, וזה עוד במקרה הטוב! באמת חבל שאתם לוקחים את זה כ"כ קשה! חשבתם אולי שאם הנמתחים היו באמת כ"כ סובלים כמו שאתם טוענים, הם לא היו מסכימים שיראו אותם בטלוויזיה, והתוכנית הזאת בכלל לא הייתה עולה לשידור (ולא, לא שילמו להם גרוש עבור ההסכמה לשידור, כפי שאתם מנסים לטעון)? חשבתם אולי שאם באמת היו מעורבים כאן מעשים לא חוקיים, העו"ד שיש להם בצוות כבר היה מזהיר אותם שהם חשופים לתביעה? נמאס לי כבר לשמוע את הקטילות שלכם על התוכנית! אתם לא רוצים לראות אותה, אף אחד לא מכריח אתכם! אבל אל תהרסו לאנשים שכן אוהבים ותנסו לגרום לכך שהיא תרד מהמסך לפני שישודרו כל הפרקים שצולמו! איך אתם הייתם מרגישים אם מישהו היה נכנס לפורום של התוכנית שאתם אוהבים ומתחיל לקלל את התוכנית ולכתוב כמה שהוא שונא אותה ורוצה כבר שהיא תרד ושהיא דבר מיותר בטלוויזיה? נכון שהייתם תומכים בסילוקו וחסימתו מהפורום? ולפני שיקפוץ פה איזה "חוכמולוג", אז לא, אין לי שום קשר לצוות של התוכנית הזאת, אני לא מכיר אף אחד מהאנשים שם, ואני בטח לא עובד בשבילם! אני בסה"כ אדם פשוט שאוהב את "המזימה" ורוצה שימשיכו לשדר אותה!

bucky23

New member
הרפתקאה מענינית?

אם גורמים לך לחשוב שמישהו מאיים עליך ואתה יכול למות או לראות מישהו אחר מת, אתה היית רוצה לעבור משהו כזה? זה נשמע לי יותר כמו התעללות ולא כמו הרפתקאה. כדאי לפעמים לצאת מ"האם אני נהנה לראות את התכנית או לא" ולחשוב אם כדאי שיהיה משהו כזה ולאיפה זה יכול להגיע. ואיך אתה יודע שלא שילמו להם או פיצו אותם? אין לך מה לדאוג לא יורידו את התכנית בגלל התגובות שלנו, (אם יורידו זה בגלל הרייטינג נמוך). עם ההגיון של המפיקים התגובות שלנו בטח גורמות להם לחשוב, יש! הצלחנו לעורר עניין. בפעם הבאה שינסו להרביץ לאנשים ברחוב כדי לראות מה התגובות שלהם, אני בטוח שככה הם יקבלו הרבה תגובות שמעוררות עניין.

GK_FF

New member
דיי כבר עם התירוץ המטומטם של

"למה המשכת לראות".....

אז זהו, שזה לא תירוץ מטומטם!

מי שכ"כ שונא תוכנית מסויימת, לא מבזבז את זמנו בלהמשיך לצפות בה, בלשהות לאחר מכן בפורום שמוקדש לה ובלכתוב הודעות ארוכות עד אין-סוף שמתארות כמה שהוא מתעב את הסידרה וכמה היא איומה ונוראית. הוא פשוט מפסיק לגמרי להתעסק עם הסידרה, מוציא אותה מהראש שלו ועובר לראות תוכניות אחרות. זה מה שכל בן אדם נורמלי עושה כשהוא לא אוהב משהו. אני למשל, שונא טלנובלות וחושב שהן רדודות ושטחיות. האם זה אומר שאני אכנס עכשיו לפורומים של כל מיני טלנובלות ואתחיל לכתוב עליהן קללות? ממש לא! אני פשוט לא מתעסק עם הסוג הזה של תוכניות ולא מבזבז זמן עליהן! אני חושב שהעובדה שאתם בכ"ז ממשיכים להתעסק כ"כ הרבה עם הסידרה הזאת למרות שאתם טוענים שאתם שונאים אותה, מוכיחה שכנראה שבכ"ז חלק מסויים בכם נמשך אליה ורוצה להמשיך לצפות בה, למרות הכול.

bucky23

New member
כמו

שכתבתי בהודעה אחרת, זה לא כמו טלנובלות שסתם לא אוהבים. יש פה משהו שיכול לפגוע באנשים וזה בכלל לא קשור אם התכנית טובה או לא, הרעיון פה מטריד. אם אני אראה תכנית שמרביצים או גונבים מאנשים ברחוב ואני לא אוהב את זה אז אני אמור להתעלם מהתכנית ופשוט לא לראות אותה? או שעדיף להתלונן ושיורידו אותה? אז נכון שזה לא חמור כמו מה שכתבתי, אבל לדעתי זה לא רחוק מזה, ולא חושב שזה נכון לגרום לאנשים לחשוב שהולכים לרצוח אותם גם אם זה "מתיחה". אם על זה עוברים בשתיקה אז רק ילכו רחוק יותר ויותר בשביל רייטינג. האם זה באמת לא יפריע לך שימתחו אותך ושתחשוב שהולכים לרצוח אותך? אתה חושב שזה קורה רק להם, אבל אם מותחים סתם אנשים שלא יודעים על זה כלום אז בקלות גם יכולים למתוח אותך, אין סיבה שלא.

תתפלא, אבל לא!

לא אכפת לי שיגרמו לי לחשוב שהולכים לרצוח אותי בתור מתיחה (עד כמה שזה נשמע לך מטורף)! ברור שזה מאוד מפחיד בזמן שזה קורה, אבל אחרי שזה נגמר, כשמסכלים לאחור וחושבים על זה, זה נהייה ממש כיף חיים! וככה כנראה חושבים גם הנמתחים, אחרת לא היו מסכימים שישדרו את זה!

bucky23

New member
לדעתי

לאף אחד לא כדאי באמת לרצות את זה, כי פשוט אי אפשר לדעת מה זה יגרום לך לעשות ואי אפשר לדעת איך זה ישפיע עליך. אבל גם אם לך זה באמת לא אכפת עדיין יש הרבה שכן ועדיין זה לא מצב הכי בריא להיות בו. יש כמה תוכניות שזה נראה לי שמתעללים במשתתפים, (אפקט הפחד, דוגמניות) אבל זה עוד בסדר כי כי הם באו לשם מרצון, ויכולים לעזוב בכל רגע, ואם אתה לא רוצה לעבור חוויות כאלה אתה לא חייב. פה אין אפשרות בחירה לא נראה לי אפשר לסמוך על חברים של הנמתח שידעו את המצב הרפואי ואת מי כן כדאי ואת מי לא. וגם יש כאלה בטח שסתם מותחים אותם מהרחוב. לדעתי פשוט אסור להכניס אנשים להיסטריה לא נחוצה בשביל רייטינג.

לתמוך בסילוקו מהפורום../images/Emo6.gif הצחקת אותי

לכל אדם יש זכות להביע את דעתו גם אם אני לא אוהבת אותה וממש לא אכפת לי אם אדם בעל דיעה מנוגדת לשלי יכתוב בכל פורום שהוא. בפורומים של סדרות (שאגב, אני בכלל לא משתתפת בהם) או בפורומים אחרים. אי אפשר להזיז כל אחד שלא חושב כמונו לצד ולסלק אותו זה לא עובד ככה. ועכשיו לעניין עצמו. אולי יש אנשים כמוך שאם היו מעוללים להם דבר שכזה אז הם היו צוחקים אח"כ ובזה נגמר העניין (ולוקחים את זה באופן חווייתי) אבל יש הרבה אנשים כמוני שמרגישים שאם היו עושים להם דבר שכזה, מבחינתם זו הייתה ממש התעללות. היית נהנה אם היו מותחים אותך באופן כזה שמראים לך איך הבן/החברה/ההורים שלך נחטפים/נרצחים/נלקחים בשבי/נמצאים בפיגוע, גם אז זה היה מצחיק אותך? זה ממש מזכיר לי את כל הילדים המרושעים בבתיה"ס שתמיד נטפלים לאיזה מסכן אחד יוצא דופן בכיתתם ומאוד מצחיק אותם לראות אותו סובל (והם חושבים שאף אחד לא "נפגע") אבל ברגע שזה מגיע אליהם הם כן נפגעים וסובלים? זה בדיוק סוג האנשים שצופים בסדרה כל עוד זה לא קורה להם, איזה יופי! איזה כיף! חהחה נורא מצחיק, משעשע ומבדר! אני רוצה לראות את כל אותם "גיבורים" מגיעים למצב של אימה אמיתית כשהם חושבים שעומדים לרצוח אותם, או שכל החיים שלהם הלכו בגלל שרצו להשתתף בג'וב שמכניס הרבה כסף ומסתבר שהם עשויים לשבת על זה בכלא ולאכול אותה בגדול. אני לא יהיתי מוכנה שייתעסקו לי עם החיים באופן שכזה! זכותו של כל אדם להחליט אם הוא רוצה להיות חלק מזה ושלא יעוללו לו את זה ללא אישורו. מעניין עד כמה רחוק ילכו כדי שיצפו בתוכנית הזו או בכל תוכנית אחרת. מעניין איזו תוכנית מטומטמת הבאה יוציאו כדי לבדר את הצופים. מסתבר שפספוסים לא מספיק, צריך לעלות דרגה! (NOT)

תשמעי:

ההשוואה שעשית בין "המזימה" להתעללות של ילדים בבן כיתתם היוצא דופן, בכלל, אבל בכלל, לא נכונה, ואני אסביר לך מדוע: כשאני הייתי ילד, אני הייתי בדיוק מאותם ילדים יוצאי דופן שתיארת כאן, וגם בי התעללו כל הזמן ילדים גדולים יותר וחזקים יותר, ומאוד סבלתי, ככה שאני מבין מצויין, לצערי, על מה את מדברת, כי חוויתי זאת על בשרי. כמובן שאני עצמי מעולם לא העזתי להתעלל בחלשים ממני. מעולם לא מצאתי סיפוק בלגרום לאחר סבל. ובכ"ז, אני מאוד אוהב לראות את התוכנית הזאת! את רוצה לדעת איך זה יכול להיות? מכיוון שהתעללות ילדים אכזריים בחריג בחברה היא אמיתית! הם לא רוצים רק למתוח אותו, הם לא יעצרו את הכול לאחר כמה דקות של לחץ ומתח ויגידו לו שהכול היה מבויים ויסתחבקו איתו אח"כ כמו חברים טובים! בדיוק להפך, הם ימשיכו וימשיכו להתעלל בו ללא רחם, מתוך כוונה אמיתית לפגוע בו!!! לעומת זאת, "המזימה" היא תוכנית בה הכול מתוכנן מראש, הסיטואציות כולן מבויימות, ואם הם רואים שהנמתח באמת מגיב יותר מדי בהיסטריה, הם מיד קמים ועוצרים הכול. אין להם שום כוונה לפגוע בו ולהתעלל בו ולעשות לו באמת משהו רע! וזה ההבדל בין מתיחות לבין התעללות אמיתית!!! עכשיו, אני מבין שיש אנשים כמוך שלא היו רוצים לעבור מתיחות כאלו, וזה כמובן לגיטימי לגמרי. הפיתרון לכך הוא לא לבחור את הנמתחים באופן מקרי ואקראי, אלא להתייעץ לפני כן עם בני משפחה וחברים שמכירים אותם היטב, ולוודא שרוב הסיכויים הם שהם יוכלו לעמוד במתיחה כזאת ולא יגיבו באופן קיצוני, וכאשר תיגמר המתיחה, הם יוכלו לקבל אותה ברוח טובה ולא להתעצבן. ממה שהבנתי, הנמתחים בתוכנית אכן לא נבחרו סתם כך. בפרק הראשון אחד מהם הוא חבר של אילן שושן, והאחרים בפרק הזה ובפרק השני הגיעו גם הם דרך חברים וגורמים שונים המקורבים לצוות התוכנית. בפרק הבא אחד מהם הוא בנו של מישהו מהצוות, וסביר מאוד להניח שכך זה גם לגבי כל הנמתחים בכל הפרקים. אז תהיי בטוחה שהאנשים האלה לא הגיעו לתוכנית בלי שוידאו קודם שהם מתאימים ושאין להם בעייה שימתחו אותם! אז אין לך מה לדאוג! אם את לא רוצה שיעשו לך את זה, זה לא יקרה לך!

מה קשור שההתעללות

היא לא מתיחה בבן כיתה? גם אני הייתי מאותם ילדים שהתעללו בהם (ואני לא הייתי חריגה רק סגורה עם עצמי וביישנית) וגם כשהיו סתם "מסתחבקים" איתי ואח"כ צוחקים אותי זה לא היה מצחיק ועדיין היה לי מאוד לא נעים. לא הייתי רוצה לחשוב אפילו במשך שניה אחת...שמישהו עומד לרצוח אותי.

כנראה שלא הסברתי את עצמי כ"כ טוב.

מה שהתכוונתי לומר זה שבמתיחות מראש אין כוונה בסופו של דבר לפגוע במישהו, ובדר"כ אנשים עושים אותן על קרובים או חברים שלהם שאיתם הם נמצאים ביחסים מצויינים. לעומת זאת, בהצקות של ילדים דווקא יש ועוד איזו כוונה לפגוע, גם אם זה כביכול נעשה "בצחוק". זה ההבדל העקרוני בין מתיחה להתעללות של ממש. אבל כמו שאמרתי, זה בהחלט מקובל עלי שיש אנשים שלא היו רוצים שיכניסו אותם למצבים כאלה ושיגרמו להם לחשוב שהולכים לרצוח אותם. לכן צריך לבחור את הנמתחים בקפידה.

למה לילדים יש איזו כוונה לפגוע?

אפשר בהחלט להתווכח על זה. ילדים קטנים ביסודי, רוצים לשעשע את עצמם והם לא מסוגלים להסתכל לטווח הרחוק למה זה גורם. אפילו תלמידים בתיכון לא תמיד מודעים להשלכות של מעשיהם. אני לא אומרת שזה בסדר ולא אומרת שמנגד יש כאלה שכן מודעים להתעללות שלהם באחרים אבל יש כאלה שגם לא. ראיתי שלתוכנית הזו יש 13 פרקים יש להם כ"כ הרבה חברים קרובים וצעירים במצב בריאותי טוב (שזה מה שצריך כדי לעבור מתיחה כזו) ל-13 פרקים שבכל פרק יש 4 נמתחים ואולי יש יותר מאחורי הקלעים שלא הסכימו שישדרו את המתיחה שלהם...

idanif

New member
היתה שם גם חטיפה

כאשר הבחורה מתחננת מספר פעמים שהיא רוצה לרדת מהמונית ולא נותנים לה זה נחשב לחטיפה לכל דבר!!! זה סוג של אונס במשמעות של הכרח... מכריחים אותה להישאר במכונית ובמצב שלא נעים לה בניגוד לרצונה... מי שחושב שבתוכנית הזאת אין כל רע, אז אני באמת מרחם עליו ורואים כמה שהוא אדם רדוד וטיפש. זאת תוכנית שמתעללת באנשים !! נקודה. וכל מילה עליה באמת מיותרת כי חבל על המאמץ. ערוץ 10 פישל ובגדול הפעם !! התוכנית הזאת אולי מצליחה לבדר אנשים ריקניים ופוחזים שאין להם טיפת שיכל...אבל בן אדם משכיל עם קצת ראש על הכתפיים יבין שאין בה שום דבר ששווה לתת עליו את הדעת... תוכנית זו היא הדבר הנחות ביותר שניתן להעלות על הדעת...

alonb12

New member
תוכנית מעולה!!!!

תוכנית מצויינת, בכל אופן עד עכשיו. זו לא טראומה ולא חוצפה, זה בדיוק כמו בפיספוסים רק עם פרשנויות. לדעתי, זה דווקא מעניין לראות איך אנשים שונים מגיבים לאותה הסיטואציה. זה בעיקר מראה לנו שהתגובה שלנו קובעת איך תתפתח הסיטואציה שבה אנו נמצאים ולא ההיפך. מעבר לזה, כל הקטעים שמשודרים בסופו של דבר מאושרים ע"י הנמתחים, כך שלא נראה לי שהם מרגישים כמוך בעניין הזה... בקיצור, צאי מהסרט

morr100

New member
איך אתה משווה את התוכנית הזאת

לפספוסים? ב"מזימה" שמים את האנשים במצבים שהם לכאורה מסוכנים. זו התעללות נטו. ומאיפה אתה יודע שאין הרבה "נמתחים" אחרים שלא אישרו את שידור ה"מתיחה" הזאת?

nWkobi

New member
התשובה לשאלתך די פשוטה

שכן אם הנמתחים לא היו מאשרים את צילומם לטלויזיה הם לא היו מצולמים.

למעלה