שרשור הצלחות אמצ"ש

ליבי3617

New member
שרשור הצלחות אמצ"ש

הזמן קצת התבלבל לי בגלל החג.
לא שאני לא עובדת חלילה (אין לי את הפריבילגיה הזו עדיין...) אבל בכל זאת.

אז אנחנו בפתחו של יום שלישי, נר שביעי של חנוכה.
מה יש לכם לספר לנו?

איך אתם נהנים? איך מצליחים?

שחקו אותה!

ליבי3617

New member
בא לי להשוויץ

סוף סוף זה קורה.
כשאין ברירה אז אין ברירה.

שנים כל אלה שמכירים אותי יודעים ש... אני לא יודעת לבשל. כשמדברים על מתכונים זה עובר לידי ומעליי. מושג לפתוח תנור לא היה לי.
אז הגיע הזמן.
שילוב של מעבר לאוכל מבושל בעיקר (ואני לא יכולה כל הזמן לבקש מאמא שלי לבשל בשבילי), והעובדה שאמא שלי נסעה במוצ"ש לשלושה שבועות לחו"ל

אז אני לומדת. מתנסה.
עד כאן (טפו טפו) די בהצלחה.

והנה המנה החדשה של הלילה.

אליה1

New member
כל הכבוד שרי!! מעורר חשק לטעום...

גם אני חשבתי שאני לא יודעת לבשל...
עד שעברתי לגור עם בן זוג והכנתי
מגוון רב של מנות (לא גורמה...). אז
הבנתי שעם אמא שלי במטבח - לא היה
לי צ׳אנס להתאמן בכלל. נצלי את המטבח
הריק ותתחילי להתאמן...
אולי בסוף תגלי שאת מסוגלת לעוד סוגי אוכל, וגם נהנית...
בהצלחה. הא, ובסוף נרצה לטעום ממעשי ידייך

וברוך השם גם לתלמידה האיטית הזאת יש הצלחה...
התחלתי בעידודו של אופיר לעשות פעילות גופנית סוף סוף..
הלכתי השבוע ברגל מהבית שלי (צומת אלוף שדה - קרוב לספארי) עד עזריאלי... יש תקוה...

אבשלום68

New member
לגדולת השפים ליבי

ככה התחילו כולם.
גם אני התחלתי בגיל כמעט 0 להסתובב בין הרגלים במטבח.
בישול הוא אחד הדברים היצירתים ביותר שיש.
אני מציע לך את עזרתי ראשית במתכונים ושנית ביעוץ ותמיכה.
תראי שבסוף תבשלי מעולה.
אני מבין שאת מבשלת כשר?
אז לא אשלח לך מתכונים עם דברי תועבה (יאמי).
חישבי מה אתרוצה לאכול, כיתבי ותקבלי מתכון עם הוראות הכנה מפורטות......
גם לתועלת הקבוצה כאן

ליבי3617

New member
אני אשמח

דברים כשרים בלבד

תשלח לי למייל, כי יש אתר בהרצה שיכלול קטגוריית מתכונים.
אז כל מתכון וטיפ לבישול אני אשמח לשים שם (עם קרדיט לכותב כמובן)

עדי1751

New member
אבשלום אולי תעלה לכאן כמה מתכונים

מעניינים לטובת כולם.
דרך אגב-אתה אדם חרדי?

אבשלום68

New member
אני ממש לא חרדי

לבקשתה של ליבי אני שולח מתכונים לאתר שהיא תפתח בקרוב
אין לי בעיה לפרסם גם כאן
אז בינתיים המתכון ששלחתי לה
המתכונים ממש לא מסובכים

קארי שעועית וכדורי בשר בחלב קוקוס
המרכיבים:
לקארי:
1/4 ק"ג שעועית לבנה מושרית לילה בקערת מים עם 1/2 כפית שטוחה של סודה לשתיה
1 בצל גדול פרוס דק
1 שן שום פרוסה דק
1 צ'ילי אדום טרי פרוס דק (אני שם יותר אבל זה תלוי בכמה חריף אתם אוהבים)
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ קטן
400 גר' עגבניות תמר בשלות מאד או קופסה של עגבניות תמר שלמות (400 גרם) חתוכות לקוביות או מרוסקות (עדיף מתוצרת איטליה)
1 קופסא חלב קוקוס, רצוי חלב קוקוס סמיך, אפשר לראות על הקופסה....
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון לא גדול
1 צרור כוסברה קצוצה, אפשר פטרוזיליה ואפשר בלי ...
2-3 כוסות מים
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח גס
1 כפית זרעי כוסברה
4 תרמילי הל
10 גרגרי פלפל שחור

לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 כוס חלב קוקוס
1 כוס פירורי לחם
1 בצל קטן קצוץ קטן מאוד
1 ביצה
קורט נדיב של מלח גס
קורט פלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה רסק עגבניות

אופן ההכנה:
מכינים את הקארי: משרים את השעועית בקערה גדולה עם מים וסודה לשתיה למשך לילה או עד 24 שעות. מסננים ושוטפים היטב.
כדאי לבשל את השעועית עד שהיא מתחילה להתרכך, לא בהרבה מים, עדיף להוסף בזמן הרתיחה אם חסר.
כותשים גרגרי כוסברה, הל ופלפל שחור במכתש ועלי או מועכים בעזרת מערוך.
בסיר גדול וכבד מחממים את השמן. מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ואת התבלינים הכתושים ומערבבים במשך דקה או שתיים על מנת שהתבלינים ייפתחו וטעמיהם ישתחררו אל תוך התבשיל להיזהר לא לחרוך אותם! עדיף פחות זמן מאשר לחרוך . מוסיפים עגבניות וסוכר, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את שעועית עם מעט ממי הבישול ומערבבים.
מוסיפים חלב קוקוס, מיץ לימון ומים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים חצי שעה.
בינתיים מכינים את כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לכדורי הבשר ולשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בערך בגודל של אגוזים.
מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל השעועית. מוסיפים מלח (לא מומלץ להוסיף מלח בתחילת הבישול כי הוא מונע מהשעועית להתרכך באופן אחיד. ומערבבים בעדינות כך שכל כדורי הבשר יכוסו ברוטב שבסיר. מכסים ומבשלים שעה נוספת. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
מגישים חם על אורז לבן.
אפשר לשמור במקרר לחימום חוזר.

ליבי3617

New member
בהשתדלויות

וכבר קיבלתי הלאה מתכון לדג ברוטב לנסות מחר.
העיקר ללמוד ולהתנסות.

קיבלתי פידבק שזה מאד מאד טעים כך שזה עושה חשק לנסות שוב ושוב.

כל הכבוד על הפעילות הגופנית. לאט בכל פעם ותראי שתאהבי.

kolhazmanim

New member
קצת עניינים שבלב:

(כי התפריט שלי קבוע וב"ה אני לא חורגת ממנו...
)

ביחד עם הפסיכולוגית ממש התפצח לנו איזה עניין משמעותי בחיים שלי, וזה היה מאד מאד משמח, וגם מאד עמוק. מין נגיעה בבפנים-פנים-פנימה שלי, נגיעה שאחריה העולם נראה אחר.
אז עכשיו יש לי קצת עבודה אמנם (להבין, לכתוב מה שעולה, לקרוא דברים - נתנה לי ש"ב...) - אבל מין אופטימיות רגועה כזאת שפשוט יודעת ומאמינה שברגע שהעניין הזה יתיישב אצלי - יהיה לי הרבה יותר טוב בחיים.

וגם: אתמול הלכתי עם אחיות שלי לקנות בגד לאיזה אירוע. הלכנו לחנות ענקית אבל כולנו לא מצאנו. לרגע נתקלתי באמירה של "אין פה במידות שלך", ופשוט ביטלתי את זה מיד. גם כי זה לא נכון וגם כי אלה אמירות שאני לא מוכנה יותר לשמוע. וגם רשמתי לעצמי ללכת לקנות לבד, בלי הלחץ של המסביב והפרצופים שהחמודות האלה (באמת חמודות אחיות שלי) עושות לי כשאני מודדת משהו. אני מספיק סומכת על הסטייל שלי בשביל לעשות את זה לבד.
אחר כך הן הלכו לאכול באיזו מסעדת בשרים, ואני, חמודה שכמוני, באמצע תפריט ניקוי... ישבתי שם איתן שניה עד שהן הזמינו ופתאום ממש קלטתי שאני לא הולכת לשבת פה כשהן אוכלות. זה לא גירה אותי בכלל, אבל הלו, יש לי חיים. אז הלכתי לחנות ספרים קרובה וביליתי שם עד שהן סיימו (הידעתם שבכל החנויות נגמרו הדיסקים של אריק איינשטיין??... לא מצאתי אתמול וחיפשתי המון). אני ממש לא מתכוונת לסבול בגלל התפריט שלי. מדהים איך בתחילתו זה היה לא קל והיום זה פשוט טבעי,
ובכלל - וזאת ההצלחה הכי גדולה - תכף אני מסיימת את תקופת תפריט הניקוי, ומדהים אותי לגלות שמה שבהתחלה היה נראה לי כבלתי אפשרי (!!!) - גם שאוכל מאכלים בריאים (או למשל ירקות שהפכו להיות חברים) וגם שאתמיד בזה לאורך זמן וגם - אני? דיאטה? - כל זה פשוט הפך לקלי קלות. היה לי קל! והוכחתי לעצמי שאני יכולה!!! זאת פשוט צידה ענקית לדרך, כי להבא כשאחשוב על להכנס למסלול - אדע שזה דבר שאני יכולה לעשות, ויכולה לעמוד בו יפה מאד, מה שלא היה קודם. זה משמח אותי מאד מאד.

המשך חנוכה שמח לכולנו, הרבה הרבה אור.

raven2000

New member
חזרתי עכשיו מחד"כ. איזה כיף.

100(!) כפיפות בטן עם המכשיר האהוב עלי.
2 ק"מ על מסלול הריצה (ריצה והליכה לסרוגין. לא מסוגל עדיין לרוץ 2 ק"מ רצוף).
5 דקות ספינינג על 25 קמ"ש.
עוד 5 דקות על מכשיר פדאלים שמדמה הליכה (הרבה יותר קשה מהליכה).
קצת דחיקת משקל (עם מכשיר ייעודי - לא משקולות). נראה לי שדחקתי 65 ק"ג 10 פעמים.

ובסיום בדיקת המשקל - ירדתי עוד 2 ק"ג ביומיים האחרונים. סה"כ 25 ק"ג.

יצאתי מפורק אך מאוהב.

Great success.

רלי123

New member
ומתי התחלת עם ספורט מסיבי כזה?

אני שלושה וחצי שבועות אחרי צועדת בלבד.
למרות שאתמול בזמן הצעידה התחילו לי כאבים בצד שמאל
הפסקתי את הצעידה וביקשתי מבעלי שיבוא לקחת אותי.
האם נתקלת בזה?
רלי

raven2000

New member
זה ממש לא ספורט מסיבי...

אני בעיקר מגוון. קצת הליכה, קצת ריצה, קצת כפיפות בטן וקצת ספינינג.
התחלתי לפני כשבועיים.
כשאני רוצה לנוח, אני פשוט נח. בכל זאת, זה לא קל לי כ"כ כמו שזה (אולי) נשמע :) סה"כ בשביל כל הפעילות הזו אני נמצא כשעה בחד"כ.
כרגע אני נמצא פעם עד פעמיים בשבוע בחד"כ, בתקווה שיהיה לי זמן קצת יותר. המטרה היא להעצים את הפעילות בשבועות הקרובים כדי שאוכל לרוץ ברציפות, בהתחלה כמה קילומטרים ובהמשך להצליח להגיע ל- 10 ק"מ ריצה בכבוד ובלי לחץ.
כרגע אני גם נמנע עד כמה שאפשר מפעילות אנאירובית (כוח) עד שאקבל הנחיות מדויקות איך וכמה.

ecohen11111

New member
הצלחה

למרות החג הארוך והמאכלים המשמינים לרוב, אני מצליח לשמור על מסגרת מסוימת עם הארוחות ועד עכשיו עליתי רק בחצי ק"ג!
מבחינתי זו הצלחה כבירה.

LaVieBoheme

New member
מגלה לפעמים שאני יותר חזקה ממה שאני חושבת

היום בעבודה הייתי ממש קרובה ל-לקחת איזה קרמבו או שוקולד (שאני מרשה לעצמי פעם ביומיים שלושה אבל אכלתי אתמול) וגם הייתי לבד בחנות (עובדת בחנות נוחות בתחנת דלק) ככה ש"אף אחד לא היה יודע" אבל ברגע האחרון החלטתי להתאפק ובמקום הכנתי לי כוס אספרסו כפול עם חלב ממש חזק ועם קצת ממתיק. נהניתי ממש מהקפה וזה סיפק את ה"צורך" של משהו טעים.
לפני הניתוח, בעיקר במשמרות שהייתי כמה שעות לבד הייתי מפרקת איזה 3 שוקולדים ב10 שח ליד הקפה ולא חשבתי אפילו על להתאפק או לוותר.
אני שמחה לגלות שאני כן יכולה להתגבר ולהיות חזקה אפילו אם אני לבד ואם אני ממש רוצה. גאה בעצמי.

ליבי3617

New member
מעריצה אותך

לעבוד במקום כזה, זה פשוט פיתוי מתמשך.
כל הכבוד לך על העמידה בניסיון.

למעלה