שרשור התנהגות מוזרה של מרצים:

מתן4ל

New member
שרשור התנהגות מוזרה של מרצים:

סתם כי ניהיה לי משעמם. אני אתחיל באגדה האורבנית הידועה על הטכניון. תלמיד אחד קיבל במבחן את הציון המוזר ביותר ששמעתי עליו: 3i והסיפור הוא כזה: מעשה בבוחן אחד בטכניון שהיה מוריד נקודות על כתב לא ברור, יום אחד תלמיד בנוסף לכתב הלא ברור היה גם טיפש (יחסית לתלמיד טכניון כמובן) וקיבל 1 (מתוך 100) ואז המרצה הוריד לו 10 נקודות על כתב. ראתה האוניברסיטה שכולם קיבלו ציון נמוך ונתנה לכולם פקטור שורש... ...המנחה ממש רשם לו על המבחן את הציון 3i
אני רק תוהה איך המנחה החליט אם התלמיד עבר או לא (60>3i?)

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

המממ במהלך ליניארית של שנה שעברה, יו"ר האגודה ביקש מהמרצה במהלך ההפסקה להגיד כמה מילים ליושבים. הוא התחיל להגיד שמתקיימת הפגנה בעד מסורבות גט - נשים חרדיות שרוצות להתגרש ובני זוגן לא מוכנים. הוא אז אמר משהו כמו "חרדים מטומטמים" או משהו בסגנון. המרצה היה פרופ' ריפס - חרדי... הוא הפך לאדום ויצא עליו בצעקות, איך הוא מעז לבקש במה בשיעור שלו ולרדת על החרדים... והפרופ' בדרך כלל אדם שליו... זה היה... מיוחד. ועכשיו סיפור קצת... דוחה... לימד אותי פרופ' אחד שהיתה לו בעית זיעה... כאשר הרים את ידיו, זה היה די מכוער.
היה אחד נוסף אשר כמעט ולא הסתכל לא ללוח ולא לתלמידים, כאילו הוא פוחד... הסתכל הצידה... אבל הוא בחור טוב. היה אחד אשר ניסה לחכות את צביק הידוע. האחרון מפלפל את השיעור עם בדיחות פה ושם. אז הראשון גם תיבל... אבל הבדיחות היו פשוט לא מצחיקות... הכיתה צחקה עליו... באתר הזה: http://www.notes-heaven.com/ בסירכומי הרצאות המקוריים (סרוקים) אפשר לקרוא בין השורות כמה בדיחות...

../images/Emo6.gif

"ועכשיו סיפור קצת... דוחה... לימד אותי פרופ' אחד שהיתה לו בעית זיעה... כאשר הרים את ידיו, זה היה די מכוער." גם לנו היה אחד כזה. המרצה שלנו באנליזת פורייה היה רוסי שרירן, שאם הייתי פוגש אותו ברחוב הייתי אומר הוא חייב להיות במאפיה הרוסית, ובנוסף לכך הוא לבש חולצה צמודה לגוף. הקורס הזה היה בסמסטר קיץ, כלומר באוגוסט וכל פעם שהוא מגיע לכיתה כל החולצה שלו האחורה ספוגת זיעה.

suki da yo

New member
אפשר על מתרגלים?

גם בטכניון. שאלנו את המתרגלת למה התשובה הנכונה בשאלה אמריקאית היא לא א' והתשובה הגאונית היתה "כי התשובה הנכונה היא 2". תודה באמת

גם אני מכיר את הסיפור הזה.

אחד לנו מרצה אחד כמו פארוק רק היה חסר המשקפיים, כל פעם שהוא פונה לסטודנט הסטודנט היה מתפוצץ מצחוק.

אם זה היה פקטור שורש, הוא היה מקבל 30i

כדי לבצע פקטור שורש, לוקים שורש ריבועי מציון וכופלים אותו ב-10. אז שכחת לכפול ב-10.... זו לא פונקציה! היה לנו מרצה אחד, שניסה ללמד אותנו על דיסטריבוציות (פונקצית הלם וכל הנגזרות והאינטגרלים שלה). הדבר הראשון שהוא אמר היה "דיסטריבוציה זו לא פונקציה!", כשהוא ראה שאנחנו לא מבינים על מה הוא מדבר, הוא חזר על זה, ועוד פעם ועוד פעם... "דיסטריבוציה זו לא פונקציה.... זו לא פונקציה.... כל מה שאני מנסה להגיד, זה שדיסטריבוציה זו לא פונקציה... על מה אתם צוחקים, זו באמת לא פונקציה... זו לא פונקציה אבל..." רק בהפסקה הסברתי לו, שאמנם שמענו על פונק' הלם, זאת פעם ראשונה שאנחנו שומעים את המילה "דיסטריבוציה"

little moon

New member
ומי יודע מה זה 71?

הייתי בקורס של הדרכת טיולים, והיה לנו מרצה לביולוגיה, בן 60+, שיער לבן, משקפיים והכל. (דרך אגב, כדי שהסיפור יהיהיותר מצחיק אתם צריכים להבין שכמעט חצי מהכיתה הייתהמורכבת מבנות שירות דתיות ותמימות בנות 18). באחד הסיורים הוא עשה הרצאה על שפיריות, והסביר על הזיווג שלהם- משהו על זה שהנקבה מכניסה את העוקץ לפה של הזכר והזכר מכניס את העוקץ לפה של הנקבה, ושולח שני משושים שנכנסים לחור בגב שלה. אז מישהו אמר- "אה, זה כמו 69". המרצה-"יותר כמו 71". -"מה זה 71???" המרצה-"69 עם שתי אצבעות בתחת..." בן 60+ כבר אמרתי?

היה לי מרצה לאלגברה ליניארית שהיה משתמש

בביטויים ממש מוזרים- נניח כשהוא היה רוצה לומר שצריך להשתמש בגאוס הוא היה אומר "אני מוציא גאוס, צא גאוס!" ומדבר על המשפטים כאילו הם היו אנשים וכאלה.ובנוסף לזה הוא צעק כ"כ שאף אחד חוץ מהבחורה החירשת שלומדת איתי לא העז לשבת בשורה ראשונה בגלל חשש לנזק תמידי לעור התוף.

pureK

New member
אתה לא הבנת כי לא צפית מספיק בפוקימון!

פו'כדור צא!

אוי לי......./images/Emo122.gif../images/Emo178.gif

3i?? פקטור שורש?? אלגברה ליניארית?? דיסטריבוציות(או איך שלא אומרים את זה..)???????
הצילוווו אני מוקפת סטודנטים גאונים!! מה חשבתי לעצמי כשנכנסתי לפה??? נראה לי שאני אחזור אחרי שיהיה לי תואר שני ב...אאממממממ...אין לי מושג מה אני אלך ללמוד...מ-י-ו-א-ש-ת יש הצעות??-תשובות יתקבלו בברכה

suki da yo

New member
../images/Emo132.gifככה זה...

ברוב החברות בחורה תרגיש נחותה כי היא לא כוסית- החזה שלה לא גדול מספק- השפתיים שלה לא מנופחות מפסית- התחת שלה לא מעוצב מספיק בפורום חנונים את מרגישה נחותה כי את לא מכירה ביטויים מתימטיים...

sagima

New member
יש כלכך הרבה אפשרויות אבל...

תלכי ללמוד פיסיקה
אני כלכך מחכה כבר ללכת ללמוד... אבל se la vie

RichardSmith

New member
טוב, הסברים קלים. ../images/Emo132.gif

i: במקום לכתוב שורש של מינוס אחת:
1-√​
המתמטיקאים כותבים i. ככה נפתח לו עולם מיוחד של מספרים מרוכבים. לאחר שהגדירו את הקבוצה הזו, גילו שהיא מה שנקרא "שדה סגור אלגברית" - לכל משוואה יש פתרון. (ולכל איש יש שם). פקטור שורש: כאשר רוצים לקחת אוסף של ציונים ולדרג אותם באותה סקאלה של שנים קודמות, למשל, רוצים שהממוצע ושאר ההיבטים הסטטיסטיים יהיו קרובים לאיזה סטנדרט. לכן נותנים פקטור כלשהו לשינוי הממוצע. (תוספת הפועלת על כל הציונים (או גורעת כמובן)), אחת הדרכים היא להוציא שורש ואז להכפיל באיזה מספר, למשל עבור הציון 100 עם פקטור שורש והכפלה פי 10, מקבלים שוב 100 ואילו עבור הציון 75 מקבלים את הציון 86.6. כלומר הציון המקסימלי לא משתנה (וכך גם הציון המינימאלי) אבל הציונים באמצע עולים בעקבות הכפלה פי 10 לאחר הפעלת השורש. אלגברה ליניארית: קורס בסיסי במתמטיקה שמלמד אותך מושגים כמו שדות, וקטורים, מרחבים ליניארים, משוואות ליניאריות, מימד, הטלה, העתקה ליניארית, מטריצות וכו' וכו'. נדרש בשביל קורסים מתקדמים במתמטיקה או סתם להכשיל מדמחניקים/פיזיקאים.

suki da yo

New member
אל תעשה דברים כאלה.

אוף. חנונים או לא, בשישי בערב, אסור בתכלית האיסור לכתוב הסברים מתימטיים.

למעלה