שרשור התרגילים הגדול

שרשור התרגילים הגדול../images/Emo70.gif

אז ככה: כל אחד כותב תרגיל (לגילד, סלייד וכו'), איך זה מתבצע ואיך הרוכב עושה את זה, זה יכנס לטאגליינס
אם בא לכם כמובן

טוי בוי

New member
טוב....

לגילד- זה מתבצע בטרוט והליכה מקופפים את הסוס לכיוון הנגדי של הלגילד ועם הרגל דוחפים אותו ושומרים שלא יברח, אין לי כוח לכתוב יותר מידי זה בערך... פליינצ'ינג'- כודם כול קאנטר רגוע על המתג בין העזרים ואז משנים כיוון ועם בכיוון כיפוף ומעבירים את הרגל הפנימית לאחור קצת כידי להעביר שיווי משקל...

OHIO

New member
אם ככה את עושה לגלדים....

אני לא כל כך מבינה איך את מצליחה לעשות אותם... בלג-ילד אין בכלל כיפוף לשום כיוון... טיפה צריך להראות לסוס אבל הסוס צריך להיות ישר... בהאף-פאס צריך כיפוף לכיוון התנועה.

OHIO

New member
עם סוס... מתוחכם אה?

תיכנסו לפה http://www.ridinghabit.com/guide

animals lover

New member
תסבירו גם מה זה../images/Emo107.gif

כל תרגיל, לא כולם מבינים...-אפשר לצרף תמונה/סרטון...

animals lover

New member
טוב-אף אחד לא עונה../images/Emo107.gif

אז אני עונה! תרגילי דרסז'-מי שרוכב דרסז' מוזמן לפרט אח"כ- (לקוח מתוך פט נט) פיאף Piaffe- טרוט אסוף ומתקדם המתבצע על המקום. פסאג' Passage- טרוט מושהה בהילוך איטי. פירואט Pirouette – סיבוב במקום על רגל ציר. מתבצע בהליכה או בקאנטר. האלף פאס Half pass -תנועה קדימה והצידה בטרוט או בקאנטר כאשר הסוס מצליב את רגליו. פליינג צ'יינג' Flying change – תנועה מסוג הקפיציות בקאנטר כאשר הסוס מחליף רגל כל 4 צעדים 3 צעדים 2 צעדים ולבסוף צעד אחד. מצורף קישור עם הסברים לביצוע נכון!

OHIO

New member
לא צריך כל כך לפרט...

אפשר להיכנס לאתר שנתת ושם יש גם סירטונים של התרגילים האלה.

TauraMan

New member
לא צריך לכופף..../images/Emo20.gif|אבטיח|

צריך שיחד עם התנועה שהרגל שלך שדוחפת את הסוס הסוס טיפטיפונת יכניס את האף בצורה טיבעית ומאוד מאוד מאוד מזערית, כיפוף יתר זה לא נכון וזאת אחת הבעיות הגדולות שלי למשל בזמן לגילד (זה והעובדה שאני מתעוותת.....) לגילד מבצעים לרוב אחרי כמה צעדים ישרים, את הלגילד מובילה החשיבה של הרוכב, ברגע שהרוכב חושב ומסתכל למקום שהוא רוצה להגיע- הגוף שלו אוטומאטי מסתדר בצורה שהעזרים דוחפים את הסוס למקום הזה, ברגע שתסתכלי ותשבי עמוק ותחשבי למקום מסוים, הרגל שלך הדוחפת תלך למקום הנכון והסוס יבין. לגילד מבצעים כמו שאמרתי דבר ראשון על ידי חשיבה לנקודה, כמו כל דבר על גב סוס. אחר כך בא הישיבה העמוקה עם משקל קל לכיוון התנועה שעדיין שומר על הסוס ישר והרוכב לא נוטה לכיוון התנועה. באופן אוטומאטי אחרי 2 הפעולות האלו הרגל "הדוחפת" תלך טיפה אחורה, צריך לדרבן את הסוס בעזרת לחיצות קלות או חזקות תלוי בסוס ובדרישות שלך. הרגל הנגדית (הרגל של כיוון התנועה) צריכה להשאר במקום ולאפשר לסוס להתקדם לכיוון הנכון, אבל עדיין לשמור את הסוס ישר ולא בורח מהתחת/כתף. הידים צריכות להשאר יציב יחסית, הצלבת הידיים או העברת שתיהן מאחורי צוואר הסוס לצד השני היא טעות נפוצה מדי (גם אותה יש לי... חחחח) הידים תפקידון לשמור את הסוס מקדימה, להעביר את האנרגיה של המקצב ושל הרגל הצידה, כמובן שצריך בלגילד גם להתקדם ולהשאר עם אנרגיה אבל חובה קשר אחיד עם הידים, אפשר לפתוח קצת את היד המובילה ולהראות לסוס את כיוון התנועה בלי לאפשר לו לברוח מהכתף... מקווה שהסברתי את זה בצורה מובנת ונכונה....

TauraMan

New member
|אבטיח| ז"ל.... ../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

הנה תמונה של לגילד.. המושכות שלי ארוכות מדי ולכן אני לא יכולה לשלוט בסוס בצורה נורמלית והידים שלי כל כך זוועה.....

ספין

ספין זה מתבצע בצורה כזו הרוכב לוקח את היד הצידה(כמובן רק אם רוכבים עם יד אחת) ומכוון את הסוס לספין. בספין הסוס אמור להצליב (קדימה ולא אחורה)ולעסות כמה סיבובים(ספינים) שהרוכבת אומר לו

למעלה