שרשור ויטמין E

guybz

New member
לרז- ויטמין E בכלל ועם שמן דגים

בפרט. אבסטרקט שקיבלתי היום. מוכיח כמה חשוב להוסיף אנטיאוקיסדנטים כשמוסיפים שמן דגים. שמן דגים מעלה את העומס המחמצן מאד. ויטמין E בכלל מועיל מאד לעובר על פי מחקר זה. אם כי הייתי נזהר ממסקנות כוללות מדי מכיוון שלא ידוע לנו מה היתה תזונת האם (הכבשה) ואם היא לא ניזונה מעשב אז ברור שהיה לה מראש מחסור באנטיאוקסידנטים. באופן כללי המחקר תומך בצורך להוסיף אנטיאוקסידנטים לנשים בהריון בכלל ולמי שלוקח שמן דגים בפרט גיא http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=15946419&dopt=Abstract

סיוע בנטילת ויטמיןE

התחלתי לתת לביתי ויטמין E של "דרך חיים"[קופ"ח כללית].הבעיה היא שקשה לה לבלוע את הכמוסה ושאלתי היא:האם ניתן לנקב את הכמוסה ולהוציא את הנוזל או שחייבים לבלוע אותה כמות שהיא?ואם כן אשמח לקבל הצעות ודרכיםלעזרה במתן הכמוסה. מודה לכולם מראש שלומית

razgalili

New member
לשלומית

לא מכיר את המוצר הספציפי בכל מקרה ניתן פשוט להשתמש בתוכן הכמוסה.

1פביולה

New member
הי רז

האם חובה לקחת ויטמין E כאשר לוקחים אומגה 3 ? אנחנו משתמשים בשמן של קרלסון , במידה וכן איזה לתת וכמה ? אביתר בן שש ושוקל כ-19 קילו . ויש לי עוד שאלה - לאחרונה מכוון שהקטנה שלי נכנסה ויצאה מבית חולים לא פעם אז נתתי לאביתר את השמן רק פעם ביום ולא פעמיים , לאביתר בינתיים יש נסיגה קלה - לדוגמה במקום לענות על שאלות הוא חוזר על המילה או המשפט האחרון ( ואת זה הוא הפסיק לעשות מזמן ) .התחיל לנפנף בידיים יותר מתמיד כאשר הוא מתרגש ועד דוגמאות מסוג אלו , האם יש קשר ? תודה פאבי

guybz

New member
ויטמין E

לדעתי חובה לתת ויטמין E כשלוקחים מינון גבוה של אומגה 3 (גרם ל20 ק"ג גוף ומעלה) לכל בן אדם. לגבי ילדים אוטיסטים שאצלם עומס מחמצן גבוה במיוחד לדעתי חובה לקחת ויטמין E בלי קשר לאומגה 3 ובוודאי שביחד עם אומגה 3. לגבי צורת לקיחה- לנקב כמוסות זה פתרון סביר. השמן נטול טעם (לפחות של דרך חיים נטול טעם). יש פתרון טוב וזול יותר- ויטמין E נוזלי של חיים שלוס. מגיע כשומן נוזלי בתוך בקבוק עם מזלף. גיא

אור לנו

New member
לגיא - אמנם כבר ענית לי בעבר

שאם הפשוש שלי אוכל ירקות אז הוא לא צריך תוספת ויטמין E אבל הגענו לתקופה שהוא יורק יותר מאשר אוכל ולכן אני שואלת שוב - הפשוש שוקל בסביבות 10.5 ק"ג ומקבל נכון לעכשיו 0.6 גר' אומגה - כמה ויטמין E צריך להוסיף לו ???? תודה רבה

guybz

New member
אילו הוא היה ילד רגיל לא הייתי

מוסיף לו ויטמין E בכלל. לילדים שלי כשהיו במשקל 10.5 ק"ג וקיבלו 600 מ"ג אומגה 3 (סתם כמניעה) לא הוספנו ויטמין E. עם זאת בהסתמך על דבריו ההגיוניים של רז שילדים בספקטרום סובלים מעומס מחמצן גבוה במיוחד וממחסור באנטיאוקסידנטים, הייתי נותן לו 200 יב"ל. אגב ה 600 מ"ג שאת נותנת לו זה לא מינון גבוה. זה בערך גרם ל 17.5 ק"ג גוף ויש ילדים שמגיעים לפי 3 מזה. גיא

אור לנו

New member
תודה גיא, שאלה נוספת אם אפשר -

אני רוצה להעלות לו את המינון ל 2 כמוסות, דהיינו 1.2 גר' חומר פעיל. זה בסדר? לא יותר מדי? ואז כמה ויטמין E צריך לתת ? תודה רבה מראש - אור לנו

guybz

New member
אין דבר כזה יותר מדי אומגה 3 אם רק

להקפיד על האנטאוקסידנט, כלומר ויטמין E. המינון הגבוה ביותר לילד אוטיסט שאני מכיר, לא שזה גבול בלתי עביר ולא שידוע על נזק שיגרם בעליה במינון מעבר לכך, הוא גרם ל 5 ק"ג גוף. בשביל הילד שלך במשקל 10.5 ק"ג זה בערך 3 קפסולות של 600 מ"ג. לדעתי אין בעיה לעלות עכשיו ל 1200 מ"ג. מבחינת ויטמין E נראה לי ש200 יחידות ביום יספיקו לו עד הודעה חדשה, גם אם תעלו ל3 קפסולות. אם בעתיד כאשר הוא יגדל ותשמרו על מינון יחסי של גרם ל10 ק"ג או יותר אז תעלו את מינון הE באותו יחס. לא ידוע לי מינון מדויק וקריטי של E. זה הכל מבוסס על השערות והערכות ומחקרים שהראו בצורה עקיפה שאומגה 3 ללא אנטי אוקסידנט גורמת לעומס מחמצן גבוה מדי בדם. אגב פרסמתי כאן מחקר כזה לפני כמה ימים. בהצלחה וספרי לנו מה יקרה גיא

נכון עומס מחמצן-אבל להיזהר מדימומים

הערה קטנה- ויטמין E בכמויות גדולות מעלה סיכון לדימומים! גם אומגה שלוש בכמויות מעלה סיכון לדימומים. הילד שלנו אנמי ומשלשל הרבה וילך עכשיו כנראה להיבדק אצל רופא גסטרו ילדים, כי ייתכן שיש לו גם אולקוס. אנחנו יודעים על בעיות קשות של צרבות ורפלוקס וגם על כאבי בטן. אם האולקוס מדמם, אז ודאי שהתוספת של תוספי מזון המגבירים דימומים, אינה רצויה בכמויות גדולות. ולכן גם עם ויטמין E צריך להיזהר, במיוחד אם הילד היפר ויש לו נטייה להיפצע פה ושם. לא הייתם רוצים לבלות איתו בגלל פצע מדמם בחדר מיון. נא לקחת לתשומת הלב.

guybz

New member
מתקשרים 144 ומבקשים את הטלפון

ושואלים אותם מי מפיץ באזור מגוריך......

ויטמין E

אז ככה - שלוס לא מוכרים לאנשים פרטיים רק למטפלים - אבל כמובן שמצאתי אחת שמוכנה לעזור. מה המינון לדעתכם לילד השוקל 28 ק"ג ומקבל 5 קפסולות של קרלסון ביום? תודה איילת

guybz

New member
תיקונים להערה קטנה

הערה קטנה- ויטמין E בכמויות גדולות מעלה סיכון לדימומים! לא נכון גם אומגה שלוש בכמויות מעלה סיכון לדימומים. ממש ממש לא נכון הילד שלנו אנמי ומשלשל הרבה וילך עכשיו כנראה להיבדק אצל רופא גסטרו ילדים, כי ייתכן שיש לו גם אולקוס. אנחנו יודעים על בעיות קשות של צרבות ורפלוקס וגם על כאבי בטן. אם האולקוס מדמם, אז ודאי שהתוספת של תוספי מזון המגבירים דימומים, אינה רצויה בכמויות גדולות. ולכן גם עם ויטמין E צריך להיזהר, במיוחד אם הילד היפר ויש לו נטייה להיפצע פה ושם. לא הייתם רוצים לבלות איתו בגלל פצע מדמם בחדר מיון. נא לקחת לתשומת הלב. מצטער תלמה אבל אלו פשוט אמירות לא בדוקות. ויטמין E לא גורם לדימום יתר. הוא מונע קרישת יתר בדם בצורה עקיפה על ידי מניעת דלקות בכלי הדם. אומגה 3 לא גורם לדימום אלא מונע קרישי דם בכלי הדם בכך שהוא גורם ליצור טסיות דם "טובות" במקום טסיות דם "היפר אקטיביות" שמקורן באומגה 6. אומגה 3 בשום אופן לא גורם לדימום יתר וזה נבדק במחקרים ספציפיים אני יכול להסביר לך את זה בפרטי פרטים אם את מעונינת לשמוע שתהיה שבת שלום גיא

razgalili

New member
הערות להערות

עד כמה שראיתי אין מידע ישיר לגבי הסיכון באומגה 3 כנוגד קרישה. המידע היחיד שיש הוא על תרופות כמו אספירין ומהן עושים השלכה על אומגה שלוש. כלומר כיוון שאם נותנים לבן אדם אספירין הוא מאבד חלק מהיכולת להקריש את הדם, יש מינון שבו האספירין מיצג סיכון בריאותי. כיוון שאומגה שלוש גם משנה את הרכב האיקוסונוקידים בגוף, הסיקו מהמידע על אספירין ונתנו הנחיות לגבי אומגה שלוש. שטויות במיץ. מנגנוני הפעולה של אומגה שלוש ושל אספירין שונים מספיק כדי שההשלכות מאחד לשני הן חסרות משמעות. לגבי ויטמין E ידוע לי פחות, אבל אפשר לצאת מהנחה שכיוון שכל הילדים בספקטרום סובלים מעומס חימצוני גבוה, קשה יהיה לתת להם יותר מדי ויטמין E

guybz

New member
ברבו רז. ניתוח נכון של מנגנוני

ההגנה הפסיכולוגיים של הרפואה אני קראתי מחקרים שנועדו ספציפית לבדוק האם אומגה 3 מעכב קרישה והממצא תמיד היה שלילי, כלומר לא מעכב קרישה. הבן שלי שמקבל כמעט 8 גרם ביום ועוסק בספורט אגרסיבי ביותר הכולל פציעות בלי סוף לא דימם מעולם יותר מדקות ספורות. אבל תרופות כמו אספירין וקומדין המונעים את האנזים COX 1 ו 2 אכן מונעים יצירת טרומבוקסנים ובך גורמים לדימום יתר גיא

razgalili

New member
קראתי קצת על אומגה שלוש

ודימום, כתוב שם במפורש שאין שום ידע מחקרי על אומגה שלוש וכל המידע על אומגה שלוש הוא השלכה מהידע על אספירין. המצב יותר מדהים כשמדובר בתירימיסול שלמרות שמזריקים אותו לתינקות כבר 60 שנה עד היום לא נעשה מחקר לגבי הרעילות שלו וכל הידע הוא מהשלכה על חומרים דומים. די מדהים.

למעלה