סיפור מדהים על ר' יהושע וייצנבלום
במוצ"ש נפטר בגבאי בן התשעים מי שהיה כשישים שנה צמוד לרבי מצאנז – קלויזנבורג, ר' יהושע וייצנבלום, הגבאי המיתולוגי שהיה הצל של אדמור"י צאנז שני דורות מסביב לשעון. אביא רק את אחד הסיפורים עליו שהובאו בעיתון "שעה טובה" פרשת וירא תשס"ד: מסירותו לרבי הגיע לשיאים, אחד מהם בסיפור הבא: מידי שנה בפורים נהג הרבי מקלויזנבורג לערוך את מה שנקרא ה"גילופין טיש". לאחר שתיית יין ידעו החסידים כי זו עת רצון, ורבים נפקדו בזרע של קיימא מברכתו של הרבי ב'טיש' זה. באחת השנים בהתקרב הפורים היה חלש הרבי מאוד בליבו, הרופא האישי התריע על הסכנה שבשתיית יין ומכיוון שידע כי אל הרבי אין מה לפנות, פנה ל 'ר' שייע' והתרה בו. ואכן בעת השולחן דאג ר' יהושע שלא יהיה יין על השולחן. הרבי שהבין כי הוא זה שהחביא את היין ביקש שיביאו לפניו יין לקיים את מצות הפורים במסירות נפש. אך 'ר' שייע' התעקש. לבסוף פנה אליו הרבי ואמר: "תמזוג לי כוס יין, ואני מבטיח לך בן" (ר' יהושע וייצנבלום לא השאיר אחריו ילדים, ואחרי מיטתו בהלוויה אמר את ה'קדיש' האדמו"ר מצאנז שליט"א). הקה"ל הריע למשמע הישוע שצומחת, אך 'ר' שייע' עמד חזק כסלע, מול הפיתוי הבלתי אפשרי, חייו של הרבי שווים לו יותר מישועה בילדים...הקהל ניצב המום מול החזיון, שלא תם. הרבי פנה אליו שוב: "אני מבטיח לך שני בנים...שלשה בנים...וכך הלאה. לבסוף אמר הרבי: "כל הקהל עדים אם תביא יין אני מבטיח לך ששה בנים". הקהל שהביט בויכוח הבלתי אפשרי בין הרבי למשב"קו הנאמן היה נרגש כולו, ככלות הכל לא בכל יום נוכחים בדראמה שכזו בשידור חי, והקהל כבר מגלה מעורבות, ומתחנן בפני הגבאי שיועיל לרחם על עצמו ולנצל את ההזדמנות. אך הוא שהאמין יותר מכל אחר בהבטחות הרבי, קיבל על עצמו מסירות נפש למען בריאות הרבי, ודחה את ההבטחה החד משמעית לזכות בששה בנים...שנה זו הייתה השנה היחידה שהרבי לא שתה יין. מסירות הנפש של 'ר' שייע', הייתה לשם דבר בצאנז, היא היתה ביטול הרצון והצורך האישי, בפני צרכי הרבי ובריאותו הרבה מעבר למה שנדרש ממנו על פי ההלכה. כאשר היה נשאל ר' שייע ויצנבלום על פשר הנהגותיו היה משיב: "השו"ע זה לבעלי בתים, יהודי חסיד צריך להחמיר על עצמו יותר משו"ע"...