שרשור חדשים

אוקיי

בא לי לספר על ההיסטוריה שלי עם פינק פלויד (וגם קצת עזרה ממכם). הערה: זה ארוך. אני שומע פינק פלויד כבר זמן לא קצר והגעתי למצב כזה שאני מחפש אלבומים שלהם שעוד לא היכרתי. זה מתחיל בזה שלפני כמעט שנה החלטתי שאני רוצה לנסות משהו חדש ולקחתי את הדיסק הצרוב של וויש יו מהחדר של אחותי. שמעתי ושמעתי, ולא הבנתי למה השירים כל כך ארוכים ומייגעים ואין להם מנגינה אחידה וכל מיני כאלה. השיר היחיד שהיכרתי היה וויש יו וור היר ורק אותו אהבתי מהאלבום, כי הוא היה הכי קונספט של מוסיקה פשוטה ופשוט באותה תקופה לא הערכתי את המוסיקה הזאת, בגלל הסיבה הפשוטה שלא ידעתי מהחיים שלי, מוסיקה בפרט, ועד לפני זמן מסויים חשבתי שהם סתם להקה מתפלספת ומוזרה, ולא שמעתי אותם. אחרי כמה חודשים הייתי בחנות מוסיקה בקניון ושם למעשה "נגלתי" (חה) לדארק סייד אוף דה מון. באתי לשם כדי לקנות את הפסקול של אסקימו לימון (קולטים באיזה מצב הייתי?) ואז ילד אחד שהיה איתי ראה את דארק סייד ואמר לי שזה אלבום טוב. אחריו בא המוכר והתחיל לאמר כמה האלבום הזה טוב, כמה הוא השפיע על כל הסגנונות של המוסיקה וכמה כדאי לי לקנות אותו. שבוע אחרי, ידידה שלי, שידועה בטעמה הטוב במוסיקה אומרת לי שהיא קנתה את האלבום והוא בן זונה... ככה שאחרי כל שטיפות המוח זה היה עניין של זמן עד שהייתי שומע אותו בפעם הראשונה. למעשה לא קניתי את האלבום אלא הורדתי אותו מהאינטרנט, (ולאמר את האמת אני מצטער מאוד שעשיתי את זה כי במידה מסויימת זה השפיע לי על ההנאה מהאלבום - בכלל, אני מהאלה שמפריע להם לשמוע מדיסקים צרובים וכל זה). מבחינת המוזיקה נדלקתי ישר (אפשר להגיד שהתכוננתי לשמוע משהו שונה ממה שאני רגיל ובאתי מוכן), ואף הופתעתי לגלות שאת השיר money אני מכיר מילדותי הרחוקה כי הוא תמיד היה תקוע בפלייליסט במחשב איכשהו... בקיצור אהבתי. מאוד. קצת חרשתי על השירים שם ולכן ירד לי מאוד החשק לקנות את האלבום אחרי שהוא כבר נטחן לי במוח כל כך הרבה זמן (וזה עצוב). אבל לא אמרתי נואש והחלטתי שאם אני אוהב אז אני בטח יאהב גם אחרים, וקניתי ממיטב כספי את האלבום החומה. בניגוד לאלבומים אחרים, לאלבום הזה לקח לי קצת זמן להתחבר ולא הכי התלהבתי ממנו בהתחלה, אבל אחרי זה הקסם שבו פשוט תפס אותי ו...כן. כמה מהשירים כבר הכרתי (סתם, שתיים, החומה חלק שתיים ואיז דר אני באדי אווט דר) ושיר אחד שפשוט ריגש אותי כל פעם מחדש הוא כמובן קומפטרבלי נאמב. וגם החומה חלק 3 עשה לי משהו. ועוד מלא. ונהנתי מהאלבום. אני קצת מצטער על העיתוי שקניתי אותו, כי אני חושב שהוא היה מתאים לי בגיל יותר מאוחר ככה שהאנטילגנציה שלי הייתה קצת יותר מתקדמת (בקיצור למי יש זין למסרים עמוקים שמאחורי המילים), אבל לא נורא. בקיצור, אחרי זה שמעתי את דיוויז'ן בל (מהאינטרנט, אבל מצב גדול שארכוש אותו בקרוב... שווה השקעה?) וידעתי שהם זקנים בתקופה הזו והכל... לא בשיא שלהם. והאלבום הזה טוב. קלאסי כזה, גאוני כמו האחרים. אין בו יותר מידי פסיכודליה ושאר דברים שאני אוהב, אבל זה טוב. באמת. שירים שאהבתי: what do you want from me. marooned, wearing the inside out, coming back to life ועוד כמה. עכשיו אני קצת תקוע ולא יודע איך אני ממשיך לגלות את הלהקה. שמעתי משהו על תקופות, ואני יודע שאני שמעתי את היחסית מאוחרת, אני חושב. לאן אני הולך מפה? אני אשמח להמלצות וכאלה. וסתם לדעת שקראתם.

yuliyul

New member
שלום :)

שמי יולי. בזמן האחרון יצא לי לשמוע בכל מיני מקומות ואירועים את פינק פלויד ואני חייבת להודות שממש ממש התרשמתי. אז לפני שאני הולכת לקנות איזה אלבום, רציתי לקש מכם אולי תתנו לי רשימה של כמה שירים אהובים עליהם... לא יותר מדי... ככה 5-7 משהו כזה שאני אוכל קצת לשמוע ולהרחיב את התחום הזה. תודה יולי.

וינסנטי

New member
ברוכה הבאה :)

[אם הצטרפת...] אממ... אין מה לעשות, צריך לשמוע הכל, אבל אם את מתעקשת- "wish u were here" "money" "time" "us and them" "hey you" "shine on you crazy diamond" "another brick in the wall prt 2" "maroond" "comftebly numb" אלה השירים האהובים עלי, מומלצים מאוד :) ובקשר לאלבום, אני ממליץ לך להתחיל או עם "the dark side of the moon"- אחד מהגדולים, או עם "wish u were here"- הוא פשוט האלבום המושלם לפי דעתי.

yuliyul

New member
וואו ממש תודע!

באמת. אני אתחיל עם השירים האלו ואז אראה איזה אלבום ארצה לקנות ויש לי תחושה שזה יהיה דארק סייד אוב דה מון. תודה שוב.

itaikuskus

New member
בחירה טובה

הייתי ממליץ בשבילך ללכת או על זה או על wish you were here בתור התחלה.

וינסנטי

New member
שני אלבומים שכדאי לשמוע בתור

חובב פ"פ: meddle- חצי אלבום שמכיל יצירה מהממת בשם echos, שנחשבת לאחת משיאי הלהקה, וחצי שני שמכיל 5 שירים אקוסטיים חביבים ונחמדים שדי כיף לשמוע... atom hert mother- אלבום שמושפע מאוד ממוזיקה קלאסית ומהפסקת התה הבריטית. שב על כר דשא ביום בהיר, סתכל לשמיים, ותתחבר, מבטיח. חצי דיסק מכיל גם יצירה ארוכה, אך זאת דווקא נשמעת כמו סימפוניה מימי הביניים, רק עם תופים וגיטרות, וחצי דיסק כולל את "ארוחת הבוקר הפסכדלית של סם", 13 דקות שאני אישית מאוד אוהב, ועוד שלושה שירים, אחד של ווטרס [if], אחד של רייט [summer 68'] ואחד של גילמור [falt old sun]. אני התאהבתי בדיסק הזה.

שלום חן

New member
ההמלצות שלי לרכישה הבאה:

Ummagumma ובמיוחד ההופעה החיה משיאי הלהקה לדעתי. Meddle כבר אמרו ו- תנסה שלא לרכוש אוספים כי זה הורס לדעתי את החשק לרכישת אלבומים שלמים. Animals תנסה גם את התקליט הזה ותנסה גם למצוא חומר וויז'ואלי די.ןי. די של הופעות של הלהקה שרצים בשוק כמו הופעה חיה בפומפיי העשיה של הצד האפל של הירח ועוד.

avki

New member
חחח עוד עבודת גזור הדבק לציף!

חוצמזה, ברוכה הבאה.

למעלה