שרשור חדש

PussyHell

New member
שרשור חדש../images/Emo41.gif

חבריקו'ס...מרוב יבשושיות כבר שכחתי שפינק פלויד קימים
! בואו נעשה לנו שרשור כזה... ניקח את שני האלבומים המוכרים והמוכרים ביותר של פינק פלויד: "החומה" ו"הצד האפל של הירח". (אל תהיו קטנוניים ותגידו שגם WYWH ...כי העובדות מדברות.) עכשיו, ננסה כולנו לתת את התאוריה שלנו ל- למה דווקא הם הכי מצליחים? אופן יור מינד... ובעזרת השם כשיהיה לנו מנהל , שיזכור שמישהי נחמדה בשם פוסי פתחה פה פעם שרשור כזה ויכניס לטאגליינס.

edlessme

New member
בנוגע להחומה...

ארבע מילים: we dont need no education. וכל מילה נוספת מיותרת...

PussyHell

New member
דעתי.

לדעתי, DSOTM הפך לאלבום כל כך מצליח, זה בגלל שהוא תמיד בעט מהבחינה של הקידמה שלו. אני שומעת את האלבום הזה, שבושל לפני 30 שנה, ואני תמיד נדהמת מחדש איך זה שגם במונחים של היום, עם האוזניים המודרניות שלי, הוא נשמע לי כזה מקדים את זמנו, שונה ומיוחד. הצד האפל גם אפשר לפינק פלויד לתת את האינדווידואליות המוזיקלית שלהם, שהיא לא קלה לעיכול ולשמיעה, למכור את הדוגמית של "תראו מה אנחנו מסוגלים לעשות" בעטיפה. הוא משלב בתוכו את ה"מוזרינות" הפינק פלוידית, אבל מרגיע מצד שני שכן-מדובר במוזיקה! בזה שהוא עדיין לא מוותר על כלים קונבקציונליים בולטים שם, וגם שירה. והשיר MONEY לפחות , קליט ביותר. החומה היא הדרך של הפלוידים להראות שהם חזקים גם ב"רגיל", במוזיקה של כולם. האמת היא שהחומה מלאה בכל כך הרבה הטפות מבחינת המלל, שזה פשוט היה כזה כאב ראש לנסות לפענח למה רוג'ר התכוון בכל רעש קטן שם. החומה היא בסך הכל אלבום רגיל לגמרי. רוק כשר למהדרין, לא פורץ דרכים. והכי קליט, כי זה האלבום הכי "מובנה" ומוגדר שפינק פלויד יצרו. בעיקרון חבל לי שאנשים ששמעו רק את החומה והתלהבו אומרים "וואי פינק פלויד...הם מעולים, כן כן.", כי תעשו לי טובה...לא הכרתם את פינק פלויד בכלל. אני בכלל ממש שונאת את האנשים שלא מכירים את הפלאים הנידחים באמת של פינק פלויד...אחחח...צריך להבין אותם באמת, את הקסם שלהם. מוזיקה, ללב היא חודרת!

נימרודל

New member
הממ...

אני חושבת שב "דארק סייד" פ"פ דיברו על דברים ועניינים שמדברים אל כולם, כסף, זמן... זה לא אומר שהמוזיקה הייתה עממית ופשוטה. כמובן היו באלבום שירים שהיה קשה מאד להבין. אני באמת לא צריכה לפרט, וגם לא חסר. חוץ מזה שאפשר לשמוע את כל הצדדים של הלהקה באלבום, לא רק את ווטרס. והם באמת הגיעו לאיזשהו שיא באלבום הזה. זה אלבום מעולה שדיבר אל מבוגרים וצעירים כאחד...

lior efi

New member
אז ככה!

החומה ודארק סייד הם בעצם שני האלבומים שהכניסו את הפלוידים למיינסטרים, פחות או יותר! (תקנו אותי אם אני טועה!) הציבור הרחב קיבל אותם בברכה! בגלל זה הם כל כך מוצלחים! השאלה היא הקהל הרחב התחבר דווקא אליהם ולא לאלבומים קודמים!? אז באמת, החומה נתנה בראש עם הקליפ האכזרי והאפל שזיעזע את הציבור כולו מכל מיני בחינות! וגם כי זה היה מבין הווידאוקליפים הראשונים! (למדתי על זה בתקשורת בבצפר!) ובאמת, החומה מפורסמת בעיקר רק בגלל "עוד לבנה בחומה"- שיר הנושא המעולה הזה שרבים אימצו אותו באהבה! לגבי דארק סייד- זה פשוט הקסם שלו! זה היצירות הגאוניות האלו שלא קדמו להן בעבר! השימוש בעזרי מוסיקה חדשניים, המילים, העיבודים! כל אלה פשוט מושכים את האוזן ופשוט עושים לה טוב! זה ככה בקצרה! מה שעלה לי הרגע בראש!

edlessme

New member
הקהל דווקא כן התחבר לפני..

עוד בדיסק הראשון שלהם הם הגיעו ל10 העליונים באנגליה (מקום 9 ליתר דיוק..). באומוג'ומה לחמישיה (מקום חמישי). ומיד אחריו באטום הרט הם הגיעו לראשון... אתה אבל צודק בקשר לארה"ב... לטיפשים מהיבשת החדשה לקח עוד 4 דיסקים (שלושה בלי רליקס) להגיע לטוף טן האמריקאי (אבל מה שכן, הם לא התעקבו על מקומות כמו 9 או חמישי שם.. הם הגיעו מיד לראשון..)

N a V e

New member
אין בכלל ספק ...

הסיבות כאן מתחלקות לסיבה מסחרית,ולחידושים והשיפורים. דארק סייד היה אחד הדיסקים ששינו את פני עולם המוזיקה.נתן הגדרה מחודשת לאפקטים,לסינטיסייזרים,ולפסיכדליה.הרמוניות אדירות עם הרבה מאוד "משחקים אלקטרוניים" שתרמו לקלות שבקבלת האלבום בקרב הציבור,וכן תרמו לעולם המוזיקה של אז וגם של היום-בין אם בלהקות רוקנרול או בין עם ביוצרי מוזיקה אלקטרונית על כל סוגיה, טראנס,טכנו וכו' החומה,הצלחתו נגעה יותר לצד המסחרי.בימי המחאה שימשה המוזיקה כמובן דרך ביטוי מצויינת למסרים,ו-another break in the wall שילב מחאה בלחן קליט שקל לאהוב ולפזם בלי הפסקה.הדיסק גם היה ארוך מאוד ביחס ללהקה וביחס לכמות שירים ממוצעת בדיסק בכלל,גם אז וגם היום.מעל 20 שירים,מתוכם הרבה להיטים,וסרט אחד שמקשר בין כולם.

noosh

New member
האמת שזה די ברור

דארק אוונגרדי, פרוגי, פסיכדאלי, עם קונצפט קליט ולחנים מדוייקים ומעולים. והחומה? אלבום ההתבגרויות האולטימבטיבי

pink floydror

New member
דעתי..

הדארק סייד - לפי דעתי הוא זכה להצלחה כה רבה כי זה משהו שאנשים לא הכירו, המון דרגות מעל כל מה שהיה...נכון היה את הפרוג בתקופה ההיא, אבל הדארק סייד זה שונה מזה, זה כאילו אלבום שנפל מהשמיים, מתת האלים אפשר להגיד..אנשים לא היו רגילים לכל כך הרבה דברים שהיו בו, הוא היה פשוט קסום יותר מכל דבר אחר..(חחחחחחח..טיפה הקצנות בתיאורים הא?!
) והחומה, פריקת הכעס של ווטרס כפריקת הכעס של העולם, אותם דברים שהפריעו לווטרס נגעו בכל אחד מאיתנו בנושא אחר, הקהל הזדהה עם חלק מהנושאים השונים, והחומה כלל את כל הנושאים, ככה שלא יכולת להחמיץ..

PussyHell

New member
אני לא יודעת למה...

אבל רק עכשיו נפל לי האסימון ואני מבינה שהחומה הצליחה בגלל שהמסר שלה הוא הכי ברור וזועק מכל המסרים שפינק פלויד ניסו להעביר אי פעם... ולא רק בגלל שזה אלבום "רוק-לא מורכב". כן, כן...כמה פעמים מצאתי את עצמי מסכימה עם כל מילה של רוג'ר. המנון של טינאייג'רים
. ווטרס יעשה לכולנו שטיפת מוח יום אחד, אתם תראו את זה.

DSOTM ו-The Wall כרבי-מכר

קודם כל, אין שום קשר בין מכירות תקליטים לבין איכותם. כולנו מכירים אלבומים שמכרו (או מוכרים) בצורה היסטרית, אבל כל קשר בינם לבין איכות אמנותית הוא מקרי בהחלט. DSOTM הוא אלבום טוב, אפילו טוב מאוד - אבל לא הכי טוב שנעשה אי פעם. The Wall הוא אלבום בינוני ביותר. לכן, את התשובה השאלה מדוע שני אלבומים אלו מכרו (ומוכרים) מספר עותקים עצום, גם שנים רבות לאחר יציאתם, יש לחפש בגורמים שאינם אמנותיים דווקא. DSOTM היה האלבום אשר הפך את הפלויד ללהקה ידועה בארה"ב. עד אז, הלהקה היתה פופולרית מאוד באירופה (וישראל) בלבד, ולא הצליחה לחדור לזרם המרכזי של השוק האמריקאי. עם יציאתו, החל האלבום להיות מושמע כמעט ללא הפסקה בתחנות רדיו FM אמריקאיות. Money היה להיט גדול. בדרך זו, הגיע האלבום לתודעתם של מיליוני צרכני מוסיקה, שקודם לכן לא שמעו כלל על הלהקה. מאחר והשוק האמריקאי הוא הגדול בעולם, הצלחתו של האלבום בשוק הזה הפכה אותו לאחד האלבומים הנמכרים ביותר בהיסטוריה. מדוע הצליח דווקא DSOTM, בשעה שקודמיו נכשלו? יש לכך כמה סיבות. בהפקת DSOTM הושם דגש רב על אפקטים ועל איכות הצליל. כתוצאה מכך מוכרי מערכות סטראו וטכנאי קול ברדיו "התאהבו" בו. גם עבור המאזינים, באותם ימים, החוויה של האזנה לאלבום במערכות סטראו חדשניות (לאותה תקופה) נהפכה לחלק מהחוויה של האלבום כיצירה מוסיקלית. בנוסף, האלבום נהפך לחביב על סטונרים ונחשב לפס-קול אידאלי לצריכת סמים קלים. (הערה: אני לא יכולה לשמוע סטראו, בשל בעיות שמיעה, וגם סמים מעולם לא לקחתי (ולא אקח), כך שאני לא יכולה להעיד על הנ"ל אישית). על כך יש להוסיף את המסרים האוניברסליים והפשוטים של האלבום. האלבום דן ברובו בלחצים המופעלים על האדם הפשוט מדי יום, כגון "כסף" ו"זמן" - אין מישהו שאינו חווה דברים אלו בעצמו. ווטרס עצמו אמר לאחרונה שהוא מניח שהסיבה שהאלבום נמכר עד היום בכמויות גדולות היא שהוא מדבר אל צעירים, העוברים מעולם הילדות לעולם המבוגרים, העולם ה"אמיתי"; כל עוד זהו שלב הכרחי בחייהם של צעירים בעולם המערבי, יהיו מי שיקנו את DSOTM. דברים אלו נכונים גם, במידה רבה, לגבי The Wall, אף כי מבחינה קונצפטואלית זהו אלבום מבולבל בהרבה מ-DSOTM, ופחות טוב מבחינה אמנותית. The Wall פונה אל רגשות המסכנות והקרבניות אצל המאזינים - בעיקר הצעירים שבהם - שחושבים שאף אחד לא מבין אותם וכל העולם מנסה לרמוס את נפשם הרגישה. מיליוני צעירים הזדהו - ועדיין מזדהים - עם המסר הזה. Another Brick In The Wall נתפש ואומץ כשיר מחאה כנגד העולם האכזר, למרות שהוא בעצם עוסק בחוויותיו של ווטרס כילד, במערכת החינוך הבריטית של שנות החמישים הראשונות - מערכת חינוך נוקשה שאינה קיימת עוד. (אגב, אימו היתה מורה). למרכיבים אלו יש להוסיף גם את המרכיב הויזואלי, שהיה מודגש ב-The Wall, הן באיוריו של ג'ראלד סקארף ובמיוחד כמה שנים לאחר מכן, עם יציאת הסרט. הבוטות והפשטניות של המסרים ב-The Wall חיפו על הערפול המוסרי והסתירות הפנימיות הרבות שבמסרים אלו - אבל זה כבר דיון אחר.

pink floydror

New member
רק משפט אחד הציק לי

"פחות טוב מבחינה אומנותית"?! נכון אמנם הרב אוהבים יותר את הלחנים והצלילים בדארק סייד, וגם אני נמנה בהם, אבל אני לא חושב שזה אפשרי לתת ציון לגבי אומנות, כי בסך הכל, זה עניין של טעם לא?, זה כל היופי באומנות..

תשובתי

אסתטיקה זה לא רק עניין של טעם. אבל אני מעדיפה לא להכנס כרגע לוויכוח הזה, עליו שברו את הראש רבים וחכמים ממני. כבר בעת העתיקה עסקו חכמי יוון בשאלות האלו - ועד היום מתפרנסים פילוסופים ומבקרים מכתיבה על הנושא. בקיצור רב של תולדות הפילוסופיה של האסתטיקה, בוא/י נאמר שיש קריטריונים אובייקטיביים להערכת אמנות, אבל קריטריונים אלו משתנים מחברה לחברה ומתקופה לתקופה. כל מי שחיים בחברה מסויימת, מחוייבים במידה מסויימת לקריטריונים הדומיננטיים בחברה שלהם, בתקופה בה הם חיים - גם אם הם אינם מודעים לכך. הם יכולים, כמובן, לדחות את הקריטריונים האלו, מתוך מודעות. בכל מקרה, זה אף פעם לא רק "טעם אישי". אחד הדברים שלמדתי ממוריי (הרבים) היא שאין לעולם להוסיף את המילה "לדעתי" לרשימת ביקורת. מאידך, אם זה נוח לך יותר, את/ה יכול/ה להוסיף מנטלית את המילה "לדעתי" לביקורת שרשמתי למעלה. את/ה כמובן תמיד רשאי/ת שלא להסכים עם הניתוח שלי - אבל גם אי ההסכמה שלך תהיה מבוססת - במודע או שלא במודע - על אותם קריטריונים אסתטיים שהם דומיננטיים בחברה (או בתת-חברה) לה שנינו משתייכים, ברגע זה.

תודה על המחמאה ../images/Emo98.gif

פלצנות היא אחת ממקורות פרנסתי. מה הייתי עושה בלעדיה?

לא הבנתם למה התכוונתי

אבל לא נורא. עם הזמן, תבינו בעצמכם - כשתתחילו להביט באופן יותר ביקורתי על יצירות אמנות (ספרים, סרטים, מוזיקה וכו'). הזמן הזה יגיע, בסופו של דבר. בכל אופן, נסו לזכור שיש הבדל בין לומר על יצירה שהיא "טובה" או "גרועה" ובין רגש של אהבה או שנאה כלפי אותה יצירה. אפשר לאהוב שירים, אלבומים, ספרים וכו', גם אם הם אינם טובים, וההפך - יש הרבה יצירות שנחשבות ל"יצירות מופת" שאני לא סובלת אותן, למשל, למרות שאני מודעת לאיכותן הגבוהה. וזה לגיטימי. לכן כשאני כותבת על יצירה מסויימת שהיא "אינה טובה", אין בכך משום נסיון מצידי להעליב את מי שאוהבים את אותה יצירה.

Marmaduke

New member
ציף ציף..

מה את עושה בחייך?.. וזה מה אני חושב בעניין.. שהאהבה שלנו למשהו תלויה בהמון דברים (גם סביבה והשפעה) האמת שזה לא כל כך משנה במה היא תלויה..לדעתי כל עוד אתה אוהב יצירה למרות שלפי הקריטריונים הלא כתובים היא יצירה גרועה זה לא כל כך משנה..תאהב את מה שנשמע לך טוב..לדעתי לא צריך להשקיע הרבה בניתוחים למה זה טוב וכו'.. פשוט נקשיב ונהנה..ככה זה הכי טוב!! גם אם אני אוהב פופ מטומטם..זה לא כל כך צריך לשנות..כל עוד אני נהנה מזה! עזבו הגדרות ומונחים, תקשיבו, נשמע לכם טוב?.תהנו ותשמעו..לעולם אל תפסלו מוזיקה כי היא מסחרית או לא מושקעת..זו דעתי!

meandmeandme

New member
אני מסכים עם ציףציף

במידה שמפליאה אפילו אותי. ומי שזה לא היה... המילה "פלצנות". לגמרי לא במקום
.

Marmaduke

New member
לקחת את זה קצת קשה..

בכל אופן לא הייתה פה שום כוונה רעה.. אני איש טוב.. פשוט נראה לי מיותר הניתוחים האלה! אבל יש אנשים שנהנים מזה אז אני באמת לא יקרא לזה פלצנות יותר!

למעלה