שרשור חדש

סימון55

New member
שרשור חדש

האם יש פה מישהי/ מישהו שנוטה לכיוון הפאגניזם מכיוון הפמיניזם? אני לדוגמה, מסרבת להזדהות עם היהדות מפני שזוהי דת מאד שוביניסטית. ואני הרי קודם כל אישה ורק אחרי זה מזוהה עם דת כזו או אחרת. דוגמה אחת היא, העובדה שהמחזור ביהדות טמא, ולאיש אסור לדעת באישתו במשך שבועיים, כל כך טמאה היא. בעוד לדעתי, המחזור הוא חלק מהטבע והוא מסמל את המחזוריות שבמולד הירח (28 יום), שבגיאות ובשפל ושבעונות השנה המתחלפות. וזו המשמעות לדעתי של להיות פאגנית- להאמין בכח עליון המחובר עם הטבע, ולהתגאות בכך שאני יצור שבא מן הטבע, שאוכל טבע, שותה טבע, מתנהג בצורה מינית. וזאת בניגוד לדתות הפוריטניות יהדות, נצרות ואיסלאם. אני שמחה שיצאתי מבועת היהדות שהזריקו לי לווריד מהגן, דרך היסודי, דרך הבגרות בתנ"ך, דרך השבועה על ספר התנ"ך בצבא, וכו' וכו'. מה דעתכם? ואגב, חדשה בפורום.

ToryMaster

New member
מה דעתי...

דעתי שאני נוטה לכיוון הפאגאניזם כי זו מי שאני, אין דווקא משהו מסוים שהביא אותי לזה. אבל כשאני חושבת על זה לעומק, יכול להיות שהדגש על הנשיות משך אותי לכאן.

מורגיין

New member
כן ולא

דבר ראשון ברוכה הבאה! המילה פמיניזם יכולה מאוד להפחיד לפעמים (בעיקר גברים, חה חה). אני לא חושבת שהגברים עליונים על הנשים אני גם לא חושבת שהנשים עליונות על הגברים אני חושבת שהם שווים ומתאימים, שהם הפכים ומנוגדים, שהם משלימים אחד את השני, ולכן אין אחד עליון על השני. פמיניזם זאת מסכה קצת פלצנית לפי דעתי (ואני פמיניסטית בעצמי, שלא תביני לא נכון), ואני אולי יותר מאוחר אשב ואסביר יותר לעומק למה אני מתכוונת, אבל בקצרה אני אגיד, שפמיניזם בעיני לא אומר שהנשים צריכות לעשות כל מה שגבר עושה, או לנסות להיות יותר "חופשיות" (למרות שגם זה פלוס רציני, וגבר שינסה לשים אותי במטבח ימצא את עצמו מהר מאוד מנקה את הבית...). פמיניזם אומר שיש דברים שהיום בחברה שלנו אנחנו מסתכלים עליהם כ"נחותים": אישה שמגדלת ילדים, אישה במחזור, אישה שמבשלת ארוחת ערב וכ', פמיניזם זה לשנות את הגישה הזאת לחלוטין: לבטל את ה"רתיעה" והרגשת הנחיתות. ביהדות המקורית יש הרבה כבוד כלפי האישה, וכלפי התפקיד ה"מסורתי" שלה בבית. מעריכים את החוכמה ואת הרגישות המיוחדת לאישה, ששונה מהגבר. כל זה השתנה בעיקר בהשראת הנצרות והאיסלם, שהן הרבה יותר קיצוניות בעניין הזה. הנצרות בכלל דוגלת בשפלות רוח ובדרגות שונות של אלו, מישהו חייב להיות שם בתחתית השרשרת... היהודים ב2000 שנות גלות ספגו פה ושם גם רעיונות מהם, אבל גם לא בצורה מוחלטת ומבטלת כמו בנצרות. דרך אגב גם האיסלם לא תמיד היה כזה, (ראה דוגמא ספרד בימי תור הזהב).

ToryMaster

New member
זה דווקא פיתרון נפלא

אני אהיה במטבח, הוא ינקה את הבית. חלוקת תפקידים

gwizard

New member
זה משתנה...

בדרך כלל הפוך, אבל לפעמים גם לי בא לבשל :)

arden20

New member
תגובה מקוצרת.

אני לא משתתפת בדר"כ בדיונים כאן, אבל זו בהחלט שאלה שתפסה אותי... אין צורך להכביר בהוכחות, אני לא מניחה שלמישהי/ו ממשתתפי הפורום יש ספק שדתות הספר המונותאיסטיות (יהדות, איסלאם ונצרות) הן שוביניסטיות, מפלות וכמו שציינת, הן במובנים רבים לא טבעיות (ניתן לציין את ההיפרדות מחשיבה מעגלית לטובת חשיבה לינארית, הפרדה בין "רוח" או "נשמה" לגוף הטמא וכו'). מסורות רבות (ריקליימינג ודרך האלה לדוגמא) שמות דגש על פמיניזם, כאשר ריקליימינג מעודדת פעילות חברתית פוליטית בנוסף וכחלק מהעבודה הרוחנית והאישית. כמו כן, דרך מיתוסים עתיקים (כדוגמת ירידת איננה לשאול) אנחנו לומדות על עוצמה נשית והתפתחות אישית ברמה מאלפת.

טלה בר

New member
בנושא הזה

כתבתי מאמר בשם "פמיניזם ופגאניזם" (או להיפך, אני כבר לא זוכרת) שהופיע בשעתו באתר "הדרך למעלה". אני מתכוננת לפרסם אותו שוב, אולי באתר הנשים "לגעת אישה".

סימון55

New member
טלה בר- כבוד!

אני קוראת עכשיו את התרגום שלך ל"אלה הלבנה" של גרייבס

למעלה