הייתה הופעה מקסימה
אני מעתיקה את מה שכתבתי בפורום מוזיקה עברית עכשווית
ביום שישי בערב הייתי בהופעה הזאת, שהיא אחת מתוך 4 הופעות שהתקיימו יום אחרי יום בבית האופרה בתל אביב.
ההופעה התחילה בלי דיבורים בכלל, ישר מוזיקה. הם שרו לפחות 6-7 שירים עד שעידן אמר בחן רב "אהלן תל אביב, מה המצב?"
ההופעה נפתחה בשירים מאוד שקטים כמו "שאריות של החיים", "חלומות של אחרים", "הינך יפה" ו"אם תלך". אחרי שהוא דיבר עם הקהל הם התחילו לנגן שירים יותר כיפיים ומגניבים כאלה, בשלב הזה רק חלק מהקהל היה על הרגליים, הייתה עוד תחושה של "תחילת ההופעה" וחלק לא הרגישו בנוח לקום .
ושוב הם חזרו לשירים השקטים והמקסימים, כשקטע הקישור היה השיר "אמא, אבא וכל השאר", שזכה לעיבוד מוזיקלי מאוד מרגש שנתן תחושה של שדה קרב.
אחרי ההדרן עידן ביצע את השיר "מחכה" כשהוא שר וניגן בפסנתר, ואיתו עלו גם המתופף והבסיסט. ביצוע מאוד פשוט ומקסים, כשאת אחד הפזמונים שר הקהל
עוד שיר שהוא שר רק עם הפסנתר היה "מדברים בשקט", דווקא את הביצוע הזה פחות אהבתי.
אחרי זה עלתה לבמה מאיה אברהם (שגם הוציאה כמה סינגלים לאחרונה..) ושרה את "יא מאמא" (שיתוף פעולה של שמעון בוסקילה עם הפרוייקט). מדובר בשיר יפהייפה, והביצוע שלה היה מקסים ומרגש.
ההופעה הסתיימה עם המון שירים כיפיים. בשלב הזה כבר כולם עמדו על הרגליים והייתה אווירה מדהימה. ולסיום סיומת כברה קסאי שרה את "מילים יפות מאלה" בביצוע אדיר.
מה שהדהים אותי זה שלמרות שאני לא מכירה את כל השירים של הפרוייקט, את כל השירים בהופעה הכרתי. ואין סיבה לא להכיר את השירים האלה, כי פשוט כולם מושמעים ברדיו כל הזמן. גם אם מדובר בשירים הראשונים שלו כמו "בואי" למשל וגם אם מדובר בשירים שיצאו בשנה האחרונה, אפילו שירים שכתב לאחרים כמו "מחכה". זה היה ממש מרשים. את השירים היותר "מסיבתיים" לא הכרתי, אבל הם היו כל כך כיפיים שזה לא היה משנה. כולם רקדו והסדר של השירים היה מתוכנן כל כך טוב, מה שגרם לכך שכל ההופעה זרמה באופן מופלא, ועם כמות דיבורים מוקפדת ומרוסנת, פשוט נתנו למוזיקה את הבמה שמגיעה לה.
ועוד דבר - האולם היה מדהים בפני עצמו, והאקוסטיקה שם הייתה מרשימה לא פחות. המוזיקה מלאה את כל החלל והפיחה בו חיים כמו שרק הפרוייקט יודעים לעשות.
אני ממליצה בחום ללכת להופעות שלו, מדובר בהנאה צרופה. אתם תופתעו מכמה שאתם מכירים את כל השירים, באמת.
המשך שבוע טוב!