שרשור חידות אנלוגיות

tttttttttt1

New member
שרשור חידות אנלוגיות ../images/Emo13.gif

1. אפס:מספר א. זהב: מתכת ב. חלבון:מאכל ג. תא:איבר ד. חלקיק:אטום 2. אחד קשה [אולי] --> שיטפון:ענן א. בוץ:הר ב. רוח:סופה ג. חול:חלון 4. חום:ניצוץ בהצלחה =)

tttttttttt1

New member
משפט מגדיר יחס??

אני חייב לדעת מה המשפט שהגדרת.... אז בינתיים אני לא אומר אם זה נכון או לא
.. ערב טוב

tttttttttt1

New member
אהה טוב אז ככה

כמו שכתבתי שהודעות קודמות - נכון שהמטרה הסופית היא להגיע לפתרון נכון..אבל במונחים פסיכומטריים יש דבר שנקרא "משפט מגדיר יחס" בו - במשפט אחד - את מגדירה את היחס בין צמד המילים כדי להקל על עצמך להגיע לתשובה הנכונה.. למשל בצמד המילים: ייעוץ:עיצה המשפט מגדיר יחס :ייעוץ זאת פעולה של מתן עיצה [סתם דוגמא למשפט] לכן נחפש בין התשובות עוד צמד המגדיר אותו יחס: א. מימון:כסף ב. הלשנה: בגידה ג. שוטר:קנס ד. שירה:מילים הצד המתאים הוא צמד 1 - מימון היא פעולה של מתן כסף.. הבנתוס? =) מה שרציתי שתעשי זה תקחי את המילים בצמד ותחברי להם משפט מגדיר יחס...

אה,הבנתי.

אהמ, 1. אפס הוא סוג של מספר כמו שזהב הוא סוג של מתכת. 2. הגורם הראשוני לשיטפון הוא ענן כמו שהגורם הראשוני לחום הוא ניצוץ. לגבי 2 אני לא בטוחה...

tttttttttt1

New member
לגבי 1 -

יפה מאוד
- גם התשובה נכונה לגבי 2 - דווקא אחלה של משפט....הקשר שהצמד מגדיר הינו קשר בעקיפין - שיטפון נגרם מגשם שנוצר בענן, חום נוצר מאש שאשר נוצר מניצוץ אבל גם תשובה השניה שלך נכונה...יפה מאוד

tttttttttt1

New member
עוד אנלוגיה מעצבנת [אולי?]

לבנה:רחוב [לא לבנה כמו מאכל..לבנה כמו levena!!
] א. אות:ספר ב.קובייה: מונפול ג.בית ספר:תלמיד ד. ציון:תעודה [עשיתי את זה קצת קל...במקור זה לא היה ככה...
]

tttttttttt1

New member
סורי ../images/Emo128.gif...אחרי שתיתנתן

תשובה נכונה אני אסביר למה ההגדרה שלך לא מדוייקת

tttttttttt1

New member
את יודעת מה - זאת אנלוגיה מעצבנת

ביותר...אולי יהיה ניתן לקבל את התשובה שלך...[רק בלי המילה "שלם"] אבל תנסי לחשוב על משפט קצת יותר עמוק...מה הקשר בין לבנה אחת לבין רחוב.... נתתי "רמז" בשאלות הקודמות...תנסי לעלות על סוג האנלוגיה פה...

צטלע

New member
אמ..

נראה לי א'. כי הרבה לבנים ברצף יוצרות רוחב, והרבה אותיות ברצף יוצרות ספר. למרות שגם הרבה ציונים יוצרים תעודה,אבל פחות.

tttttttttt1

New member
../images/Emo127.gif

אני אסביר - האנלוגיה הזאת הופיעה במבחן אמיתי וזאת אנלוגיה מגעילה מאוד...המשפט מגדיר יחס שהתכוונו אליו היה "לבנה היא חלק מבית, והרבה בתים מרכיבים רחוב" לכן התשובה היא "אות היא חלק ממשפט, והרבה מספרים מרכיבים ספר"... לגבי התשובה של "ציון:תעודה"..אין [לפי המשפט שהתכוונו!!] שלב ביניים [כמו "בית" או "משפט"...] זה באמת אחת האנלוגיות הכי מגעילות שראיתי בחיים שלי... ההסבר שלך היה קרוב מאוד למה שהתכוונו... אני כל פעם אפגיש אכם עם סוגי שאלות שונים, וגם בתוך כל סוג יש כמה סוגים...היום הכרתן את סוגי האנלוגיות בהן יש קשר עקיף [כמו בשאלה הזאת]...יש עוד כמה סוגים שתכירו בהמשך
... המטרה פה - אם יש 2 תשובות שנראות הגיוניות - צריכים לקחת את המשפט שהגדרנו "ולחדד" אותו קצת...כדי שיתאים רק לתשובה אחת...

צטלע

New member
זה מסובך.

העניין של לעלות על המשפט שיגדיר בדיוק את התשובה. עשית כבר פסיכומטרי אם אפשר לשאול?

tttttttttt1

New member
כן..עשיתי כבר פסיכומטרי אחד...הציון

לא ממש היה לטעמי [
] אז ככל הנראה אני אעשה שוב....

וואחד אנלוגיה../images/Emo122.gif

אני דווקא חובבת "משחקים" שכאלה, אבל אני בספק אם הייתי יכולה לנסח את המשפט ככה...

צטלע

New member
אמ..

1. נראה לי ש-ג'. כי אפס מרכיב מספר, כמו שתא מרכיב איבר. לא בדיוק מרכיב..אבל משהו כזה. 2. 4? כי שיטפון נוצר שיש הרבה עננים..וחום נוצר שיש הרבה ניצוצות. לא יודעת..חום ממדורה נגיד. זה קשה..חח.

tttttttttt1

New member
אפס מרכיב מספר? יש במספר

15 את הספרה 0? תשובה 2 שלך נכונה...הצמד הנכון הוא אכן חום:ניצוץ

למעלה