שרשור חידות במיוחד לפסח!!!

administrator3

New member
שרשור חידות במיוחד לפסח!!!

הגיע הזמן להכניס קצת עניין לפורום... אז נתחיל בצעדים קטנים ונגדיל לאט לאט... למי שעדיין לא מכיר את השרשורים (אם יש כזה...) להלן הסבר: יש חידה שמוצגת בהודעה, פתרת את החידה? שרשר את התשובה לחידה וכתוב חידה חדשה לבאים אחריך וכן הלאה... אז בואו נראה מה אנחנו זוכרים על פסח... מתחילים! החידה: צומת מפורסמת בארץ המוזכרת די הרבה בהגדה של פסח בהצלחה ושבת חלום. שיהיה לכולנו חג פסח שמח וכשר!

1- אני יודע! (-:

הצומת לדעתי זו צומת מסובים... נראה לי, עכשיו אני צריך גם לתת שאלה? למה משה הסתובב עם בני ישראל במדבר 40 שנה? (כי פאדיחה להסתובב איתם ברחוב...) סתם... אין לי שאלה... רגע חושבים... (אני מקווה שזו לא שאלה גרועה מדי) אז ככה..- יש מכת דם- שזה המים שהפכו לדם, יש צפרדים שהסתובבו ברחובות, יש מכת כינים ששזה כמו בגן ילדים, ברד שמוכר לנו ועוד... השאלה שלי היא... מהי " מכת ערוב"? (מה זה ערוב לעזאזל???) חג שמח!

administrator3

New member
ערוב- ע"פ ויקפידיה

נו באמת אנשים... זו לא הייתה שאלה כל כך קשה... והתשובה ע"פ ויקפידיה היא: מכת ערוב – ערוב כבד הגיע למצרים. לפי חז"ל, היה זה ערבוביה של חיות רעות, נחשים ועקרבים, אשר השחיתו את מצרים. פרעה בא בהצעה לפני משה, להתיר לישראל לעבוד את אלוהיהם בתוך הארץ מבלי לעוזבה. משה מסרב להצעה ופרעה מסכים לשלחם תמורת ביטול מכת ערוב. משה מתפלל עבורו והערוב סר, אבל פרעה שוב מפר את הבטחתו. והשאלה הבאה: אלבום ישראלי שמלא במשפטים והקבלות מההגדה של פסח לחיינו כיום... מהו האלבום ושל מי? (רמז:"בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו...") בהצלחה!

administrator3

New member
אלבום ישראלי-קשור להגדה של פסח...

נו... תתאמצו קצת חברים... זה לא כזה מסובך... אלבום ישראלי עם המון משפטים מההגדה של פסח, המון הקבלות לחיינו כיום... אלבום שהצליח מאוד! אם לא תפתרו אז מחר יהיה רמז ברור ביותר... חג שמח!!!

administrator3

New member
יפה!! סוף סוף!

התשובה שלך נכונה אבל מה עם חידה נוספת? פתרת... עכשיו תורך לשרשר חידה!!!

סאביבית

New member
שלום, באתי מפורום מוזיקה עברית

סקרנת אותנו מאוד לגבי התשובה,אז מה היא? New Volume צודק? תן דוגמאות? תודה.

למעלה