שרשור: חרדה והמנעות

שרשור: חרדה והמנעות ../images/Emo186.gif

חרדות גורמות הרבה פעמים להמנע מכל מיני דברים. לפעמים החרדות כל-כך קשות שהן גורמות לנו להמנע אפילו מלצאת מהבית או ללכת לכל מיני מקומות או לעשות כל מיני דברים שפעם היו נראים נורא פשוטים ולא מפחידים. אני חושבת שהרבה פעמים קשה להאמין שגם אחרים נמצאים במצב הזה, שיש עוד אנשים שהחרדה גורמת להם להמנע מכל-כך הרבה דברים ולוותר על כל-כך הרבה דברים.. אני מזמינה אתכם לשתף באיך החרדה משפיעה לכם על החיים, עד כמה היא גורמת לכם להמנע מדברים... נראה לי שזה יכול לעזור לשתף ולשמוע...

ShukyD

New member
לא יודע כבר מה לעשות

אני עוד מעט בן 20 מגיל 14 אני סובל מחרדות התפתחה אגורופוביה זה בא בתקופות הייתי יוצא יותר יוצא פחות הייתי מצליח, עושה משהו, מרגיש שהצלחתי, נופל עוד פעם.. אני חושב שרק השנתיים הראשונות היו חרדה נטו מאז כל השאר זה ההרגל שנשאר ואין לי מושג מה עושים איתו ואיך נפטרים ממנו אני באמת מיואש מתוסכל מרגיש שגם אם אצא מזה, אין לי כיוון בחיים הפסקתי ללמוד בכיתה ח', ומה בעצם הטעם? ובכלל, מה הסיכויים לצאת מזה אחרי כל כך הרבה זמן? ועוד לחזור לתפקוד נורמלי? גם הראש שלי עובד קשה מדי אני לא מסוגל לנסות לשכנע את עצמי דברים שהם לא נכונים בבקשה אני כל כך צריך את העזרה וכבר לא יודע איפה לחפש אותה

להתגבר על החרדה ../images/Emo118.gif

היי, אפשר לצאת מחרדות ולחזור לתפקוד נורמלי, גם אם אנחנו סוחבים אותן כבר הרבה הרבה זמן. צריך ללמוד טכניקות איך להתמודד איתן ולנצח אותן. יש טיפולים פסיכולוגיים לחרדה שהם מאוד מאוד יעילים ויש גם טיפולים תרופתיים שמאוד עוזרים. היית פעם בטיפול? כתבת שלפני שנתיים היית בחרדה ושמאז זה ההרגל שנשאר. מה השתנה לפני שנתיים? אתה יכול לספר קצת על מה שנשאר היום?

ShukyD

New member
אשתדל

כי זה נושא רגיש שעוד לא ממש למדתי איך לגעת בו.. הייתי בטיפולים שונים פסיכולוגים, פסיכיאטרים טיפול התנהגותי, טיפול תרופתי אני לא יודע מה יש בי שמונע ממני לשתף פעולה וככל שהזמן עבר עוד פחות האמנתי שיש משהו שבאמת יכול לשנות את זה לא לפני שנתיים, אני כבר כמעט 6 שנים עם חרדות, זה לפני 4 שנים אחרי השנתיים הראשונות לא יודע בדיוק מה השתנה אני רק זוכר שזה היה ההתקף האחרון שלי.. ומאז לא היו התקפים רציניים רק הפחד מהתקף בכל דבר שאני אעשה ואז זה הפך לתירוץ הקבוע שלי שלא יהיה לי התקף, אני מסתגר בבית.. ועדיין זה מלווה בתחושות של חרדה, אבל ממש חלשות לפעמים..

יא אני לא מאמינה!!!

אני עומדת לבכות, אתה היחיד שאמרת משהו שאני מזדהה איתו! גם לי יש בדיוק את אותו הדבר! גם לי יש "תירוץ" כזה מזדיין, שאני באמת לא יוצאת מהבית בגלל זה! רק למקומות קרובים... אני לא יודעת כבר מה אני רוצה מעצמי, ואני מתוסכלת, אבל אני שמחה לראות שאני לא לבד... בהצלחה.

הפחד מהפחד...

מה שאתה מספר על הפחד לצאת מהבית בגלל שיכול להיות שיהיה התקף, זה משהו שקורה להרבה אנשים שסובלים מחרדות. ההתקף היה כל-כך מפחיד, שמתחילים לפחד רק מהסיכוי לחוות אותו שוב. ואז זה גורם להתחיל להמנע מכל מיני דברים או מקומות שבהם חוששים שאולי יבוא התקף חרדה. אתה יכול לספר קצת על ההתקפים האלה שהיו פעם (מה היה בהם כל-כך מפחיד, מה הרגשת, מה חשבת, איפה הם קרו לך, באיזו תדירות...?) כתבת שזה נושא רגיש ושלא פשוט לך לגעת בו. אני מאוד מבינה אותך. אני חושבת שזה באמת לא פשוט לחשוב על כל הפחדים והחרדות, יש בזה משהו מאוד מאיים. מצד שני לפעמים עוזר לשתף בזה, לשמוע אחרים, להתייעץ... אני מקווה שלא שאלתי דברים שעושים לך קשה מידי, ואם כן, תרגיש חופשי לא לענות, ולכתוב רק על מה שאתה מרגיש שנכון בשבילך לגעת בו עכשיו

MyLife1

New member
בהחלט

קצת עוזר לראות שאנחנו לא לבד ויש אנשים שקורים להם דברים דומים זאת הפעם הראשונה שאני כותבת כאן אבל רציתי לשתף במה שקורה לי לפני כמה זמן הסברתי זאת בפורום ייעוץ פסיכולוגי (אני מעתיקה את ההודעה כי היא כוללת את כל מה שאני רוצה לכתוב) שלום לכולם אני בת 22 ונמצאת בבעיה גדולה שמעיקה עליי מאד ואני כבר לא יודעת מה לעשות. כבר יותר משנה יש לי אגורפוביה ,אני כמעט ולא יוצאת מהבית ,זה לא שאני לא יוצאת בכלל אבל ממש קצת וכשאני צריכה לצאת אני נתקפת בחרדות ,יש לי סחרחורות ,קשה לי לנשום ,הרגליים רועדות ,הידים שלי קרות אבל חם לי בקיצור כל הסימנים של חרדה.גם כשאני לא יוצאת יש לי מדי פעם את הסימנים דבר שגורם לי לפחד עוד יותר מהיציאה בעבר (כשהייתי בת 15 בערך) הייתה לי בעיה דומה אבל הפחד היה להיות לבד בעיקר להיות לבד בבית ופניתי לפסיכולוגית הייתי בטיפול נתנו לי כדורים (פריזמה )והבעיה נפתרה .הפסקתי ללכת לפסיכולוגית כיוון שהיא הפסיקה לטפל במרכז שבו הייתה וייעצה לי להגיע מדי פעם לדבר עם הפססיכיאטרית שבמקום-זו שרשמה לי את התרופות. כך עשיתי אבל היא ראתה שהכל בסדר ואמרה לי שלא כדאי להגיע יותר. המצב שלי היה מצויין הגשתי טוב תפקדתי טוב ,התלחתי ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה ,ביליתי ,עבדתי הכל כרגיל .אבל התחילו לי שוב הסחרחורות (זה תמיד היה הסימן הכי בולט בהתקפים) ולאט לאט הסתגרתי,הפסקתי ללמוד,נמנעתי מלצאת עד שלילה אחד התעוררתי בהתקף חזק במיוחד(זיעה ,קוצר נשימה,סחרחורת ופחד שמשהו נורא יקרה לי) ומאז אני במצב הזה.ניסיתי לפנות למרכז בריאות הנפש אבל בגלל הפחד שלי אני לא הייתי מסוגלת להגיע לפגישות ,ביררתי עם הפסיכולוגית שטיפלה בי קודם אם יש אפשרות לטיפול (פרטי) והגעתי אליה כמה פעמים (היא מטפלת בעיר אחרת )במאמצים אדירים ושוב הפסקתי בגלל שלא יכלתי לצאת מהבית היא יעצה לפנות לפסיכיאטרית שתבוא לביקור בית ותרשום לי שוב תרופות אז כך עשיתי והיא רשמה לי פקסט אבל אפילו עם התרופות והנסיונות שלי לצאת(בליווי כמובן כי לבד אין מצב) כמו שהן ייעצו לי (בהדרגה ) אני לא יכולה ...אני עושה מאמץ גדול על מנת לצאת אבל הפחד שם ואני לא יודעת מה לעשות ,החיים שלי תקועים אני מרגישה שאני מבזבזת את החיים והזמן עובר ואני לא עושה כלום וככל שהזמן עובר אני מרגישה ששום דבר לא יעזור ואני תמיד אהיה תקועה בבית בלי חברים ובלי לעשות את הדברים שאני אוהבת כמו ללמוד. סליחה שהארכתי בפירוט ,אבל הייתי חייבת לספר כי חוץ מהמשפחה שלי אף אחד לא יודע על זה ,אני מתביישת במצב שלי ואני מרגישה רע על שאני לא יכולה לעשות שום דבר אני בספק אם תוכלו לעזור לי כי את המעט שאני צריכה לעשות (ללכת לפסיכולוג ) אני לא יכולה לעשות תודה

היי ../images/Emo107.gif

את מספרת על התקפי חרדה קשים, שמונעים ממך לצאת מהבית ולעשות את הדברים שאת אוהבת לעשות. הרבה פעמים כשחווים התקף חרדה שמעורר פחד נורא שמשהו עומד לקרוטת לנו, הפחד מלחוות התקף נוסף כזה ולהרגיש שוב נורא כל-כך, משתק אותנו. אנחנו מתחילים להמנע מלצאת מהבית, בגלל החשש הכל-כך גדול מלהרגיש ככה שוב. הבעיה היא שככל שאנחנו נמנעים יותר, החרדה הולכת ומתחזקת. כבר אין לנו הזמנויות לראות שאנחנו יכולים לצאת מהבית, להתגבר על הפחד, ולא לקבל שוב התקף. החרדה מתחזקת, והיא מחזקת את ההמנעות. זה מעגל שנורא קשה להיות בו, והדרך לצאת ממנו היא ללמוד לאט לאט ובהדרגה ללכת נגד הפחד. אני יודעת שזה נורא נורא קשה, וכמעט בלתי נסבל, אבל אפשר להעזר בכל מיני טכניקות טיפוליות, כמו טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי או טיפול תרופתי, שיכולות מאוד להקל. כתבת שהיית רוצה ללכת לטיפול, אבל הפחד לצאת מהבית הוא כל-כך גדול, שלהגיע למטפל, הופך להיות קשה מידי. אני נורא מבינה אותך, אני חושבת שזה מן מלכוד נורא קשה להיות בו, שמצד אחד אתה כל-כך צריך עזרה, אך מצד שני אתה מפחד מידי לעשות את מה שצריך כדי לקבל אותה. אני חושבת שנורא חשוב לשבור את המעגל הזה, ולמרות שזה הכי קשה בעולם, לנסות למצוא את הכוח לפנות לעזרה מקצועית. תנסי להסתכל על ללכת למטפל, כעל התחלה של התמודדות עם פחד (והרי כדי לנצח את החרדה, צריך ללמוד לצאת נגדה...). תקחי איתך מישהו, כי כתבת שלצאת עם לווי זה פחות בלתי אפשרי. תמצאי את הכוח להגיע למטפל, תלכי פעם אחת, וכשתראי שהיה בסדר, הפעם הבאה כבר תהיה פחות נוראית. אני יודעת שזה נורא נורא קשה, אבל זה כל-כך חשוב. תנסי להרגיע את עצמך לפני שאת הולכת, תנסי לדבר עם עצמך, ולנסות לשאול מה מפחיד אותך שיקרה, ואז תנסי לענות למחשבות המפחידות, להתווכח איתן. מחשבות כאלו הן הרבה פעמים מאוד מוגזמות ולא הגיוניות, אבל הפחד הגדול עושה אותן נורא מוחשיות ומאיימות. תנסי לזהות את המחשבות המפחידות האלה, ולענות להן. להגיד לעצמך שאין שום סיבה שמשהו יקרה בדרך לפסיכולוג, ושגם אם את מרגישה את התחושות הפיזיות המפחידות האלה, של סחרחורות, בחילות, קושי לנשום, רעד ועוד, זה אמנם מאוד מאוד לא נעים ומבהיל, אבל זה לא מסוכן... התחושות הפיזיות האלה הן תוצאה של החרדה, ולא יכול לקרות מהן כלום. הן נורא נורא לא נעימות, אבל הן עוברות, והן בשום פנים ואופן לא מסכנות אותך. תזכרי שבעבר סבלת מחרדה, והצלחת להתגבר עליה ולנצח אותה. אין שום סיבה שלא תצליחי שום. את הצלחת פעם, ואת יכולה להצליח עוד פעם. אני מבינה שקבלת פקסט. את מרגישה שהתרופה לא כל-כך עוזרת? יש המון תרופות לטיפול בחרדה, כמו למשל פריזמה שלקחת בעבר ועזרה לך, ועוד הרבה מאוד תרופות אחרות. אם את מרגישה שהתרופהשאת לוקחת עכשיו לא עוזרת, תדברי עם הפסיכיאטרית, אולי צריך להעלות מינון או להחליף תרופה. את חושבת שאם תמצאי מטפל באיזור המגורים שלך זה יוכל לעזור? זה נראה לך משהו אפשרי, למצוא את הכוח ללכת לפגישה אצל מטפל, למרות שהפחד, מתוך מחשבה שזה יכול כל-כך לעזור? ועוד דבר, אולי זה יעניין אותך לקרוא קצת על חרדה, על טיפול. כתבת שלמדת פסיכולוגיה, אולי יש לך חומר...? אם לא, והיית רוצה לקרוא, יש המון חומר באינטרנט, ואם את רותה הפניה לחומר, תכתבי. תהיי חזקה. אני יודעת שנורא קשה לך. תזכרי כל הזמן שאת יכולה לנצח את החרדה הנוראית הזאת. ושלמרות שזה הכי קשה בעולם, זה שווה להאבק בה ולטפל בה, כי אפשר להתגבר עליה (כמו שכבר עשית בעבר) ואין שום סיבה שהיא תמשיך לשבש לך את החיים
. ובינתיים שולחת לך
ענק. המון המון בהצלחה
אם את צריכה שמות של מטפלים לפי איזורים, תכתבי....

MyLife1

New member
תודה רבה

על התגובה ועל ההבנה ...זה עוזר .באמת שעוזר לקרוא את זה .. אני גם חושבת לפעמים שאם הצלחתי פעם אחת אז אני אצליח להתגבר על ההתקפים המעצבנים שוב ,אבל מצד שני זה מעייף ואני מתחילה לחשוב שאם אני אצא הפעם תוכל לבוא פעם שלישית ואני לא רוצה לחיות בידיעה ששוב אני אקבל את התקפי הפאניקה בכל רגע. אני קוראת כל מיני חומרים על התקפי פאניקה ,אגורפוביה וחרדות .בין הטיפים שקראתי ,שעוזרים להתקף לחלוף מהר ראיתי שיש משהו שמאד עוזר לי ואני מנסה לעשות אותו כל פעם שיש לי התקף פאניקה ,להסיח את דעתי ולדבר עם מישהו שנמצא איתי ,אני מנסה להעלות כל מיני נושאים ואני מתחילה לדבר ,לפעמים גם לצחוק וזה הדבר שהכי עוזר לי כדי להעביר את ההתקף ,מובן שלא תמיד זה עוזר אבל בפעמים האחרונות שיצאתי ,הסתדרתי יותר . רציתי גם לשתף אותך ,שאחרי שכתבתי כאן בפורום וקראתי קצת הודעות של אנשים אחרים .זה עודד אותי והתחלתי לחפשיפסיכולוג שגר באיזור מגוריי וכבר קבענו פגישה ,אז אני מקווה שזו התחלה טובה ושאני אתחיל לצאת מהמצב. בקשר לתרופות ,אז הן לא ממש עוזרות לי ואולי עדיף לחזור אל פריזמה שכן עזרה לי או להחליף ,אני אדבר כבר עם הפסיכולוג ואולי הוא יגיד לי להישאר אם אותה התרופה אבל כאשר זה מלווה גם בטיפול התנהגותי שבו אני אצא בהדרגה . אני מאד מודה לך על ההסבר ,החיזוק וההכוונה .

בהצלחה... ../images/Emo205.gif

כתבת שאת חוששת שגם אם תצאי מזה הפעם יבואו התקפים נוספים. אני מבינה שזה מדאיג, אבל זה לא בהכרח יקרה, את יכולה לצאת מזה ושזה ישאר מאחוריך ולא יחזור. והכי חשוב - גם אם זה יחזור מתי שהוא יהיו לך כבר כלים להתמודד עם זה ולהתגבר על זה ממש מהר. את פונה עכשיו לטיפול שבו ילמדו אותך כל מיני טכניקות וכלים שיעזרו לך להתמודד עם התקפי החרדה. הכלים האלה ישארו לרשותך, ואת תוכלי להשתמש בהם במידת הצורך, כדי לא לתת לחרדה להשתלט עליך. את מספרת שממה שקראת למדת טכניקה שעוזרת לך. אני חושבת שזה ממש מצוין שהצלחת למצוא משהו שמקל עליך קצת. בטח בטיפול ילמדו אותך עוד כל מיני טכניקות שיעזרו לך להתמודד. אני נורא שמחה לשמוע שמצאת פסיכולוג ויש לך פגישה. שיהיה לך המון המון המון בהצלחה
ואנחנו כאן, אם בא לך לספר מה שלומך, להתייעץ, או סתם לכתוב כל דבר אחר...

למעלה