שרשור: חרדה חברתית

שרשור: חרדה חברתית ../images/Emo60.gif

נראה לי שהנושא הזה מעסיק הרבה אנשים כאן בפורום. אם בא לכם, תשתפו אותנו בתחושות שלכם ובדרכי שלכם להתמודד.

Gameboy4

New member
אני די סובל מחרדה חברתית

הבנתי את העניין של החשיפות וההתמודדות. אבל מה עם החלק המחשבתי? איך אני עובד עליו?

היי ../images/Emo60.gif

כשבאים לעשות חשיפות יש הרבה פעמים כל מיני מחשבות שנתקעות בראש ומקשות מאוד על עשיית החשיפות. אחד הדברים שיכולים לעשות זה לנסות להתווכח עם המחשבות, לענות להן. כשסובלים מחרדה יש הרבה פעמים נטייה לנפח את הסיכוי שמשהו לא טוב יקרה. הרבה פעמים המחשבות שקשורות בחרדה הן מוגזמות. לכן, כשעולה לנו מחשבה לא טובה, אנחנו צריכים לנסות ולענות לה, להתווכח איתה ולראות שהיא או לא כל-כך הגיונית או מוגזמת. למשל, אם אנחנו מפחדים לדבר בכיתה, קודם כל עלינו לזהות את המחשבה החרדתית שמאחורי הפחד, ואז לנסות להתווכח איתה. נגיד שהמחשבה החרדתית היא שאם נדבר בטח נענה תשובה לא נכונה ואז יצחקו עלינו. אחרי שזיהינו את המחשבה,מתחילים לענות לה. למשל: האם כל-כך בטוח שנענה תשובה לא נכונה? אם נענה תשובה שגויה האם זה כל-כך נורא? האם באמת יצחקו עלינו אם נטעה? האם כל ילד בכיתה שעונה תשובה שגויה צוחקים עליו? תנסה לזהות את המחשבות שמאחורי החרדה ולהתווכח איתן. זה נותן כוח לעשות חשיפות, וברגע שעושים חשיפות ומתמודדים עם החרדה, המחשבות מתחילות לאט לאט להעלם. ככל שתחזור ותעשה את החשיפות, החרדה תתחיל לרדת, והמחשבות הלא נעימות שמלוות אותה יתחילו להחלש ויפסיקו להציק כל-כך.

auah vfuxht

New member
היי טלי

אני חדשה בפורום וגם אני סובלת מחרדה חברתית. הבעיה היא שמהילדות הרבה מאוד פעמים אנשים צחקו עליי מכל מיני מקומות ואני לא יודעת למה-מה כבר עשיתי?. אני די בודדה ולא יוצרת קשר. אם יש אנשים שמנסים לדבר איתי אני ישר נלחצת והם מתרחקים ואני לא יודעת מה לעשות. אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה

auah vfuxht

New member
המשך

אני קראתי פה על בעיות חרדה של אחרים ואני חושבת שהבעיה העיקרית היא שזה לא שאני מרגישה דברים רק בראש-שאף פעם לא קרו לי-אני מפחדת שיצחקו עליי וזה כן קרה לי והרבה פעמים. מעט החברות שיש לי אמרו לי שזה בגלל שאין לי ביטחון ואנשים לא מבינים למה אני ככה(עצובה,לא מדברת). אני מרגישה שזה הרבה יותר נורמלי כבר שיצחקו עליי מאשר שלא.גם אני מפחדת לדבר עם אנשים וגם יש בי כעס-למה עשו את זה?

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

כתבת שכשאנשים מנסים לדבר איתך, את נלחצת, ואז הם מתרחקים. זה הרבה פעמים מה שקורה כשיש חרדה חברתית. נורא קשה בכל מיני סיטואציות חברתיות, והפחד הזה גורם לכך שמנסים להנמע מסיטואציות כאלה. למשל: לא משתתפים בשיעור, לא מתקשרים לילדים מהכיתה, לא ניגשים לדבר עם אנשים בהפסקה, לא הולכים למסיבות ואם כן הולכים אז עומדים בצד ולא כל-כך מדברים... זאת תחושה מאוד קשה, והיא מביאה לזה שמרגישים מאוד בודדים. יש כל מיני דרכים לטפל בחרדה חברתית. את יכולה לספר קצת מאיזה מצבים את נמנעת? את כותבת שאת עצובה וכועסת ושאת מרגישה בודדה. נשמע שאת עוברת תקופה קשה. יש מישהו קרוב שאת יכולה לשתף אותו במה שעובר עליך? או אולי לפנות לטיפול פסיכולוגי?

למעלה