שרשור טיפים - משותפים או אישיים?

שרשור טיפים - משותפים או אישיים?

בכל מקום הטיפים מתחלקים באופן זה או אחר: נאספים באופן מרוכז ומתחלקים בין כל המלצרים בסוף המשמרת או שכל מלצר שומר לעצמו את הטיפים שקיבל מהשולחנות שהוא שירת. במקומות בהם מתחלקים בטיפים לפעמים מרחיבים וכוללים בין מקבלי הטיפים את הבר והמטבח. מה איתכם? בעד טיפים משותפים או אישיים? ומרוצים מאופן חלוקת הטיפים אצלכם?
 

gesus

New member
רוצה לשמוע משהו נורא?../images/Emo54.gif

מילא להתחלק עם הבר (לא מובן לי או עם המטבח (עוד יותר לא מובן לי!!!) אבל השיא הוא להתחלק עם...המארחת!!! שמעתם על דבר כזה? זו שיטה של המעסיק לשלם למארחת כמה שפחות ולהשלים לה ע"ח המלצרים המסכנים.פה ושם מארחת מפנה כוסות קפה ומאפרות אבל זה כלום לעומת עבודה של מלצר.
 
זה באמת חוצפה

אני אישית גם לא מבינה למה צריך להתחלק עם הבר ו/או המטבח, אבל המארחת? בכל שלושת המקרים מדובר באנשים שמקבלים שכר לפי שעה, ובהסכמתם. אני גם רוצה להבין - חייבו אותכם להתחלק עם המארחת? אצלנו מקובל שכל מלצר נותן 10 ש"ח לבר, אבל לא מחייבים. חוץ מזה שבלי קשר, באופן כללי אני בעד טיפים אישיים ולא משותפים. למה שאני, מלצרית מתוקה ומקסימה שאנשים משאיריםלה טיפים של 30%, צריכה להתחלק בזה עם הפוסטמה שעובדת איתי שזורקת לאנשים את המנות על השולחן ולא מתייחסת, ואחר כך לא זוכה לטיפים בכלל? get weel, אנחנו מחכים לשמוע את תגובתך...
 

gesus

New member
מה זה מקובל לתת לבר?../images/Emo54.gif

אם את לא נותנת לבר אז היחסים במסעדה הופכים לממש מכוערים שלא נדבר על זה שאלו שכן בוחרים לתת לבר עלולים לקבל מה שיוצא מהבר מהר/טוב יותר בעוד "שהקמצנים" יקבלו שירות רגיל. זו חוצפה להעמיד את המלצריות בדילמה כזו,אני משער שמחשבה היא שהבר יתאמץ כדי שהמלצריות יקבלו יותר טיפים וככה לא יהיה אכפת להן לתרום לבר. בסופו של דבר זה עלול לגרום ללקוחות קבועים לקבל בכל פעם מנה שונה בהתאם לאופי של המלצרית (לארג'ית או קמצנית כלפי הבר).
 
אצלנו הדברים די שונים

ככלל, מאוד מקפידים על יחסי אנוש טובים בין העובדים ומבהירים את זה כבר בהתחלה ששוכרים מלצר חדש, ומי שלא נחמד ועוזר לכולם - פשוט עף (זה תנאי בל יעבור, כמו שלא יעסיקו מישהו עם ידיים רועדות, לא יעסיקו מלצר עם בעיות אנוש, שינוי מרענן לעומת המסעדה הקודמת שעבדתי בה). נכון, לא נעים שלא לתת כסף לבר, וכנראה בגלל זה כולם נותנים אבל ביננו - מה זה כבר 10 ש"ח? לברמן זה עוזר לצאת עם יותר משכר מינימום ולנו זה לא משנה הרבה, סך הכל אנחנו יוצאים עם טיפים יפים, משלימים לנו במקרים הנדירים שצריך (וה-10 ש"ח שנתנו לבר לא נכלל בכסף שהרווחנו, ככה שבמקרה כזה מקבלים את זה בחזרה) וגם משלמים לנו נסיעות. זה עדיף הרבה על המסעדה הקודמת שבה לא נתנו שקל לבר, אבל עבדתי עם ים של פוסטמות ויצורים משונים אחרים.
 
אישיים,במזומן כל סוף משמרת

אני מרוצה מזה שהטיפים אישיים כי לכל אחת מגיע לקבל עפ"י כמות ההשקעה שלה והקשר שהיא יצרה עם הלקוחות,אבל האידיאל הוא מה שהונהג אצלנו פעם- כל אחת קיבלה לחשבון הבנק 10% ממה שהרוויחה-כך לא היינו צריכות להתעמת עם אנשים קמצנים שלא יודעים שעל ארוחה של 50 ש"ח לא משאירים רק שקל וכשאומרים להם שזה 10% ההבנה המתמטית שלהם יורדת פלאים. כשהיו גובים מהלקוחות עוד 12% אז היו כאלו שלא ידעו והשאירו לנו עוד 10% בנוסף,אז הייתי עושה בערך כפול ממה שאני עושה היום.
 

get well

New member
טיפים משותפים!!!

כן אצלנו הטיפים הם משותפים מהסיבה היחידה שהאזורים לא מחולקים שווה.. יש אזורים שאת יוצאת עם 300 ש"ח ויש אזורים של 100 ש"ח.. לכן הטיפים משותפים ותאמת זה די שווה!!! טיפים לבר? לא שמעתי על דבר כזה... הבר אצלנו שוקק חיים ויש להם טיפים משלהם + שכר בסיס!! לעומת זאת אנחנו כן מפרישים אחוז מסוים למארחת... אומנם זה לא נראה לי אבל אני לא קבעתי את החוקים...
 

EaSy B

New member
טיפים משותפים ../images/Emo13.gif

אצלנו באילת במסעדה שאני עובד בה אנחנו מתחלקים בטיפים ולמרות שאני תמיד יוצא מופסד עדיין אני חושב שזה טוב כי יש בעבודה עבודת צוות אמיתית ובמידה שרואים שיש מלצר שזורק ז.. בגלל שיש טיפים משותפים אז מעיפים אותו/ה דרך הגב אצלנו גובים שירות מהלקוחות
 
חח באיחור אופנתי אני אענה ../images/Emo3.gif

אצליינו אין טיפים משותפים ולדעתי יותר כדאי שכן יהיו... כי ככה כשלכל אחד הטיפים של עצמו אז לפעמים נוצר מצב שקופצים על לקוחות ומשכנעים אותם לשבת במקום מסויים ( נניח איפה ששמוליק ( חח ) עובד) ולא איפה שאני עובדת..וזה מעפן ואז אני יוצאת מופסדת כי הלקוח שוכנע לשבת שם ... ואם הטיפים יהיו משותפים אז אני חושבת שהמלצרים יהיו פחות להוטים להכריח את הלקוח לבת במקום מסויים כי גם ככה הם קבלו כסף בסוף... למרות שמצד שני טיפים אישיים.. זה גם עדיף כי אז אתה מקבל את מה שאת הרווחת בעצמך.. כאילו.. ממ מקווה שהנתם כי מאוחר ואין לי כוח להסביר
חחחח
 
ואני אגיב../images/Emo8.gif

אצלנו אין מצב כזה, אפילו שאנחנו עובדות בסגנון זהה(...). נגיד ששמוליק הצליח לשכנע את כולם לשבת אצלו (מה שלא הכי הגיוני, כי עדיין יש אזור מעשנים ולא מעשנים), אז בשלב כלשהו שמוליק יפסיק לקחת שולחנות, ורוחמה תקבל את השולחנות באזור שלו, עד שהבונים של כולם יתאזנו. המטרה היא שכולם יצאו עם פחות או יותר אותו סכום (או לפחות - שתהיה אפשרות לצאת עם פחות או יותר אותו סכום... תלוי בלקוחות כמובן). במקרה שציינת, שבו כולם יושבים באזור של שמוליק, יוצא שאם מתחלקים אחר כך בטיפים, שמוליק יוצא מופסד - כי רק אצלו ישבו (גם אם הלקוחות ישבו מיוזמתם ולא שוכנעו על ידו), ככה שרק הוא שרת והתרוצץ בזמן שכולם עמדו והסתכלו עליו ו-כולםמתחלקים בכסף? לא פר!
 
למעלה