שרשור יוזמות לאייקון

n i v1

New member
שרשור יוזמות לאייקון ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

על מנת שכולם יוכלו להנות מהשרשור הזה לפני שיבלע בסחף התגובות האחרונות שאני שמח שעובר על הפורום החלטתי לנעוץ אותו כדי לאפשר לכווולם להנות עוד כמה שעות מהשיחה המרתקת בו

PILPIL

New member
התעוררתי בתזמון מוצלח

אתמול בעקבות ההרצאה שהעברתי בתא הטכניוני (על פמיניזם בסטאר טרק, למתעניינים), עלו לי כל מיני רעיונות, ושלחתי אותם כבר לשמואל שמואל. והנה - עכשיו אני רואה שיש שרשור בנושא בפורום, אז אני אחלוק איתכם את הרעיון ואשמח לתגובות. הרעיון הוא סדרה של 3 הרצאות תחת הכותרת: מסע בין כוכבים - חלום ושברו : 40 שנה אחרי. זה מתאים גם לנושא הכנס, חלומות, וגם לעניין של 40 שנה - כי זו מעין הסתכלות אחורה על ההתפתחות של הסדרה, ואיך אנחנו רואים את זה מתוך נקודה עכשווית יותר, פוסט-מודרנית. הכוונה היא לרצועה ביקורתית שמתייחסת לשבירת החלום של סטאר טרק כיקום אוטופי - מקום ללא מלחמות, ללא עוני וששורר בו שוויון נהדר בין כל האנשים. כל אחת מההרצאות תבחן אחד משלושת הדברים הללו באופן ביקורתי מזוית שונה: א. "אין עוני" - הרצאה על כלכלה בטרק. דיון ביקורתי על הקונספט הסוציאליסטי בסטאר טרק, ועל המתח עם הקפיטליזם (שזה מה שאנחנו רואים בפועל, בעיקר בח"ע9. אני חושבת שאני יכולה להכין את ההרצאה הזו בלי בעייה, אבל לא אתנגד אם יש מתנדבים אחרים. ב. "אין מלחמות" - הרצאה ודיון ביקורתי על שלום ומלחמה ביקום סטאר טרק, על מיליטריזם וכו'. לאילן, בן זוגי, יש ידע נרחב בנושאים האלו והוא הציע להעביר את ההרצאה הזו. ג. "שוויון בין האנשים" - להתייחס לזה מנק' מבט של נשים-גברים, ולהשתמש בהרצעה שלי על פמיניזם, שלעניות דעתי היתה מוצלחת מאד. דעות? אולי עוד רעיונות להרצאות שיכולות להיות קשורות לנושא הזה?

piper cub

New member
אם תרצי, יש לי רשימה של

פרקים (בראש) שיתאימו לאיסוף החומר להרצאות האלה
. אחלה רעיונות
.

n i v1

New member
גם אני הרצאתי על זה פעם

באחד הפאנקונים, ברמת גן, אם את זוכרת, היתה לי הרצאה על פמיניזם... הראיתי שבסטאר טרק הורגים את הנשים שמעיזות להיות שונות. אני אשמח להרצות על זה שוב!

למעלה