אני...
טוב אז אני לא צמה.... ולא בגלל שאני לא מאמינה באלוהים, אבל האמונה שלי באלוהים היא דבר נורא מסובך ופילוסופי, שאני לא אסביר אותו כאן....אני לא צמה מכמה סיבות: המשפחה שלי לא מסורתית ואף אחד לא צם - וזה נורא קשה לצום כשכולם מסביבך אוכלים, וכל שנה יש מישהו אצלנו במשפחה שמנסה - ונשבר...(ומי שמנסה זה לא בגלל שהוא מאמין באלוהים, אלא בגלל שזה טוב לגוף להתנקות ככה יום אחד מרעלים ודברים אחרים) חוץ מזה, אני לא חושבת שאני נכללת בתחום האנשים שזה טוב להם לצום, אבל זה לא משנה....(מה לעשות אני אוהבת לאכול....חחחח סתם) בכל אופן, הצום הוא כדי לכפר על חטאים שבין אדם למקום, ועל פי האמונה הפרטית שלי באלוהים, לא חטאתי - לכן אין לי על מה לכפר בצורה של צום... בעניין של יחסים בין אדם לחברו - אם פגעתי במישהו ואני יודעת את זה ויודעת איך, אני אבקש סליחה, וכמובן - לא רק ביום כיפור. יום כיפור זה יום שמבחינתי צריך להסתכל לתוך עצמך ולעשות חשבון נפש. להסתכל על התנהגותך לבד, ולאנשים, ולאנשים שמאמינים - גם לה'. ולמרות זאת, חשבון הנפש הזה והבדיקה העצמית, צריכים לפי דעתי להיעשות באופן מתמיד, כל החיים. לבדוק את עצמך כל הזמן - על מנת לשפר את ההתנהגות..... זה ככה על רגל אחת - מה אני חושבת.... יש לי עוד הרבה הרבה דברים - אבל זה כנראה לפורום אחר(פילוסופיה וכאלה כנראה....חחח)