שרשור יום כיפור....

shi1she

New member
שרשור יום כיפור....

האם אתם צמים ביום כיפור? אם כן, האם באופן קבוע או שחד פעמי אתם מנסים? ולמה? (כדי לכפר על חטאים, כי זה מנהג, כי המשפחה עושה וכו'....) האם אתם מתכוונים לבקש סליחות מאנשים שנדמה לכם שפגעתם בהם? ובכלל מה אתם חושבים על יום כיפור ומה המשמעות שלו בעיניכם?

רעיון יפה :)

אני צם ביום כיפור בהתאם לכללי היהדות, שהגיעו אליי מהמשפחה, כמובן. אני צם באופן קבוע מאז בר-המצווה. למה לצום? התשובה פשוטה: לכפר על מעשיי הרעים, אם נעשו כאלה, ולנסות להיות אדם טוב יותר (אויי כמה שזה נשמע נדוש... חחח ). אֲבקש סליחה גם אם פגעתי במישהו וגם אם לא. תמיד אומרים כזה בכיפור (בין חברים ואנשים בכלל) "אני מתנצל אם פגעתי בך בשנה האחרונה" וכל מיני דברים שכאלו. לעניות דעתי, אנשים לא מבינים כל-כך את חשיבותו של יום הכיפורים. אנשים פשוט צמים ואולי חלקם אפילו לא יודעים מדוע או על-שום מה?! ברי לי ולכולנו שיש גם רבים שאינם צמים מטעמים שונים. אבל... איש-איש באמונתו יחיה. אני צם באמונה שלמה על-מנת לנסות לכפר על מעשיי, שכן אדם לא תמיד יכול להחליט מה "טוב" או מה "רע". כמו-כן בשביל אדם אחד מעשה כלשהו יכול להראות טוב, ומאידך הוא יכול לפגוע באחר, חשבו על-כך ! אסיים עצה ידידותית : תשתו הרבה מים כבר מהבוקר ולא רק לפני כניסת הצום... ככה תהיו מוצפים במים חחח :) ו... תזהרו לא לטבוע
שיהיה צום קל !

ringo rulz

New member
הו בדיוק חשבתי גם על לפתוח אחד

אני צם מגיל 13 , מלבד זה אני לא ממש מבצע מנהגים של הדת, אבל אני נוהג לצום בכיפור, כי זה טוב שיום אחד בשנה אתה בעצם מתנקה מהחטאים, וזה נותן הרגשה טובה לדעת שהצבת לעצמך מטרה כמו לצום והשגת אותה
גמר חתימה טובה לכולם

צום קל לכל הצמים!../images/Emo13.gif

אני מעולם לא צמתי. אנחנו מקפידים מאוד בבית ביום כיפור על מסורת מה שאומר שאין שימוש בחשמל בכלל, לא כותבים, לא נוסעים {מן הסתם
}. אני לא צמה משתי סיבות: 1. מהבחינה הפיזית- כן כן אני יודעת שיש כאלה שאומרים שהכל בראש אבל אם אני לא אוכלת מספר שעות מסוים אני ממש לא מרגישה טוב
2. מהבחינה הנפשית- אני לא חטאתי כלפי אלוהים. אני בגדול מאמינה באלוהים וביהדות. אני חושבת שהדת הזו צריכה להמשיך להתקיים ולקיים את המוסריות שבה ולכן יש לי את כל הכוונה שבעולם לשמור על מסורת גם בביתי בעתיד. אבל בגדול אני מאמינה שאותו אדם שהמציא את הדת הראשונה עשה את זה כדי שלאנשים תהיה תקווה ברגע חשוך שיש שם למעלה משהו נעלה יותר ולא מובן שיבוא לעזרתם ולנחם אותם ואני חושבת שזה דבר חשוב מאוד- ולכן כל הדתות קבילות בעיני. אני לא אדם דתי כי אני לא באה ממשפחה דתיה. אני מאמינה שבשביל להיות אדם טוב ולעזור לזולת לא צריך להיות דתי {וכן, יצא לי להתקל ביותר מדי דתיים שעושים את כל העוולות בעולם אבל צמים ביום כיפור}. אני לא חטאתי כלפי אדם ולא כלפי מקום- המצפון שלי נקי ואין לי צורך למנוע מהגוף שלי אוכל בשביל להוכיח את זה.

anna the best

New member
../images/Emo39.gif צום קל לכל מי שצם..

אני לא צמה, ואף פעם לא צמתי בכיפור, כי אני לא מאמינה באלוהים. וגם כי אני חושבת שזה די מטומטם להרעיב את עצמך כדי לכפר על חטאים, יש דרכים הרבה יותר מועילות לזה (לדוגמא לבקש סליחה).

ringo rulz

New member
הקטע זה לא להרעיב את עצמך כדי לכפר

הקטע זה להתנקות ולהתטהר מהחטאים שלך..אבל זכותך המלאה לא להאמין

shi1she

New member
אני...

טוב אז אני לא צמה.... ולא בגלל שאני לא מאמינה באלוהים, אבל האמונה שלי באלוהים היא דבר נורא מסובך ופילוסופי, שאני לא אסביר אותו כאן....אני לא צמה מכמה סיבות: המשפחה שלי לא מסורתית ואף אחד לא צם - וזה נורא קשה לצום כשכולם מסביבך אוכלים, וכל שנה יש מישהו אצלנו במשפחה שמנסה - ונשבר...(ומי שמנסה זה לא בגלל שהוא מאמין באלוהים, אלא בגלל שזה טוב לגוף להתנקות ככה יום אחד מרעלים ודברים אחרים) חוץ מזה, אני לא חושבת שאני נכללת בתחום האנשים שזה טוב להם לצום, אבל זה לא משנה....(מה לעשות אני אוהבת לאכול....חחחח סתם) בכל אופן, הצום הוא כדי לכפר על חטאים שבין אדם למקום, ועל פי האמונה הפרטית שלי באלוהים, לא חטאתי - לכן אין לי על מה לכפר בצורה של צום... בעניין של יחסים בין אדם לחברו - אם פגעתי במישהו ואני יודעת את זה ויודעת איך, אני אבקש סליחה, וכמובן - לא רק ביום כיפור. יום כיפור זה יום שמבחינתי צריך להסתכל לתוך עצמך ולעשות חשבון נפש. להסתכל על התנהגותך לבד, ולאנשים, ולאנשים שמאמינים - גם לה'. ולמרות זאת, חשבון הנפש הזה והבדיקה העצמית, צריכים לפי דעתי להיעשות באופן מתמיד, כל החיים. לבדוק את עצמך כל הזמן - על מנת לשפר את ההתנהגות..... זה ככה על רגל אחת - מה אני חושבת.... יש לי עוד הרבה הרבה דברים - אבל זה כנראה לפורום אחר(פילוסופיה וכאלה כנראה....חחח)

10th Man Down

New member
הממ

צם, באופן קבוע. למה? כדי לכפר על חטאים ובגלל המנהג, אני מניח. לא, אני לא מתכוון לנצל את יום כיפור כדי לבקש סליחות ממי שנדמה לי שפגעתי בו, מעצם העובדה שאני עושה את זה בלי קשר ולא מחכה לכיפור
וגם אני לא חושב שיום כיפור נועד לסליחות בין אנשים...זה יותר בינינו לאלוהים, לדעתי. טוב, כבר עניתי על המשמעות על הדרך, אני חושב
אני די אוהב את היום הזה. עושה לי טוב כזה, לא יודע להסביר. גמר חתימה טובה וצום מועיל לכולם

Bloodless

New member
אני לא צמה.

לא גדלתי דתיה, כך שאין לי שום סיבה של מסורת. אני חושבת שאם אני צריכה לבקש סליחה ממישהו, זה מבני אדם ולא מאלוהים - ולשים לב איך ההתנהגות שלך משפיעה על האחרים, למנוע פגיעה בהם ולהתנצל אם טעית - זה משהו שצריכים לעשות כל יום, לא רק פעם בשנה. אני חושבת שיש משהו יפה בזה שכולם עוצרים ל25 שעות לחשבון נפש. אבל האמת שאם לא בדיוק גורם לאנשים להתנהג כמו שצריך בכל יום אחר (מה שקורה לרוב), זה חסר משמעות.

pilot23

New member
שאלה ל-bloodless

האם אפשר לשלוח לך כמה שאלות במסרים לגבי האזנות בחמ"ן?

למעלה