שרשור ימי הולדת

שרשור ימי הולדת ../images/Emo65.gif

בכל קהילה שמכבדת את עצמה יש כזה - ועכשיו גם אצלנו: שרשור ימי הולדת . ברם, הנה הצעת יעול: במקום רשימה אחת ארוכה של תאריכים, שקשה לפשפש ולמצוא בה, נעשה את זה לפי חודשים. לכן, לדוגמא, אם נולדתם ביוני, שרשרו זאת תחת יוני וכו'.

איזה מסתורין עשיתם מזה

היומולדת שלי הוא ה-7 ליוני. ולגבי התופעה של זוג אנשים שיש להם את אותו יום הולדת, אם זה מעניין את מישהו, הנה ההסבר: באופן כללי, אם לוקחים עצמים (עם החזרה) מקבוצה בגודל n, אחרי בערך שורש n לקיחות, צפויים לקבל שניים שהם בדיוק אותו הדבר. אני אדגים למה על ימי ההולדת: הסיכוי של אדון צפניה ושלי (לדוגמא) להיות בעלי אותו תאריך יומולדת הוא 1/365: לכפול 1/365 בעצמו(עבור יום ספציפי שנינו נולדנו בו) ואז לכפול ב - 365(כי זה יכול להיות כל אחד מימות השנה.). אם עכשיו אני בוחרת שורש של 365 אנשים שונים (שזה יוצא 19.1, אז ניקח עוד כמה ליתר בטחון), מספר הזוגות שנקבל הוא: (תקראו את זה, כי אין כאן כתיב מתימטי נוח) שורש 365 מעל 2, שזה בקירוב 365 (n מעל 2 זה בערך n בריבוע). מכיוון שהסיכוי לזוג עם אותו תאריך (מה שנקרא קליק או קליקה, תלוי איפה למדתם) הוא 1/365, קיבלנו שבתוחלת יש לנו זוג אחד עם אותו תאריך. הדבר בוודאי נכון כשלוקחים 24 או 25, ולכן בד"כ רואים את זה קורה. זהו, אני שמחה שפרקתי את זה מהלב.

רק שיפוץ קטן

מכיוון שn מעל 2 זה בערך חצי n בריבוע, אז בשביל קליק בתוחלת 1 לוקחים שורש של 2n אנשים, במקרה של ימי ההולדת, סביב ה-27. בקיצור, הבנתם את הרעיון, אני רק מתווכחת עם עצמי עכשיו.

למעלה