שרשור כתבות

i c u 2

New member
אני עדיין שונא מזרחית

עמית סלונים אומר שכל הכבוד לקובי פרץ שמילא את היכל נוקיה, אבל מבכה את היעלמות המוזיקה הישראלית של פעם מול השתלטות המוזיקה הים-תיכונית: "מתי בפעם האחרונה שמעתם ברדיו שיר שהמילים שלו ניסו להעמיק?" לכתבה המלאה ב mako יאללה, תגיבו
, נראה, אולי יש בפורום אנשים שלא אוהבים ת'מוזיקה המזרחית ונפתח פה זה ויכוח מעניין

i c u 2

New member
ביגי מביא קונטרה לכתבה נגד המזרחית

גלעד "ביגי" מסאמי עונה לעמית סלונים על טורו "אני עדיין שונא מוזיקה מזרחית": "אתה גזען. התקשורת מגלה את האמנים המזרחים רק כשהם כוכבים. העם מצביע ברגליים, ואולי קצת שמחת חיים תציל את הרוק הישראלי" לכתבה המלאה ב mako

אני לא מסכים עם גלעד מסאמי.

לא ראיתי בכתבה טיפת שנאה או גזענות בכתבה של עמית סלונים ומסאמי הגזים לחלוטין בכתבת הנגד שלו,זכותו של אדם לא לאהוב מוסיקה ולהביע את דעתו,אני לא ראיתי גזענות בכתבה,והאמת אני יכול להבין את אלה שלא מחבבים את הז'אנר כי כאן במדינה לא יודעים לשלב כמה סגנונות מוסיקה שיובילו,כאן במדינה זה או שחור או לבן אין באמצע,כמו שהמזרחית עלתה בבת אחת ככה היא נראה לי תיפול כי ממאיסים אותה פשוט אין פרופורציות,אין שמח ומאושר ממני שהיא מצליחה מאוד אבל היא התמסחרה יותר מדי ונהייתה פופית,לפעמים אני מתגעגע לתקופת המזרחית המחתחרתית שם הייתה ענווה היום כל זמר מחפש לעשות להיט רגע,אם זאת שזמרי הז'אנר הלא מסלסל יפסיקו להתבכיין שיביאו מוסיקה טובה ויוכיחו שגם הם יודעים לעשות להיטים טובים כאלה שאפשר לרקוד במועדון או בחתונה,ודי כבר עם כל מילה שמוזכרת זוהר לרשום ליד המלך,המלך של מי בדיוק ? מלך יש רק אחד וזה בורא עולם,שבת שלום.

i c u 2

New member
ככה ייעשה למי שקורא לעמיר בניון בכיין

עפר שלח ורביב דרוקר הגיעו עם דיאגנוזה מוקדמת על בניון טרם פגשו אותו וכשהחולה לא הגיב לטיפול השגוי שהעניקו, דאחקה תמימה לכאורה הפכה לפיצוץ מיותר לכתבה המלאה ב עכבר העיר

נדפק לו המוח לעמיר בניון התבישתי בשבילו.

אומן ענק שהשתן עלה לו לראש,סה''כ מה הם אמרו לו ? התחנפו אליו וליקקו לו בלי סוף עד שהוא התהפך אכל סיבוב והתחיל דבר שטויות בקילו עירב פתאום את המתנחלים וקישקש,לי נראה שהוא הולך בדרכו של עופר לוי עוד אומן גדול שההצלחה חירפנה אותו.

i c u 2

New member
האם קובי פרץ יעזור לשגיא בניטה להתחבר למזרחית

בצילומי קליפ, מאחורי הקלעים בנוקיה, בטריבונה שבה עם ישראל חי, שגיא בניטה באמת רצה למשוח את קובי פרץ למלך, אבל נשאר הסחי היחיד בין אלפי דלוקים לכתבה המלאה ב עכבר העיר

i c u 2

New member
אייל גולן ושלומי שבת מובילים בהשמעות השבוע

והנה מצעד ההשמעות: אייל גולן - נשיקה אחת ממך - 111 השמעות שלומי שבת - שתדעי - 111 השמעות גלעד שגב - כל העולם - 93 השמעות

i c u 2

New member
אביהו מקבל ציון 3 מתוך 5 ב YNET

מדוד, מחושב ונטול חספוס, אביהו לא נשמע כמו אביו שלומי שבת, אך אין מנוס מלהודות שייחודו בייחוסו. זה מאכזב, דווקא בגלל הפוטנציאל היצירתי שמתגלה בשירים שכתב בעצמו תימורה לסינגר פורסם: 11.02.10, 15:02 יש פרדוקס בשם של אביהו, שהוא גם שמו של אלבום הבכורה שלו. מצד אחד, מדובר בשם פרטי בלבד, נטול שם משפחה, כלומר בלי תזכורת לאביו, שלומי שבת. מצד שני, "אביהו" נשמע כמו "אבי הוא..." – ובדמיון כבר משלימים את החסר. אז אמנם ההשוואות כנראה בלתי נמנעות מראש, אבל ברגע ששומעים את קולו של הבן, מבינים שלפחות מבחינה ווקאלית, אין קשר בינו לבין אביו. מדובר בקול רך, עדין ונטול חספוס, שכמו נועד להשתלב בז'אנר "הגבר הרגיש והרומנטי". שמות השירים מאשרים את המגמה הזאת, שיש בה רומנטיקה, אבל מהסוג השחוק: "עדיין שלך", "בשבילך", "אהבת חיי", "קחי את ליבי", "רק אותך", "אותך בחרתי" ועוד. השירים מולבשים בהפקה עשירה בכלי מיתר ובכלי נשיפה לצד כינורות ודרבוקות, ולעיתים האגף המזרחי מעובה גם בכינור טורקי ובגלמה, אבל לא באופן שמפר באופן משמעותי את האיזון המוזיקלי הכל כך מיינסטרימי בין מזרח למערב. באותה מידה, אין חריגות מבחינת המינונים שבין השקט לרועש. וכך, אביהו נע בין "בלדות נוגות" לבין "שירי חאפלות" בעלי צליל פופי-תעשייתי, שלעיבודים של רובם אחראי "הנרי" (שמקפיד לאיית את שמו באנגלית). התוצאה מותאמת לכללים של הז'אנר – בידור, לא אמנות, ומתקבל אלבום מסחרי עם שירים בסדר גמור – אבל לא יותר מכך, דבר שלא יפגע כנראה בהשמעותיהם התכופות בחתונות. חלקם בולטים יותר לטובה, כמו "רק אותך", שבו אביהו נשמע כמו הראל סקעת בקול ובשרמנטיות, וחלקם בולטים לרעה בסתמיותם, כמו השיר "יאללה" עם מיכל אמדורסקי. השמעה אביהו הוא מוזיקאי טבעי, זה ברור לגמרי, אבל בינתיים ייחודו הוא ייחוסו. אין כרגע בשיריו משהו שיבליט אותם משירים אחרים. הוא מדוד ומחושב מדי. חסר באביהו הניצוץ היצירתי, וזה מאכזב דווקא משום שיש לו פוטנציאל - הוא כתב והלחין את השיר "אהבת חיי", השיר הכי יפה באלבום, וגם את השיר הנעים "אותך בחרתי". השירים האלה לא נופלים ברמתם משאר השירים שכתבו לו הפעם, כך שהוא בהחלט יכול לכתוב לעצמו את שיריו. אפשר, ומומלץ, לפנות לכותבים שהמילים משמעותיות להם. כאלה שלא ישאירו קלישאות עילגות כמו "מתרגש ממך כמו פעם ראשונה" ("ביקשתי רק"). אם אביהו מעוניין להתקדם מעבר לגימיק, להתפתח ולגדול; אם מעניין אותו להמציא, לחדש ולהיות יוצר, הוא יכול להסתובב בדרכים פחות בטוחות ואולי להגיע אל מקומות שבהם האדם היחיד שיפגוש, יהיה הוא עצמו. לא צריך לחשוש ממפגש כזה. הוא מצמיח מקוריות, ואפילו יופי. מצד שני, אם אביהו מעדיף ללכת על בטוח ולהעניק לעולם אלבום שיישכח במהרה - כי כמוהו היו וכמוהו יהיו – כל מה שנותר לו בפעם הבאה זה לשחזר את האלבום הזה. לא נראה לי שאפשר למדוד מישהו כ"כ מהר, הרי בסך הכל הוא בקושי הוציא שירים וכבר כולם התנפלו עליו, חכו עוד שנה ותראו מה קורה איתו. כמו שזמר עולה כך הוא יכול גם לרדת נלקח מ ynet

i c u 2

New member
מפרגנים לאיציק קלה בהיכל התרבות

הקהל הרב שגדש את היכל התרבות אמש (חמישי) הזכיר כי קהילתיות, בניגוד לטרנדים, לעולם לא תאבד את כוחה. הם יודעים שבהופעה של איציק קלה הם יקבלו משהו אחר, אמיתי, עמוק יותר לכתבה המלאה מעכבר העיר כל הכבוד לעכבר העיר על הכתבות, כיף לקרוא !

i c u 2

New member
כתבה אחרונה לסופ"ש - מידד טסה

"שלום לבוא מידד" - חמישה אלבומים מצליחים, הופעות מול מאות אלפי אנשים ומעמד של סלב. את כל אלה הספיק מידד טסה הידוע בכינויו המקורי "ילד הפלא החרדי, לחוות עד גיל 16. בראיון ראשון לכלי תקשורת לא דתי הוא מדביר מדוע לא ישתתף ב"כוכב נולד" {"אם אופיע ופתאום יצלמו בחורה זה פוגע"}, מה דעתו על נינט {"היא יהודיה או גויה?"} ומדוע כיכב בתשדירי הבחירות של ש"ס {"הרב עובדיה אמר אז עושים"} מתוך כתבה במוסף תרבות של מעריב 12.2.10. נקווה שהילד החמוד הזה ימשיך להביא שירים כמו "בן של מלך" ואז יגדל להיות לא רק זמר של דתיים. אם הייתי שומע את "בן של מלך" בלי לדעת שהוא דתי לא הייתי חושב על הכיוון הזה.

למעלה