שרשור מה הדבר שהכי מפחיד אתכם?

noaronen1

New member
שרשור מה הדבר שהכי מפחיד אתכם?

ביטלתי את הטיסה בגלל החשש שהילדים יפחדו מהסירנות.
אני גרה בצפון קרוליינה באמצע יער ומפחדת שהילדים שלי ידרכו על נחשים, בעיקר הארסי הזה, ואפילו שהשכנה אמרה שלא מייד מתים ממנו, אם אני רואה נחש אני עושה סלטה על המקום.
מעצבן אותי שמפחיד אותי לשיפ טרמפולינה בחצר - כי אנחנו לא סומכים מספיק על הגדול כי תמיד לו זה קורה עם ילד של מישהו אחר.

מה מפחיד אתכם?

noaronen1

New member
ואם אתם רוצים להוסיף - מה מוציא אתכם מהפחד?

אצלי - הילדים, אם הם מצחיקים אותי זה משכיח ממני הכל.
לקרוא?

העולם מפחיד

המון דברים מפחידים אותי. בתור ילדה הייתי מאובנת. לעט לעט למדתי לשלוט בפחד הזה. היום כאשר אני מפחדת אני עוברת לראש, לרציונל. מבחינתי יש מפלצות מתחת למיטה עד היום
אני רק צריכה לעבור לרציונל ולנטרל אותן

בעקבות גילוי המנהרות והיותי בחופשה בקיבוץ בו גדלתי, חוזרים אלי הפחדים מילדותי. כאשר הייתי ילדה קטנה, מחבלים השתלטו על קבוצת ילדים בביה"ס במעלות והחזיקו אותם שם כמה ימים. בזמן פעולת החילוץ רבים מהם נהרגו. אני זוכרת את עצמי שוכבת בבית הילדים ומקשיבה לצעדים מתקרבים ומתרחקים ורועדת מפחד. הינה הם באים גם אלינו

פחד נוראי נוסף שיש לי זה מחטיפת ילדים. אין לי מושג למה. אבל זה כל כך חזק אצלי. אולי מתחבר לפחד מילדותי למעלה רק בהקשר אחר.

שאלה מעולה

הכל מפחיד אותי

אני מפחדת מהכל. מנחש בחצר, שהחתול ימות, מטורף יפתח במסע יריות בסופר/בית ספר/עבודה, שהסכר ישבר והעיר שלנו יוצף, שמשהו יקרה לאחותי הקטנה, שלקטנה יהיה צליאק, אנטישמיות בעיר שלנו, טיסות, רעידת אדמה, טילים, מלחמה שהגדולה תיפול במדרגות, תסריטי אימה כמו בסרטים שמגיפה משמידה חצי מהאנושות..... בקיצור, פחדים לא חסר לי.

במשך הרבה שנים, בעיקר מאז שאני אימא הפחדים התחלתי להרגיש שהפחדים משתלטים לי על החיים ומונעים ממני לתפקד כמו שצריך. החלטתי לקרוא ולהעמיק את הידיעות שלי בנושא חרדות ופחדים, והדבר הראשון אליו הגעתי הוא טיפול בתרופות פסיכאטריות שעוזרות להשקיט את הרעש הלבן והפחדים. אחרי ניסיון קצר הבנתי שזה לא בשבילי בכלל, והתחלתי ללמוד ולקרוא על פחדים וחרדות ומאיפה הם נובעים, כדי לטפל בהם לבדי, טיפול לא התאים לי. הדבר הראשון שעשיתי היה לחשוב ולהזכר בצמתים בחייים שיתכן והחרדות נבעו מהם. מצאתי 3 צמתים כאלו בחיים שלי, כל אחת עזרה לעצב את הפחדים וכל אחת מהם העצימה את החרדות. השלב הבא היה לחיות מחדש את האירוע שהעצים את הפחדים. קראתי/כתבתי/ראיתי תוכניות בנושא, כדי להבין את ההיגיון מאחורי האירועים. השלב הבא היה להפריד בין חרדות מדברים שאין לי שליטה עליהם אבל אני אוכל לשלוט בהתנהגות שלי, לבין פחדים לא מציאותיים. טילים ומלחמה יכולים לקרות כל רגע (במציאות אז בישראל), לעומת רעידת אדמה שיכולה לקרות אבל הסיכויים קלושים מאוד, ומגיפה שתשמיד חצי המאוכלוסיה ככל הנראה לא יכולה לקרות. אחרי שהצלחתי להפריד בין סוגי הפחדים, מה שעזר לי הכי הרבה היה להתכונן "ליום הדין" ולהבין שיש דברים שאין לי אפשרות למנוע ובשלב מסויים בחיים אני אצטרך להתמודד איתם. להכין תיק חירום למקרה של טילים ומלחמה, להיות ערה לתסמינים של צליאק, לקחת כדורי הרגעה לפני טיסות, לשים קולר עם הטלפון שלי על החתול, לא לראות סרטי אימה בה העולם נהרס.....

והכי חשוב, למדתי שהפחדים והחרדות חלק ממני, וברגע שהם מתעוררים ומפריעים לי אני ישר משננת את "תוכנית יום הדין". אז אני עדיין מפחדת, מהכל, כמעט כל הזמן, אבל למדתי אך לחיות איתם בשלום (רוב הזמן) כדי שהם לא יפריעו לי, ואני לא אפריע להם

alphadelta

New member
כל כך מזדהה.

לפעמים, כשאני זוכרת להזכיר לעצמי. אני מפרידה בין פחדים לשני סוגים. פחדים שדורשים תגובה (- מפחיד לשמוע אזעקה, מפחיד הפגזות ; התגובה הנכונה ללכת למרחב מוגן או במקרה שלנו לנשום לרווחה שחזרנו כבר מישראל)ושיש פחדים שמשתקים ומפריעים. (- לנהוג במקום חדש, לא ללכת לקולנוע עם הילדים אחרי האירוע הזוועתי באורורה קולורדו, ) שאיתם אני מנסה להתמודד כדי שלא יפריעו לי בחיים. אמנם לא פשוט הרבה פעמים. אבל הכרחי.

1me too1

New member
הכל.....

אני פחדנית שלא לומר, חרדתית. אני מפחדת בערך מהכל.
הראש תמיד עובד שעות נוספות חחושב על התסריטים הכי גרועים.
לרוב המצב נשלט! אחרי ההריון שנפל היו לי התקפי חרדה אחד אחרי השני. במסגרת השיחות שלי עם התראפיסטית, היא למדה אותי לחשוב על ראציונאלי ולא ראציונאלי ובכך להקטין את החרדה. בנוסף, שמתי לב שאני צריכה שיהיו לי תוכניות מגרה, אם קורה x אני אוכל לעשות 1,2,3 . גם זה עוזר למתן במקרה הצורך.
יש לי חברה שספרה לי שהיא לוקחת כדורים שעוזרים לה למתן את החרדות. אני כל הזמן נעה בין - אני חייבת לקבל כדוריל כאלו, לבין - לא, לא צריך, אני בסדר.
מה שכן, קשה לחיות ככה, זה מעייף......

Mottek

New member
מפחיד אותי

לעשות טעויות, לקבל החלטות, לאבד שליטה ולעמוד על שלי (וגם לפרגן לעצמי).
ניתחתי את עצמי אין ספור פעמים, והכל חוזר בחזרה לילדות. אלא מה :)
אני מנסה לא לתת לזה להפריע לי בחיי היומיום. פעם הייתי סמרטוט רצפה והיו יכולים לנגב עלי את הרגליים בכיף והייתי עוד אומרת תודה. היום אני כבר הרבה יותר חזקה, אך אני עדיין נותנת להמון דברים לעבור לידי, ואני לא אביע עמדה או אתלונן.
אבל יש דברים שאני כן אתפוס עמדה ואלחם כמו לביאה (הילדים למשל). לגבי לקבל החלטות, הרבה פעמים אני מנסה להעביר את השרביט אל בעלי. יותר קל לי ככה. אם אין ברירה אז אני אקבל החלטות אבל זה מאוד קשה לי.
&nbsp

אנשים לא צפויים-זה משהו שמאוד מפחיד אותי...

עבדתי עם כמה כאלה וזה היה נוראי בעיני.
אוהבת לדעת לקראת מה הולכת, אוהבת לדעת מה קורה.
&nbsp
לשמחתי, למדתי מספיק דרכים להסתדר ולהתמודד עם הפחדים הללו

&nbsp
מה שמוציא אותי מהפחד זה ידיעה, רוגע של אנשים אחרים (פחות בדיבורים ויותר מעשים).

למעלה