שרשור - מה שלמדתי מהרומן הרומנטי

מיה אחת

New member
שרשור - מה שלמדתי מהרומן הרומנטי

כל אחת מוזמנת להוסיף כרצונה
הנשים באמריקה כולן בלונדיניות טבעיות. חמצון? מה זה?
אהבה אמיתית תמיד תתגשם כנגד כל הסיכויים, לא משנה שמדובר בסיכוי של אחד למיליון. אם את גרה בזימבבואה ואתה אמריקני ממוצע שאין לו שום כוונות להיות אנתרופולוג, לא-משנה שאין שום דבר שמקשר ביניכם ואתם אפילו לא דוברים את אותה שפה, הרי שאם נועדתם להיות, האהבה תנצח!
נשים לא קופצות למיטה מרצונן, הן תמיד זקוקות לשכנוע.
אם אתה חכם ותמיר ונאה, אין ספק שתתאהב בבחורה הכי פחות מושכת בשכונה. או ליתר דיוק: לא משנה היופי, העיקר האופי, והעובדה שמתחת לבגדים האפרוריים והמשקפיים את מסתירה גוף פצצתי ופנים יפיפיים, אף פעם לא מזיקה.
משהו תמיד יפריע לכם לממש את אהבתכם. רומן ללא מכשולים? אין דבר כזה.
אחרי ארבע-מאות עמוד, הכל יהיה בסדר. ותזכורת: אדם אחד לא מספיק להחיות פורום שלם. לעבודה ולמלאכה.

ומה שאני למדתי:

חייבים להיות יפים אם רוצים להתאבה במישהו
האהבה תמיד תקרא עם האדם שאותו\ה את\ה לא סובל\ת
בויכוחים הגברים תמיד תמיד ינצחו, למה? לא יודעת.

תפוZית

New member
והנה מה שאני למדתי:

נתחיל בזה שהם מביאים תיאור לא נכון של החיים. כולם בספרים האלה יפים וגם אם יש מישהו מכוער בסופו של דבר הוא מתגלה כחתיך או חתיכה עם שכל ואופי. הספרים האלה שוביניסטיים. ככה זה בערך נראה: יש את הגבר החזק, החתיך ורבוע הלסת שמתנהג ונראה קשוח אבל בחברת האישה שהוא אוהב, שהיא לרוב בתולה תמימה וענוגה, הוא הופך להיות רגיש וחם. ברומנים הרומנטיים הללו, שמתוארים שם פליטים מהמאות הקודמות, אותו גבר רבוע לסת קורע את חולצתה של אהובתו התמימה, מתנהג אליה לא יפה (מה לא יפה, גרוע) בהתחלה ואח"כ מתרכך והיא סולחת לו כאילו דבר לא קרה. האהבה מנצחת אחרי 400 עמודים מינימום של בעיות. סוג זה של ספרים מטעה. סוג זה של ספרים מציג את הנשים והגברים כאחד באור לא מחמיא. סוג זה של ספרים מאוד לא תואם את המציאות. סוג זה של ספרים גורם לנו לחלום על דברים שלא קיימים, על מציאות שלעולם לא תיהיה ומי שמרוויח מהם זה המחברים שצוחקים כל הדרך אל הבנק. זה מה שאני למדתי ומצטערת על כל רגע.

מיה אחת

New member
שלום תפוזית ../images/Emo140.gif

נכון, הספרות הרומנטית מציבה בפנינו מראה מעוותת של המציאות. השאלה היא אם את בוחרת להתבונן במראה הזו ולאמץ את התובנות השגויות שהיא מציבה בפניך, להימנע מהז'אנר ככלל, או, לקחת את הדברים בפרופורציה, וכפי שעשינו בשרשור הזה, אפילו לראות את הסטיגמות הללו כמשהו מצחיק שאפשר למצוא בו שעשוע.

תפוZית

New member
מצחיק מצחיק אבל... ../images/Emo99.gif

הבעיה היא מיה שלא כולם לקוחים את זה בהומור. יש כאלה שחושבים שכאלה הם החיים (ולשווא ניסיתי לרפא את חברותיי מכך בעזרת שוק חשמלי). אני שמחה שכן קראתי ספרים אלו ולקחתי את זה בפרופורציות ולמדתי דבר או שניים על בחיים, אבל לדעתי צריך ללוות את הספרים האלה בחוברות הדרכה: כל הכתוב כאן הינו המצאה מפרי מוחה הקודח של הסופרת. אין לזה קשר למציאות, לא היה לזה קשר למציאות, ולא יהיה לזה קשר למציאות. אני חושבת שזה יעשה את העבודה.

למעלה