מרק פטריות מוקרם מומלץ :
מרק פטריות מוקרם: החומרים הדרושים: 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסה דק 2 פטריות פורטובלו פרוסות דק. ½ כוס פטריות מיובשות מושרות במים רותחים 1 בצל גדול קצוץ דק 50 גרם חמאה 2 כפות אבקת מרק פטריות 5 כוסות חלב 1 שמנת מתוקה מלח,פלפל, אגוז מוסקט מעט עירית קצוצה לקישוט המלצה להגשה: לטגן מס` פטריות שמפיניון פרוסות עד הזהבה ולהגישן מעל המרק המוקרם. אופן ההכנה: את הפטריות המיובשות יש להשרות במים רותחים לכחצי שעה. מטגנים את הבצל בכף אחת מהחמאה, עד שהוא מזהיב. את הפטריות הטריות מנגבים מהחול בעזרת מגבת, ופורסים דק. מוסיפים את הפטריות לבצל המטוגן, מחכים שהפטריות יפרישו נוזלים, יתאדו ויטגנו מעט. מסננים את הפטריות המיובשות מהמים הרותחים ומוסיפים אותן לסיר, תוך כדי ערבוב וטיגון. מטגנים כ-10 דקות מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, אבקת מרק הפטריות, והתבלינים. מביאים לרתיחה . מבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה את המרק עוד כ-15 דקות, עד שהוא מגיע למרקם עבה וחלק. מסירים מהאש, טוחנים בבלנדר, מעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק, את המרק. מגישים עם מעט פטריות מטוגנות זהובות מעל, מעט עירית קצוצה ומומלץ גם לפזר מעט גבינת פרמז`ן. בתיאבון...!