העיצוב החדש "מודרני" אבל לא יעיל
עיצוב זה נחמד, אני בטוח ששעות רבות של דיונים התנהלו בחדרים וכולם מתרגשים, אבל האתר הזה מקרטע כבר כמה שנים טובות מבחינת מהירות. עמודים נטענים לאט, לא יודע טכנית איך האתר מורכב, אבל לדעתי זה יותר חשוב מעיצוב חדש. אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.
בלי קשר, העמוד בצד שמאל של הפרסומות של "חם בפורומים" / "פליקס" / "בלוגים" / עידכונים אחרונים מפריע בעין, ומיותר. סרטונים פליקס מה זה ? מעניינים אולי ילדים בני חמש. גם הבלוגים לא קשורים לכלום - למה אני צריך לראות אותם ? מה רלוונטי עבורי לדעת ש "לא כל דג חריף נקרא חריימה", בזמן שאני גולש בפורום משוב... "חם בפורומים" מקומו בעמוד הראשי בלבד. כרגע בחרתי פורום להיות בו, אם ארצה לעבור לפורום אחר אעשה את זה בעצמי. "קומונות" צריכות להיות בקטגוריה שלהם (גם ככה לא ברור מה ההבדל בין זה לבין פורום, ולמה צריך אותם בכלל) ו"עידכונים שוטפים" זה ל rss לא לעמוד של הפורום עצמו.
בקיצור, זה פרסום עצמי מיותר, צעקני ותופס רוחב פס ומקום של תוכן אמיתי. זה היה גרוע מקודם, וזה רק יותר גרוע עכשיו. תוסיפו אפשרות למזער את הסרגל השמאלי הצידה, ולא לראות אותו.
הערת טיפוגרפיה, הפונט שנבחר לכותרת ההודעות לא נעים לקריאה לאורך זמן. הוא עבה מדי ומרגיש בבולד.
בפורומים מה שחשוב זה התוכן, והמעצב הראשי של האתר החדש שכח את זה. הוא/היא שמו דגש על ה "סקסיות" / "מודרניות", בטח זה היה נראה יפה במצגת שהכינו להנהלה. בפועל זה שם את הסיבה היחידה שאנחנו כאן - תוכן גולשים - במושב האחורי.
- לקפוץ בין "פורומים שלי" דורש שלוש הקלקות עכבר במקום אחת! זה נראה לכם שיפור חווית שימוש ?
- קשה לראות מתי מתחיל שירשור אחד, ומתי אחר.
- האייקונים של ההתראות נמצאים למעלה מצד שמאל, כשכיוון הקריאה בעברית זה בכלל מימין - מרכז המידע שלי נמצא הכי רחוק ממני.
- קשה לאתר הודעות שכתבתי
זה קצת מרגיש כמו הסירבול שחלונות 8 יצר בהרבה מהרגלי השימוש של המשתמשים.
המזל שלכם זה שאין ממש אלטרנטיבות בישראל לפורומים מקצועיים, אז נאלץ להתמודד עם כל שינוי עיצוב שתעשו, ועם איטיות מערכת שנגררת במשך שנים על גבי שנים.